Dostlarını Hatıra Ormanlarıyla Yaşatıyor
Güncelleme : 24.07.2024
TEMA Vakfı gönüllüsü Sezen Aksu hayatını kaybeden dostlarının adını hatıra ormanlarıyla yaşatıyor. Sanatçı son olarak 1986 yılında hayatını kaybeden yakın dostu Egemen Bostancı anısına TEMA Vakfı aracılığıyla Kilis Yeniyurt sahasında 5 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturdu.
Dostlarının adını ormanla yaşatıyor... 9 hatıra ormanı 45 bin fidan
Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı iş birliğiyle tesis edilen sahaya meşe türü fidanlar dikildi. Sezen Aksu, 2008 yılında müzik insanları Şerif Yüzbaşıoğlu, Onno Tunç ve Uzay Heparı’nın adlarına TEMA Vakfı aracılığıyla Antalya Döşemealtı sahasına 4 bin fidan, 2013 yılı boyunca verdiği konserlerinden elde edilen gelirlerin bir bölümüyle de Manisa Salihli Gökköy sahasına 5 bin fidan bağışlamıştı.
Sezen Aksu 2015’te söz yazarı Aysel Gürel anısına Balıkesir Kepsut, 2018’de Adile Naşit anısına Denizli Çal ve Sundurlu, 2019 ‘da Meral Okay anısına Tekirdağ Kızılcaterzi, 2021’de Attila Özdemiroğlu anısına Gaziantep Atmalı sahalarının her biri için 5 bin fidan bağışladı.
2022’de Oğuz Aral anısına Kırklareli Osmancık sahasına 6 bin fidan ve son olarak da 2023’te Yaşar Gaga anısına Kırklareli Celaliye sahasına 5 bin fidan diktirdi.
Egemen Bostancı Hatıra Ormanı ile Sezen Aksu’nun katkılarıyla oluşturulan toplam 9 farklı hatıra ormanında toprakla buluşan fidan sayısı 45 bine ulaştı.
-
Bengü ve Mustafa Ceceli'den "Kervan"
-
Hande Yener ve Lil Zey'den Ortak Çalışma!
-
Işın Karaca'dan Yeni Single!
-
Bulutsuzluk Özlemi'nden 40. Yıl Özel Turnesi!
-
Edip Akbayram İkinci Kez Ameliyat Oldu!
-
Deha Bilimlier'den Duygusal Poroje...
-
Sefo ve Jako'dan Yeni Yıla Yeni Düet!
-
Erol Evgin'den Yeni Şarkı!
-
Mazhar Alanson’dan “Biz Bu Yaşlarda Ağlarız”