Sanatçılar #müziksusmasın Etiketiyle Sosyal Medyada Tek Yürek Oldu
Güncelleme : 15.06.2023
Yaklaşık bir buçuk yıldır evine ekmek götüremeyen sektör çalışanları, hükümete çağrıda bulunuyor: Lütfen artık bizi görün, bizi duydun.
Dünyayı kasıpkavuran binlerce can alan koronavirüs salgını, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eğlence sektörünü olumsuz etkiledi.
Pek çok müzisyen bir yılı aşkın süredir sahneye çıkamıyor, evine ekmek götüremiyor faturalarını kiralarını ödeyemiyor. Sadece sahne sanatçılarını kastetmiyoruz, orkestrasından sescisine, ışıkçısından mekan çalışanlarına kadar bu sektörden ekmek yiyen yaklaşık 1 milyon kişi zorda.
İnsan hayatının mevzubahis olduğu bu krizde bir buçuk yıldır sabreden ama artık hayatını sürdürememe noktasına gelen müzisyenler, kademeli normalleşme sürecinde kendilerinin adeta yok sayılmasına tepkili.
Onların tek isteği var sınırlı da olsa önlemler çerçevesinde işlerini yapabilmek hayatlarını idame ettirebilmek.
Bizler Kral Grubu olarak her daim elele olduğumuz, birlikte var olduğumuz müzik sektörüne bu haklı ağrılarında da sonuna kadar destek veriyoruz, yanlarında olduğumuzu yineliyoruz.
Müzik susmasın, müzisyenler sahnelere dönsün, sektör tekrar canlansın istiyoruz.
Sosyal medyada çağrılarını dile getiren bazı sanatçı paylaşımları...
TARKAN: Pandemi sürecinde müzik ve eğlence sektörüne yapılan haksızlık ve çifte standart hiç hoş değil. Yetkililerin sanata ve sanatçıya karşı duyarsız saygısız yaklaşımı ise ayrıca çok üzücü ve düşündürücü. Yetkili merciler acilen müzik ve eğlence sektörünü destekleyici yönde yeni karar ve uygulamalarla sanata, sanatçıya, tüm sanat çalışanlarına ve emekçilerine sahip çıkmalı.
AYNUR AYDIN : Müzik yaşatır, müzik motive eder, müzik yarının kaygılarını siler bizi bugünü umutla yaşamaya teşvik eder.
1.5 yıldır müziğin sesi kısık.... 1.5 yıldır en küçüğünden en büyüğüne topluma hizmet veren tüm işletmeler kapalı ve o kapalı kapıların ardında sesimizi duyurmaya çalışırken birkez daha bize kilit vuruldu.
Bir sanatçının yapacağı konserden yüzlerce insan evine gülerek gidiyor. Biz tüm tedbirlerimizi alıp tekrar herkesi gülümsetmeye ekip arkadaşlarımızın yeniden hayata adapte olmasını sağlamaya hazırız. Yerel işletmelerimizi görmezden gelinmesine göz yummuyoruz. Sinema tiyatro gece klübü ve müzik ile bağlantılı tüm sanat etkinliklerinin tıpkı diğer mekanlar gibi açılmasını istiyoruz.
İKİLEM: Mekanlar, çalışanlar ve sanatçılar olarak herkesi ve yetkili idari kuruluşları sahnelerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Resmi ya da kamu, küçük ya da büyük herkes, bu durumdan kurtulmamızda rol oynayabilir.
Görselimizi, kendi hesaplarınızda ya da çevrenizle paylaşarak, sesimizi daha fazla insana ve kuruma ulaştırmamızda yardımcı olabilir ve sektörümüze katkı sağlayabilirsiniz. Ya da “Gözünü Yumma” görselini, gözlerinizi kapadığınız bir fotoğrafınızı çekip, paylaşarak kendiniz yaratabilirsiniz. Tüm paylaşımlarınıza hashtaglerimizi eklemeyi unutmayın!
Bugüne kadar hep güzel günlerde beraberdik, şimdi de birlikte olalım. #sahnenesahipçık #gözünüyumma
HADİSE: Müzik insanlığın ortak dilidir, susmasına izin vermeyelim!
SİBEL CAN: Tüm dünyanın geçtiği bu zorlu süreçte; maddi, manevi kayıpların yaşandığı, insanların işlerinden, aşlarından ve en zoru en sevdiklerinden ayrı düşmek zorunda kaldıkları bu zaman diliminde istedik ki şarkılar yüzyıllardır olduğu gibi, uzakları yakın, rüyaları gerçek kılsın. Bazen bir dilek bazen bir dua bazen bir derde merhem olsun. Ayrılığa, vuslata bir tanık, kahkahaların zor olduğu bu günlerde yüzümüze bir tebessüm olsun. Şarkılarda buluştuğumuz sizler yoldaşımız, MÜZİK yolumuz olsun. #MüzikSusmasın
YAŞAR İPEK : Akıl almıyor bu olup biteni 600 gündür hiç sayılıyor ne vatandaş ne adam ne insan yerine koyulup bir açıklama yapma gereği bile duyulmayan koca bir hiç sayılan Müzik Sektörünü bu kadar görmezden gelmenin asıl sebebini aramaktayım artık!!!!!
DERYA ULUĞ : Müzik ?!!! 1,5 yıldır her anlamda sağlığını yitirmiş müzisyen arkadaşlarımın ve bu sektöre emek veren tüm insanların Allah yardımıcı olsun.
MURAT BOZ : Müzik sektörü çalışanları yok sayılıyor. Evlerine ekmek götüremeyen yüzbinler var.İntihar eden meslektaşlarımız var.acilen kararlar gözden geçirilmeli, sektörü rahatlatacak kararlar alınmalı ve açıklanmalıdır.Müzik sektörü çalışanlarının hiç yoklarmış gibi bir muammeleye maruz kalmasını anlayabilmek mümkün değil.
SİMGE SAĞIN: Yaptığınız isle hiç yok sayıldınız mı? Hayatınızın yakın geleceğiyle ilgili asla plan yapmamak nedemek bilir misiniz? Günlük çalışarak eve ekmek götüren binlerce müzik çalışanı için ne yaptınız? Bunca insan ne ile yaşıyor sorguladınız mı ? Hep dışlanan taraf olmak nasıl bir duygu bilemezsiniz… Hepimiz çok yorulduk … Daha kaybedecek bir şey de kalmadı… Bu ülkenin insanlarını eğlendiren ve yeri geldiğinde sanatımızla acılarına ortak olan insanlarız biz…Duyun sesimizi …!
ERSAY ÜNER: Kendimi bildim bileli müzisyenim. Açlığı, uykusuzluğu, parasızlığı, ön yargıları hep parka plana atılmayı, saygısızlığı, sınıflandırmayı defalarca yaşadım ama hiç bu kadar yok sayıldığımızı hatırlamıyorum. Müzisyen dostlarım ve sektörümüz için çok üzülüyor sabır ve güç diliyorum.
BENGÜ: Neden müziğin adı geçmiyor? Neden işsiz kalan binlerce müzisyenin sahne için çalışanların ve 1.5 senedir yaprağı kıpırdamayan sektörün haklı serzenişini kimse duymuyor.
HANDE YENER: Düğün etkinliği var.Kültür sanat konser yok.Halı sahada maç var açık havada konser yok kapalı mekanda spor salonları açık restorant da yemek servisi var sinema tiyatro yok…
GÖKHAN ÖZOĞUZ: Ülkemizdeki Sanatçı ve O sektörün emekçileri Pandemi boyunca "HİÇBİR YARDIM ALMADAN" Ayakta kalmaya çalıştı, tıpkı diğer tüm sektörlerdeki Emekçiler gibi. 1.5 senedir kuruş girmedi keselerine Bunun adı Sanatı, Sanatçıyı ölüme terketmektir.
YALIN: Aylardır uzak olduğumuz sahnelere dönebilmek adına bir çözüm rica ediyoruz Sayın Bakan'ım. Zor zamanların dostu müziği ve müzik emekçilerini lütfen unutmayın...
NÜKHET DURU: Müzik, eğlence ve kültür sanat sektörlerinde kimse çalışmıyormuş gibi davranılmasına söyleyecek sözlerimiz tükendi.
TAN TAŞÇI: Yaklaşık 1.5 yıldır mesleklerini icra edemeyen 50bini aşkın müzisyenin 130 tanesi yaşadıkları geçim sıkıntısı sebebiyle intihar etti. Bu sayılardan katbekat fazla sahne ve eğlence sektörü emekçisi var; aynı sıkıntılarla mücadele etmeye çalışıyorlar ve görmezden geliniyorlar!!
EBRU GÜNDEŞ: Biz sadece çalışmak istiyoruz... Çünkü bizler sahneye çıktığımızda yüzlerce kişi çalışıyor ve bu emekçiler nerdeyse 1,5 yıldır bugün için mücadele veriyorlar... Lütfen sesimizi duyun, sonra da duyurun... İnanın müziğin sesini duymak herkese iyi gelecek... #muziksusmasın
-
MESAM Ödülleri 16 Aralık'ta Sahiplerini Buluyor!
-
"Çakallarla Dans 7" 6 Aralık'ta Vizyonda!
-
Sahnelerden Beyazperdeye!
-
Ziynet Sali; "Bu İş Birliği Değil Gönül Birliği"
-
O’fest Ankara 3 Günde 9 Sanatçıyı Ağırlayacak!
-
Zürih'te Zara Rüzgarı!
-
Doğuş'tan İbrahim Erkal Şarkısı!
-
Güneş'ten Yeni Single!
-
Tarkan Müjdeyi Verdi!