Kurtalan Ekspres’ten Kadınlara Adanmış Bir Albüm!

Abone Ol :

Kurtalan Ekspres’ten Kadınlara Adanmış Bir Albüm!

Türk Rock Müziğinin Efsane Topluluğu Kurtalan Ekspres’ten Kadınlara Adanmış Bir Albüm; “Sessiz Çığlık”

Yarım asıra yakın geçmişiyle Türk rock tarihinin en köklü topluluklarından biri olan Kurtalan Ekspres’in, Barış Manço’nun vefatından bu yana yayınladığı ilk beste albümü olan “Sessiz Çığlık” Arpej Yapım etiketiyle, tam da Manço'nun ölüm yıldönümünde 1 şubat cuma tarihinde yayınlanıyor. Albüm; “Kadına Şiddet” ve “Çocuk İstismarları” sorunu başta olmak üzere sosyal içerikli mesajlarıyla dikkat çekiyor. 

Şevval Sam ve Özge Fışkın Sürprizi

Albümde aynı zamanda iki özel düet de yer alıyor. Kadın cinayetleri ve hayatları çalınmış kız çocuklarına ithafen albüme de adını veren Sessiz Çığlık’ı Şevval Sam; tüm canlıların özgürlüğünü savunan bir beste olan “Özgürlük” şarkısını ise “Özge Fışkın” seslendiriyor Albümün bir diğer sürprizi ise; 2009 yılında kaybettiğimiz Kurtalan Ekspres’in, grubun unutulmaz gitaristi Bahadır Akkuzu ile birlikte besteledikleri ve bugüne dek hiçbir yerde yayınlanmayan 'Uyanın' isimli şarkı. Küresel ısınmanın dünyamıza getirebileceği felaketlere karşı gençleri uyarmak maksadıyla yapılan şarkı da ilk kez müzikseverler ile buluşuyor.

Hepimizin Bastırmaya Çalıştığı Bir İnfialin Öyküsü

Barış Manço’nun 20’nci ölüm yıldönümünde yayınlanacak albüm aynı zamanda grubun 46’ncı; Ahmet Güvenç’in ise 50’nci sanat yılında dinleyicilerle buluşacak.  Ahmet Güvenç’in;  'hepimizin bastırmaya çalıştığı bir infialin öyküsü2 olarak tanımladığı 'Sessiz Çığlık', yolcularını yine katıksız, karşılıksız bir sevgiye davet ediyor. Kurtalan Ekspres; mesneviden hareketle ayrılanları birleştirmeye, kırıkları onarmaya ve insanlar arasında köprü kurmaya geliyor.
 

Etiketler: 0

Abone Ol :