Evrencan Gündüz'ün' ''Bozacı'' şarkısı Yayımlandı!

Abone Ol :

Evrencan Gündüz'ün' ''Bozacı''  şarkısı Yayımlandı!

Nisan 2022’de ‘Anadolu Funk: Volume 2’yu yayınlamaya hazırlanan Evrencan Gündüz yeni albümün habercisi ‘Bozacı’yı 10 Aralık’ta görücüye çıkarıyor. ‘Bozacı’ geçmişte kalan bir geleneği hatırlatırken mahallenin bozacısı ile sevdiği kızın arasını yapmak için verdiği çabayı anlatıyor…

Evrencan Gündüz geçen yaz yayınladığı ‘Anadolu Funk: Vol 1’ albümü ile Anadolu rock sound’unu günümüze taşıyarak dinleyicilerini hem geçmişe götürmüşdü. Geçmişin güzel değerlerini bugüne taşıma iddiasıyla yola çıkan Evrencan Gündüz Nisan 2022’de de ‘Anadolu Funk: Volume 2’yu müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

 

Albümün habercisi ‘Bozacı’ ise çıkış parçası olarak çoktan hazır. Bugün (10 Aralık)  dinleyici ile buluşan ‘Bozacı’ gitar, davul, perküsyon, saksafon, trombon ve trompet gibi batılı enstrümanlarla bağlamayı bir araya getiriyor. Reggae türündeki şarkının girişinde mahalleden geçen bir bozacı ile yaşanan diyalog ise kurgu değil, tamamen gerçek! Tesadüfen kaydedilen bu konuşmalar İstanbul sokaklarının kış gecelerindeki bozacı geleneğini bir kez daha hatırlatıyor ve şarkıya renk katıyor.

 

Evrencan Gündüz kendi yazdığı şarkıyı şu sözlerle anlatıyor: “Bozacı çoğu insanın anılarının vazgeçilmez bir parçası. Gece gündüz demeden çalışan emekçi halkımızın daha çok hatırlanmasını misyon edinen ‘Anadolu Funk’ albüm serisi, şimdi de mahallelerde sokak sokak gezerek ekmeğini kazanan, aşık bir bozacı ve onun dertleri hakkında.” Şarkıda aşkından tutuşan ama sevdiği kıza derdini anlatamayan bozacı için tüm mahalle seferber oluyor. Sonunda bozacının imdadına Evrencan yetişiyor ve hislerine tercüman oluyor. Şarkı mahalle kültürünün şehirlere kattığı değeri ve samimiyeti yüceltiyor.

Etiketler: Evrencan Gündüz

Abone Ol :