Sanatçılardan Darbecilere Karşı Birlik Beraberlik Çağrısı!

Abone Ol :

Sanatçılardan Darbecilere Karşı Birlik Beraberlik Çağrısı!

15 Temmuz gecesi Türkiye kanlı bir darbe girişimine sahne oldu...

O gece darbecileri püskürten milletimizle, siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve medya nasıl birlik olduysa, sanatçılarımız da bir dayanışma örneği gösterdi.

Ulusça demokrasi nöbeti tuttuğumuz günlerde sanatçılarımız da milletimizle beraber meydanlarda darbe girişimini protesto etti.Sanatçılarımız, sosyal medya üzerinden de mesajlar yayınlayarak, darbeye karşı durdu.

Nilüfer, sosyal medya hesabında  “Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz” derken, Demet Akalın “Birlik beraberlik içinde yeni bir güne merhaba olsun”, mesajını paylaştı.  Murat Boz da “Ülke olarak kenetlenmeliyiz” dedi.  Hadise ise sosyal medyada “Allah güzel

Türkiye'mizi korusun. Dün gece gibi karanlık bir geceyi bir daha yaşamamak umuduyla geçmiş olsun." notunu düştü.  Bengü de "Vatanı ve milleti için kendini siper eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diledi, bir ve birlikte olmamız gerektiğini söyledi.

Bülent Serttaş, Gökhan Tepe, Berkay, Emre Aydın, Linet, Soner Sarıkabadayı, Niran Ünsal, Berdan Mardini, Aslı Hünel ve Derya Köroğlu da darbeyi kınayan mesajlar yayınladı.

Cengiz Kurtoğlu, Işın Karaca, Özgün, Alişan, Doğuş, Kutsi, Yeşim Salkım,  Burcu Güneş, Linet, Ahmet Selçuk İlkan, Mustafa Yıldızdoğan, Aşkın Tuna, Bahadır Tatlıöz, Hakan Peker, Rober Hatemo, Ümit Sayın, Serkan Kaya, İntizar, Berksan, Sinan Akçıl, Nihat Doğan, Sinan Özen, Davut Güloğlu ve İsmail Altunsaray da hem mesajlar yayınlayarak,  hem de meydanlarda demokrasi nöbetlerinde halkın yanında olarak darbe girişimine karşı olduklarını dile getirdi. 

Ferdi Tayfur  sosyal medya mesajında "Türk milleti kenetlendiği zaman hiçbir güç bize zarar veremez” derken, Gülben Ergen, "Bu vatanı bölemeyeceksiniz. Bölünmedik, bölünmeyeceğiz" mesajını paylaştı... Mustafa Sandal, “Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza başsağlığı" dilerken, Seda Sayan , "Meydanları terk etmedik ve asla terk etmeyeceğiz. Vatanımıza demokrasiye sahip çıkmaya devam", "Metin Şentürk de "Kahraman polisimiz, askerimiz, halkımız ve şehitlerimiz, yani Allah'ın aslanları sayesinde bu darbeyi püskürttük" dedi.  Mustafa Ceceli ise darbe girişiminde bulunanların en ağır biçimde cezalandırılmasını gerektiğini belirterek, "Fiilinde, fikrinde, duasında "BİR" olan milyonlar ve şehitlerimiz sayesinde hala özgürce mesaj yazabiliyoruz. oyun bozuldu" ifadesini kullandı.

Emre Altuğ, Sibel Can, Ebru Gündeş ve Murat Dalkılıç da sosyal medya adreslerinden Türk bayrağı fotoğrafı paylaşarak üzüntüleri dile getirdi.
Çok sayıda sanatçımız, kişisel hesaplarından yaptıkları paylaşımların yanı sıra, “Darbeye Hayır" bildirilerine de imza attı.

Tarkan , 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimine tepki amacıyla "darbeyehayir.wordpress.com" adresinde  "Darbeye Hayır" bildirisi yayımladı. İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Hande Yener, İskender Paydaş, İlhan Şeşen, Murat Dalkılıç  gibi ünlü isimlerin imzası bulunan bildiride, Türkiye'nin dört darbe yaşadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Dört darbe yaşamış Türkiye, 15-16 Temmuz gecesi yeni bir darbe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. darbecilere direnen cesur halkımıza ateş açıldı. en az 200 insanımızı kaybettik. darbeciler, hepimizin temsilcilerinin olduğu meclisimizi on bir kez vurdular.

Biz, bu bildiride imzası olanlar, aramızdaki tüm görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak bu korkunç darbeye karşı demokrasimizin yanındayız. Darbeye direnirken hayatlarını kaybeden kahraman insanları saygıyla anıyoruz”...
Müzik yapımcıları da darbe girişimini kınadı... MÜYAP Başkanı, Seyhan Müzik’ten Bülent Seyhan, Poll Production’ dan Polat Yağcı, Avrupa Müzik’ten Cengiz Erdem ve DMC’den Samsun Demir, gerek sosyal medya üzerinden gerekse sanatçılarıyla birlikte meydanlardan tepkilerini dile getirdi...

Sanatçılarımızın haklarını korumak için kurulan MESAM, MÜYAP, MÜYORBİR,  MSG gibi meslek birlikleri de darbeye karşı olduklarını bildiren mesajlar yayınladılar.

MÜYAP’ın darbeyi kınadığı bildiride, “”Ülkenin sorunlarının demokrasi, iç barış ve dayanışma içinde çözülmesi gerektiği inancıyla darbeye hayır” ifadesine yer verildi... MESAM bildirisinde de “15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz. Demokrasiyi ve milletin iradesini ortadan kaldırmayı amaçlayan hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğine inanıyor, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” denildi.

MSG de yayınladığı bildiride , “Darbe girişimini lanetliyoruz, ülkemiz ve geleceğimiz için canlarını siper edip hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Radyo Televizyon Yayıncılar Meslek Birliği RATEM de bir bildiri yayınlayarak darbe girişimini kınadı. RATEM'in bildirisinde, “Demokrasiye ve milletin iradesine yapılan her türlü saldırının karşısındayız. Bu dönemde kirli planların uygulanması ve amacına ulaşmasını engellemek amacıyla bilgi kirliliğinin önüne geçmek büyük önem arz etmektedir. Darbe girişimi sırasında çok iyi bir sınav veren, hayatları pahasına görevlerini yerine getiren üyelerimize bu konuda da büyük bir görev düşmektedir. Kaynağı belli olmayan bilgi ve açıklamalara rağbet edilmemesi konusunda duyarlı olmalarını ve yayınlarında da bu hassasiyeti göstermelerini önemle beklemekteyiz."denildi.

Ayrıca burada adını sayamadığımız pek çok sanatçımız da gerek sosyal medyadan paylaşımda bulunarak, gerek bildirilere imza atarak, gerekse meydanlarda demokrasi nöbetlerine katılarak darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdiler.

15 Temmuz gecesi milletin birliği darbecileri yendi. Bundan sonra da birlik ve beraberlik bilinciyle sanatçısından siyasetçisine bu millet her zaman tek yürek olacak.
Bu vatan sevdası bizi yarınlara taşıyacak...

Etiketler: 0

Abone Ol :