Sevcan Dalkıran İle Çok Özel

Abone Ol :

Sevcan Dalkıran İle Çok Özel

"Deli Masalı" isimli yeni single çalışmasıyla büyük beğeni toplayan Sevcan Dalkıran ile www.kralmüzik.com.tr olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. 

 

Öncelikle yeni şarkınız “Deli Masalı “ hayırlı olsun. Şarkının ortaya çıkış hikayesini bizimle paylaşır mısınız?

Çifte kavrulmuş bir aşk’ın hediyesi oldu “Deli Masalı” .. Beyoğlu’nda arkadaşımla yürürken, tanıdığım bir parfüm kokusuyla anımsadım geçmişi ve döküldü kalemime…

 Şarkınızın stüdyo aşaması nasıl geçti, stüdyo zamanları sizin için stresli mi geçer?

Yeteneğine ve duygusuna inandığım Osman Çetin düzenledi şarkımızı..
Detaylı ve uzun soluklu bir çalışmaydı aslında… Kendim de müzisyen olduğum için, işim konusunda fazla mükemmeliyetçi olduğumu söyleyebilirim. İnce eleyip sık dokudum her satırına..
Keyifli, öğretici, gururla taşıyabileceğim bir proje’ye imza attık..

 Projenin hazırlık aşamasında kimlerle çalıştınız?

Öncelikle beni sonsuz destekleyen, bir dediğimi iki etmeyen canım Noah Müzik Yapım ailesine en büyük şükranım.. Sevgili Önder Sarıahmetoğlu başta olmak üzere;
Berker Akça, Emel Yalçın, Fevzi Aydoğan, Elif Demiralp, Osman Çetin, Can İpek……. gibi müzik sektörünün en iyi isimleriyle yol arkadaşlığı yaptım..

Ve... Klip diyelim... Çekimler nasıl geçti, nasıl bir süreçti?

 Klibin yönetmenliğini sevgili Elif Demiralp üstlendi. Her detayıyla bizzat ilgilenen daha tatlı bir insan tanımadım..Kreatif bakış açısına inandığım bir iş ortaya koydu . Vor stüdyo da çekimi gerçekleştirdik, 13-14 saat sürdü…
Çoğunlukla giydiğim looklarımda Vintange’den esinlenmeler var. Fark yaratan, içime sinen bir klip tasarladık..


Şarkı yazmak, bestelemek işin mutfağında da olmak bir sanatçı için büyük avantaj... Bununla ilgili siz neler söylersiniz ?

Müzik benim hayatım. Sadece şarkı yorumlamak değil, gerçek bir sanatçının aynı zamanda üretmesi gerektiğine inananlardanım. Mağlum tüketim çağındayız, kendimi melodilerle süsleyip valizimi doldurmak için daha çok çalışıyorum..


Size hangi duygular şarkı yazdırır nelerden beslenirsiniz?

Acı, tatlı her şey… Şarkı yazmak "Hadi yapayım" demekle olmuyor. Yaşanmışlıkların, birikmiş bir şeylerin olması gerekiyor. Bazen başkalarının hikayelerinden de besleniyorum. Duyguların ayyuka çıktığı zamanlarda kalem alıp gidiyor kendini.
Tabiri caizse her petekten bal almaya çalışıyorum..:)


Müzik yaşamınızda dönüm noktam dediğiniz hikayeniz var mı ?

Melodilere, sözlere, nağmelere, içinde müzik barından her motife ve her şeyden öte şarkı söylemeye aşık birinin dönüm noktası mikrofonla tanıştığı ilk an’dır bence. Şanstır çünkü ; armağandır hayatıma yön veren tek noktadır!

 

"Deli Masalı" ayrılığı anlatan bir aşk şarkısı peki siz aşkı nasıl tarif edersiniz ?

Fuzuliye sormuşlar aşık kimdir diye “ Canını cananına hediye edendir” demiş..
Bana sorsan aşk nedir diye “Canını canından eden bir deliliktir “ derim …

 

Ve son olarak gelecekte hayalini kurduğunuz, gerçekleştirmeyi planladiginiz müzikal anlamda projeler var mı ?

Evet yakın zamanda baş rolünde müzik olan, çok inandığım ve gurur duyduğum bir sosyal sosyal sorumluluk projemiz var. Sürpriz olsun, çok yakında detaylarıyla açıklayacağım.. :)

DENİZ RÜYA ÖZDEMİR 

Etiketler:

Abone Ol :