Wings For Life'da Yakalama Aracı Bir Kez Daha Yağız Avcı’ya Emanet

Abone Ol :

Wings For Life'da Yakalama Aracı Bir Kez Daha Yağız Avcı’ya Emanet

Omurilik felçlilerinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak bulmak amacıyla koşulan Wings For Life World Run yaklaşırken yarışın başrolündeki yakalama aracının pilotları da belli oldu. Bitiş çizgisi olmayan koşuda 24 ülkede dünyanın en hızlı isimleri yakalama aracının direksiyonuna geçecek. Önündeki binlerce ismi daha uzağa koşma konusunda motive edecek yakalama araçlarını kullananlar arasında David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz gibi ünlü pilotlar bulunuyor. İzmir’deki yarışta da yarışmacıları Yeni Ford Kuga takip edecek ve aracın direksiyonunda Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı olacak.

Omurilik felcinin tedavisi için yapılan çalışmalara katkı sağlamak ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için kurulan Wings For Life Vakfı’nın büyük dünya koşusu yaklaşıyor. 7 Mayıs’ta 24 ülkede aynı anda başlayacak ve farklılığıyla dikkat çekecek yarış Türkiye’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ford Otosan’ın katkılarıyla ikinci kez İzmir’de yapılacak.

Benzersiz formatıyla katılımcılara farklı bir deneyim sunan ve bitiş çizgisi olmayan yarışta, yakalama aracının geçtiği son koşucu yarışın galibi oluyor. Yakalama araçlarının direksiyonunda aralarında F1 pilotları David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz’ın da olduğu 24 tanınmış sima oturacak. 7 Mayıs'ta yakalama aracı sürücüleri start verildikten yarım saat sonra  koşucuların arkasından çok düşük bir hızla, ne kadar süre ve nereye kadar süreceklerini bilmeden katılımcıları kovalamaya başlayacak. Araca son geçilen kişi ise birinciliği kapacak. 5 bin 500 kişinin katılacağı yarışta koşucuları Yeni Ford Kuga takip edecek ve aracın direksiyonunda Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı olacak.


Yarış için hazırlanan tanıtım filmi de bu yakalama aracının sürücü seçimlerini konu aldı. Saatte en fazla 35 km’ye çıkabilen bu aracı kullanacak pilot seçimleri komik anlara sahne oldu.

 


WINGS FOR LIFE’TA KULLANILACAK YAKALAMA ARACI HAKKINDA BİLGİ

Yakalama araçları özel olarak Wings for Life World Run için geliştirilmiş izleme teknolojisiyle donatılacak. Bir katılımcının yerel ve küresel sıralaması koşma süresine göre değil yakalama aracına yakalanana kadar kat ettiği mesafeye göre belirlenecek. Dünya çapındaki 24 parkurda adil ve eşzamanlı ilerlemeyi sağlamak için yakalama araçları Wings for Life World Run kural kitabına göre hareket edecek.

TSİ 14:30'da, yani Wings for Life World Run koşucularının başlamasından yarım saat sonra, Yakalama Araçları tam olarak 15 km/s hızla hareket edecek. Dünya çapında bütün sürücüler aynı anda hızlanacak ve aynı hızı koruyacak. Wings for Life World Run’un tüm koşularında TSİ 14:00'da başladığı için, Küresel Yarış Kontrolü teknolojinin yardımıyla bütün sürücülerin tam olarak aynı anda hızlanmasını sağlayacak.

TSİ 14:00 – YARIŞ BAŞLANGICI
TSİ 14:30 – YAKALAMA ARACI PARKURDA YOL ALMAYA BAŞLAR – HIZ: 15 km/s
TSİ 15:30 – HIZ ARTIŞI: 16 km/s
TSİ 16:30 – HIZ ARTIŞI: 17 km/s
TSİ 17:30 – HIZ ARTIŞI: 20 km/s
TSİ 19:30 – HIZ ARTIŞI: 35 km/s

Onlarca yıl boyunca yüksek hızlı, büyük odaklanma gerektiren disiplinlerde yarışarak bu ana hazırlanan ünlü isimler, yüksek hızda kazandıkları dayanıklılık, hassasiyet ve kesin el becerisiyle hemen yavaşlayıp eşzamanlı kaplumbağa hızını koruyarak dünya çapında binlerce koşucuyu kovalayacaklar.

Detaylar için tıklayınız..

Etiketler: 0

Abone Ol :