Işın Karaca İle Çok Özel!

Abone Ol :

Işın Karaca İle Çok Özel!

Işın Karaca ile kralmuzik.com.tr olarak yeni çalışmaları ve gelecek projeleri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Yeni projeniz “Mevzu Aşksa” hayırlı olsun öncelikle... İki yeni şarkıyla karşıladınız bizleri,bu güzel eserlerin hikayelerini  bizimle paylaşırmısınız,nasıl ortaya çıktılar?

 Teşekkür ederim. Uzun süredir kendi şarkılarımı yazmamıştım. Kıymetli besteci ve söz yazarı arkadaşlarımın bana emanet ettikleri şarkılarla yoluma devam etmiştim. Pandemi de kendi içsel yolculuklarımız da hepimiz bi şeyler keşfettik. Kitaplarım, flmlerin ve dizilerin dünyasına daha da fazla zaman ayırdıkça kelimeler ağzımdan, kalbimden kağıda kaleme düşmeye başladı. İstanbul'dan Urla'ya uzanan yaşam değişikliği ve sakinliği de buna büyük katkı sağladı. Erkek arkadaşımın müzisyen olması ve evde 24 saat müzik üretiminin gerçekleşmesi bu iki şahane şarkıyı ortak yazarak köklere dönüşü başlattı.

 İki şarkıda da farklı bir tat alıyoruz dinlerken, şarkılar buram burak kalite kokuyor...  işin mutfak kısmına doğru geçsek yeni şarkılarınızı siz nasıl yorumlarınız ?

 "Mevzu Bu mu?" ve "Nazarlandanmış". İlki buram buram aşk  kokan hayranlarımın benden hep duymak ve görmek istediği Işın Karaca diğeri de eğlenelim biraz yüzümüz gülsün, umudumuz yeşillensin diye disco. Bu dönemde dünya starları Kylie Minogue, Mylis Cyrus , Dua Lipa gibi isimlerde disco sound'lara geri döndü. Bizimde tesadüf eseri şarkının çıkış ruh hali öyle oldu. Aynı anda geldi yazdık çizdik kaydettik kısa aralıklarla yayınladık. Bunlar benim. Sanırım iyi geldi de dinleyicime. 

 İki şarkının klibi de İzmir’de çekildi..Çekimler nasıl geçti. Siz klip çekimlerinde kendi fikirlerinizi de yönetmen ile paylaşırmısınız yoksa tamamen yönetmene mi bırakırsınız ?

 Bu şarkılar hem kendi içsel fabrika üretimimiz ve kendi prodüksiyon şirketim Akış Productiion / Dmc ortaklığı ile yayında. Her şeyi ile bizzat kendim ilgilendim. Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Cem Bayoğlu ile birini İzmir'in sokaklarında diğerini stüdyoda ekibim ve Can Yapıcıoğlu 'nun da rol alması ile çektik. Birinde ağladık buram buram hüzün diğerinde vurduk eğlencenin dibine. Kendim aslında fikirlerimle gittim, yönetmenim ruhu ve duygusu ile katkıda bulundu. Biz de fikirler önemlidir ve paylaşılır. 

 Her projede kendini yenileyen, ama bu yeniklerle birlikte kendi tarzını bozmadan devam ettiren bir Işın Karaca görüyoruz.. Bu ince çizgiyi nasıl koruyorsunuz ?

 Dünyayı ve yaşadığın çağın değişimlerini takip eden geride kalmaz. Onu kendi işine ve kendine göre özümser uygular. Kızım Mia büyüyor onu da takip ediyorum. Alışkanlıkları, sosyal medyayı kullanışı. Çocukların inanılmaz zengin ve renkli bir dünyası var. Onlarda besliyor.Kişişel olarak bende meraklıyımdır. Bu çizgi otomatik olarak şekilleniyor. Çağın gerisinde kalmamak lazım. Sanatçı hep bir adım önde öncü olmalı

 Porjelerini hazırlarken stüdyo aşamaları sizin için nasıl geçer, o dönemin stresini nasıl azaltırsınız ?

 Ön hazırlık aşaması doğum gibidir. Sancısı fazla olur. Stüdyoda okunur ve bitince oh dersiniz sonrasıda ekipçe oturup plan programa bakar. Müzikseverlerin fikirlerini ve ilgisini hep merak ederim. Yorumlara önem ve kulak veririm. 

 Dünya olarak uzun zamandır zor bir süreçten geçiyoruz...Pandemi dönemi sizin için nasıl geçiyor? Bu dönemin zorlukları ile nasıl başa çıkıyorsunuz ?

 Tüm dünya geçen Mart ayından beri büyük bir psikolojik ve ekonomik savaş içindeyiz. Önce sanat dünyasının her dalını büyük ölçüde etkiledi. İnanılmaz derecede sahneyi ve şarkı söylemeyi özledim. Ayın 15 gününü neredeyse sahnede geçiren ben ve ekibim aylardır evde yaşıyoruz. Ekonomimiz büyük ölçüde sarsıldı ve birikimler tüketildi. Kimimiz başka işlere doğru kaymaya başladık.  Şükür yıkılmadık ama sarsıntımız büyüdü. Herkes endişeli. Eğlence yerlerinin kapatılması kalabalıkların yan yana gelmemesi çözüm değil. Başka türlü tedbirler alınmazsa 2021 karanlık. 

 Bu zorlu dönemden en çok etkilenenler arasında müzisyenler geliyor.. Ama sizin gibi değerli sanatçılarımız  müzik susmasın diyor ve  üretmeye devam ediyor.. Yaşanan bu zor süreç için neler söylemek istersiniz?

 2021 karanlık gibi gözükse de dünyada aşı ile ilgili çıkan haberler ve Türkiye'ye gelecek olması içimizdeki umut bayraklarını dalgalandırıyor. Biz müzik yapmak ve üretmekten başka bi şey bilmiyoruz. Hayatımız bunun üzerine kurulu. Pandemi'nin ilk zamanları derin bir korku ve panik havası yaşamlarımıza hakimdi. Hiç bir şey yapmadan, tüm haberleri dinliyor ve boş boş saatlerce duvarlara bakıyordum. Yaz başı çözülmeye başladım. Sonra Urla'ya yerleşmem... Biraz olsun buzlarımın çözülmesini sağladı. 2020'yi komple hayatımından silmek istiyorum.

 Can Bey ile çok güzel giden bir birlikteliğiniz var.. Bu birliktelik müzikal açıdan da çok güzel şeyler ortaya çıkarıyor. Sizin bununla ilgili düşünceleriniz neler ?

 Çok şükür... Saygı ve sevgi ile devam ediyor. Birlikte müzik üretiyoruz. Aynı filmlere gülüp, duygulanıyoruz. Yemek zevklerimiz bile benziyor. İlerleyen günlerde daha da çok yazdığımız şarkıları paylaşacağız. Kızım yanımda, ailemin sağlığı iyi, oğlumun okulu bitti, yaşama atıldı. Bir de bu olaylardan güneşli parlak günlere erişsek başka ne isterim ki...

 RÖPORTAJ: DENİZ RÜYA SARI

Abone Ol :