Serhat Tekin'in Köşesinde Göksel'in Yeni Şarkısı ve Müzik Dünyasından Haberler....

Abone Ol :

Serhat Tekin'in Köşesinde Göksel'in Yeni Şarkısı ve Müzik Dünyasından Haberler....

SEN HEP BİZLE KAL GÖKSEL

Yeni Göksel şarkısı çıktığı günden beri dilimde. Sözü ve müziği Göksel’e, düzenlemesi ise Ozan Bayraşa’ya ait olan ‘Burda Kalayım’, aynı tornadan çıkmış, tutmuş formüller üzerine inşa edilen şarkılardan artık fazlasıyla sıkılmış müzik dinleyicisine ilaç gibi gelecek.

Göksel, müzik tarzını her daim güncelleyip sevenlerinin karşısına taptaze işlerle çıkmayı başarmış isimlerden biri. Kendi söz ve bestesini Ozan Bayraşa’nın uçuran düzenlemesi ile taçlandıran Göksel, ‘Burda Kalayım’ ile farkını yine ortaya koymuş.

‘Burda Kalayım’ın romantik yer yer dramatik dinleyiciyi saran sözleri, Göksel’in vokalinin pesleri ve tizleri, melodinin akışı ve düzenlemesi o kadar kıvam ki. Dinlerken eski Moloko şarkılarının tadını aldım ve keyiflendim. Temposu yüksek şarkıların içinde saklı olan derin hüzünleri seven dinleyicinin beğenisini kazanacak bir şarkı olmuş ‘Burda Kalayım’

Yaptığı işlerin müzikalitesinin yanında görseline de aynı özeni gösteren Göksel, ‘Burda Kalayım’ın videosunda yine geleneği bozmamış ve şık bir iş ortaya koymuş. Aytekin Yalçın yönetmenliğinde çekilen şarkının videosunda aşk, dram ve özlemi disko ışıklarının altında iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

 

POP MÜZİK NEREYE GİDİYOR?

Yeni çıkan çoğu şarkıdan hareketle canımı sıkan bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Heyecan mı kalmadı? Sırf bir iş çıkarmış olmak adına art arda piyasaya sürülen çoğu şarkının ruhsuzluğu ben dahil çevremdeki çoğu müzikseverin ortak eleştirisi. İyi olan şarkıların sayısı o kadar az ki.

Bazı şarkıcılar konfor alanından çıkmamaya yemin ederek yerinde sayan işlerle müzikte devrim yaptığını düşünüyor. “ Gündemde olalım da belki bir iki konser gelir.” mantığı ile tek düze şarkıları çıkaran isimlerin bu kafadan acil çıkma zamanı geldi de geçiyor bile.

Tutan işlerin matematiğinin diğer şarkılarda ısrarla devam ettirilme mantığı ise ayrı bir mevzu. Yeri göğü yıkmış bir şarkının ardından neden aynı rotada ilerleme inadı var? Aynı tınlayan tam 10 şarkıdan oluşan bir albüm düşünün? Dinlerken sıkıntıdan esnememek elde değil. Müzikseverler zaten artık bu işlerin tuzağına öyle kolay düşmüyor. Dinlenme oranlarındaki düşüşler cevabı net bir şekilde ortaya koyuyor.

 

BU HAFTA ÇIKACAK YENİ ŞARKILAR

Bu hafta çıkacak yeni şarkılar arasında Murat Boz’un merakla beklenen yeni albümü ‘3’ün ilk habercisi ‘ Derin Mevzular’ var. Hem şarkıyı hem de Amerika’da çekilen video klibini merakla bekliyorum.

Dinlemek için sabırsızlandığım bir diğer şarkı ise Dolu Kadehi Ters Tut ile Selin Geçit’in birlikte seslendirdiği ‘Olabilirdik’. Dolu Kadehi Ters Tut’un müziği ile Selin’in güçlü vokalinin birleşiminden çıkacak şarkı enteresan olacak gibi.

 

                                                                                          

Serhat Tekin

Etiketler:

Abone Ol :