"Yeni Türkü Zamansız" Albümünün İlk Single'ı Melek Mosso'dan

Abone Ol :

 

Unutulmaz şarkılarıyla Türkiye'nin en köklü gruplarından biri olan Yeni Türkü’nün en sevilen şarkıları, birbirinden değerli 22 müzisyen tarafından yeniden yorumlandı. Tamamı 11 Mart’ta dinleyicisiyle buluşacak “Yeni Türkü Zamansız” adı verilen albümde “Fırtına”, “Yeşilmişik”, “Karanfil”, “Yağmurun Elleri” ve “Olmasa Mektubun” gibi dinleyicilerin hayatına dokunan eşsiz şarkılar bulunuyor. Albüm yayınına kadar her hafta sürpriz şarkılarla albümün ilk yarısı dinleyicisiyle buluşacak.

Pasaj Müzik etiketiyle yayımlanacak albümden ilk şarkı ise; kendine has tarzı ve güçlü vokaliyle son dönemin en popüler kadın yorumcularından biri olan Melek Mosso’nun seslendirdiği “Karanfil” oldu. Şarkı 21 Ocak Cuma günü tüm dijital platformlarda yerini aldı.Albümdeki diğer isimler ise şöyle; Athena, Melek Mosso, Kenan Doğulu, Gaye Su Akyol, Buray, Sena Şener, Cem Adrian, Emir Can İğrek, Hayko Cepkin, Ceylan Ertem, Can Gox, Sıla, Edis, Sura İskenderli, Ecem Erkek, Mabel Matiz, Bora Duran, Mehmet Erdem, Kalben, İkiye On Kala, Pamela ve Mert Fırat.

22-01/24/yeni-turku-zamansiz_cover.jpeg

 “İyi ki bu şarkı benim için burada saklı kalmış, çok tatlı bir emanet.”

Bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Melek Mosso, “Karanfil”i yorumlarken, duyguları bozmadan şarkıyı daha hareketli hale getirmek istediğini söyledi:“O kadar güzel bir resim var ki ortada, bunu hiçbir şekilde değiştirmek istemiyorsunuz ama bir yandan da elinize çok büyük bir fırsat geçmiş.. Ben bu resme bir kaç renk eklemek istedim; o resmin bütünlüğünü bozmadan.. Umarım başarabilmişimdir.”

Bu şarkıda Mosso, Zafer Karayazgan aranjörlüğünde ortaya harika bir şarkı çıkarmış. Sözleri, önemli eserlere imza atmış Meral Özbek tarafından yazılan “Karanfil”in bestesi Derya Köroğlu’na ait.

 

 

Etiketler: melek mosso

Abone Ol :