Evrencan Gündüz İki Yeni Şarkısı İle Müzikseverlerle Buluşuyor!

Abone Ol :

Evrencan Gündüz İki Yeni Şarkısı İle Müzikseverlerle Buluşuyor!

Evrencan Gündüz, kısa bir zaman önce plak formatında yayınlanan 'Dağlar Gider Yolunda' isimli 2 şarkılık EP'sini bu kez dijital olarak müzikseverlerle buluşturuyor.

Sanatçı, müzik ve düzenlemesi tamamıyla kendisine, sözleri Naz Özgülüş’e ait “Dağlar Gider Yolunda” isimli yepyeni bir şarkıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Şarkı, bu coğrafyada yaşayan eski ozanlarımıza ve Anadolu Pop Akımı’nın önde gelen müzisyenlerine bir saygı niteliği taşımaktadır.

23-10/26/evrencan2.jpg

Ep ile aynı adı taşıyan şarkının dışında, bir de Barış Manço yorumu 'Yine Yol Göründü Gurbete' şarkısı da sürpriz olarak yayında. Evrencan Gündüz, Anadolu Pop akımının en önemli temsilcilerinden Barış Manço’nun, 1975 tarihli ilk stüdyo albümü 2023 ten “ Yine Yol Göründü Gurbete” parçasını seslendiriyor. Orkestrasyon zenginliği ve yepyeni bir düzenleme ile seslendirdiği parçanın cumhuriyerimizin 100. Yıldönümüne denk gelmesi sanatçı için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Evrencan Gündüz, 'Dağlar Gider Yolunda' isimli 2 şarkılık EP'sini şu cümleler ile anlatıyor: ''2023’te Barış Manço’yu anmak nasip oldu. Hem de yepyeni bir şarkı ile. Onu, bıraktığı tüm güzelliklerle yaşatmak, ve onun şarkılarını gelecek kuşaklara aktarmak istedik bu EP'de… O dönemin müziğini, o döneme yakışır şekilde icra etmeye çok gayret gösterdik. Dersimize çok iyi çalıştık. Hakikatın sadelik ve özden yana olduğunu bize anlatan ustaların yolundan gittik. Ustaların ustaları kimlermiş onları da inceledik. Bize, müziğin içinde olan, ama müzikten fazlası olan o bilgileri de duymaya gayret gösterdik elimizden geldiğince. Bu EP'yi dinlerken bu topraklarda yaşamış tüm kadim üstadlar, tüm Aşıklar, Veyseller, Barışlar sizlerle olsun.''

Etiketler:

Abone Ol :