Yavuz Bingöl Konserine Nusaybinli Çocuklar Misafir Oldu!

Abone Ol :

Yavuz Bingöl Konserine Nusaybinli Çocuklar Misafir Oldu!

Yavuz Bingöl dün akşam İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir konser verdi. Bin Yılın Ozanları projesi kapsamında sahne alan sanatçı konserlerde, Atatürk’ün “Şark Bülbülü” diyerek taltif ettiği, Safiye Ayla’nın ise “Büyük bir gırtlak... Ben böyle ses duymadım.” dediği Celal Güzelses’in türkülerini seslendirdi. Dinleyiciler arasında 35 Nusaybinli çocuk da vardı.

Yavuz Bingöl’ün bu konserinde özel misafirleri vardı. İBB CRR Konser Salonu dün akşam, sosyal, sanatsal ve kültürel alandaki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi öğrencilerini ağırladı.

Yavuz Bingöl Bin Yılın Ozanları projesi kapsamında, İBB CRR Konser Salonu’nda verdiği konserde Bahçede Yeşil Çınar, İki Dağın Arasında Kalmışım, Ağlama Yar ve Fincanın Etrafı’nın aralarında olduğu Celal Güzelses Türküleri seslendirdi.

Yavuz Bingöl sahneden yaptığı konuşmada, Güneydoğu Anadolu’dan gelen terör mağduru misafirlerine hoş geldiniz dedikten sonra şunları söyledi:  Biliyorsunuz teröre karşı yürütülen askeri bir harekâtımız var. Askerimize başarılar diliyorum. Bu karda kışta orada teröre karşı mücadele veriyorlar. Bizler için. Çocuklarımız için. Bu uğurda şehit olan askerlerimize de Allah’tan rahmet dilerim” dedi. Bingöl sözlerine şöyle devam etti: “Keşke savaşlar olmasa, insanlar ölmese. Barıştan, kardeşlikten, sevgiden, aşktan öte güzel duygu yoktur. Fakat dünyanın geldiği nokta bu. O sebeple terörden insanımızı, çocuklarımızı korumak, bu uğurda mücadele vermek zorundayız.”

Bingöl konserin ardından sahnede çocuklarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi, 13 GAP Çocuk Gelişim Merkezleri’nden biri. Merkez, bölgenin genç nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında eğitim çağındaki, haklarından eşit şekilde yararlanamayan çocuklara yönelik çalışmalar yürütüyor.

Etiketler: 0

Abone Ol :