Serkan Çağrı’nın 9 Yıllık ‘Sır’rı!

Abone Ol :

Serkan Çağrı’nın 9 Yıllık ‘Sır’rı!

Klarnet virtüözü Serkan Çağrı’nın yeni albümü ‘SIR’ , 9 yıl aradan sonra müzikseverlerle buluştu.

 Serkan Çağrı’nın  geçtiğimiz  ay müzik marketlerde yer alan  3.  Solo albümü olan ‘SIR’da  12 tane eser bulunuyor. Serkan Çağrı'nın  1,5 yılda tamamladığı yeni albümündeki eserlerin aranjelerini  Cihan Sezer  imzası taşıyor. 

Albümde Serkan Çağrı bestelerinin yanısıra Ara Dinkjian, Chick Corea, Ömer Faruk Tekbilek , Yıldız İbrahimova, Gülden Karaböcek, Bimen Şen, Cihan Sezer besteleri ile anonim eserler yer alıyor. Mastering çalışması Paris’te yapılan albümde dünyaca ünlü isimlerden  Ara Dinkjian, Ömer Faruk Tekbilek, Dzambo Agusevi, Sibel Gürsoy adlı müzisyenlerin eşliği bulunuyor.

Fotoğrafları Tamer Yılmaz tarafından çekilen projenin konsept danışmanlığını ise Okan Can Yantır üstlendi.


‘Sırrımı Nefesimle Seslere Döktüm’

Yeni albümü için oldukça heyecanlı olduğunu belirten Serkan Çağrı ‘Sırra ermek için çıktığım yolda, sırrımı nefesimle seslere döktüm.  Klarnet, küçük yaştan itibaren içimden geçenleri ve yaşadıklarımı en iyi anlatan sırdaşım oldu. Ağlarsam ağlıyor, gülersem gülüyor. Yaşadığım tüm duyguları onunla anlatabiliyor, sırlarımı en iyi onunla paylaşabiliyorum. Benden sonra da söze dökülmeyen tüm duygu ve sırlarım onda kalacak. Tıpkı ozanımız Aşık Veysel’in dediği gibi ; ‘Ben gidersem sazım sen kal dünyada. Gizli sırlarımı aşikar etme’  şeklinde duygularını paylaştı.

Çağrı, albümün hazırlık sürecinin uzun olmasını ise yaşadığı duygularla paralel olarak stüdyoya girmesine ve sanatını gerçek duygularla icra etmek istemesine bağlıyor. Dinleyen herkesin de bu duygularına ortak olmasını arzu ettiğini belirten ünlü klarnetist, duygularının kendisini yönlendirmesine izin veririken, zamanın bir öneminin kalmamasına dikkat çekiyor.

Etiketler: 0

Abone Ol :