Serhat Tekin Derya Uluğ’un ‘Nefes’ Albümünü Yazdı!

Abone Ol :

Serhat Tekin Derya Uluğ’un ‘Nefes’ Albümünü Yazdı!

Derya’nın Nefes'i...

Derya Uluğ nihayet uzun zamandır üzerinde çalıştığı ilk albümü ‘Nefes’i çıkardı. 11 şarkı ve 3 versiyondan oluşan albüm tüm platformlarda dinleyici ile buluşurken, Derya da derin bir nefes aldı.

Aslında bu albüm birkaç sene önce çıkacakmış. Pandemi dönemi hayatı durdurunca, Derya tüm projeyi rafa kaldırmış. O zamandan bu zamana doğal olarak bazı revizeler olmuş. Şarkıların aranjeleri yeniden yapılmış. Gün sonunda karşımıza her detayı için uzunca bir mesai harcanan ‘Nefes’ albümü çıkmış.

Derya bu albümde hem istediğini hem de kendisinden beklenileni sunmak adına güzel bir denge kurmuş. Albümün açılışını yapan ‘Polis’, melodi, aranje ve vokal olarak önceki Derya Uluğ çalışmalarından farklı, sıcacık bir şarkı. Albüm ile aynı adı taşıyan ‘Nefes’ ise çıkış için yerinde bir seçim. Nakarat dinleyiciyi hemen yakalıyor.

‘Şansım Olsun’ klasik Derya tarzının başarılı örneklerinden biri olmuş. ‘Yansıma’ bir Derya Uluğ, Asil Gök düeti olarak albümün gizli hitlerinden. Şarkının aranjesi sürprizli. Duygusal sularda yüzerken kendinizi bir anda dans pistinde buluyorsunuz.

Ben genel olarak albümde Derya’nın vokalinin farklı yanlarını göstermesini sevdim. Yazımın en başında belirttiğim gibi kendi istediği şeyleri ve farklı lezzetleri dinleyiciyi kendinden çok fazla uzaklaştırmadan şarkılarının içine çok güzel serpiştirmiş.

Önümüzde derli toplu bir albüm var. Uzun vadede içinden bolca hit çıkacağı ve seveninin olacağı garanti. Derya rahat bir nefes alabilir.

 

Serhat Tekin

Etiketler:

Abone Ol :