Ertunç İle Çok Özel!

Abone Ol :

Ertunç İle Çok Özel!

"Derin Uykum" isimli single'ını sevenleriyle buluşturan Ertunç ile kralmuzik.com.tr olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

“Derin Uykum” isimli single çalışmanız hayırlı olsun. Şarkının hikayesini bizimle paylaşırmısınız?

’Derin Uykum’’ un hikayesi şöyle başlıyor.. Yaşadığım kötü şeyler üzerine huzuru bulduğumu düşündüğüm kişinin kollarında derin bir uyku çektikten sonra sabah kalktığımda yazdığım bir şarkı kendisi.. Kendisi diyorum çünkü bütün şarkılarım benim küçük bebeklerim gibi ve onları sizlerle tanıştırdıktan sonra hepsi büyüyüp kocaman olacaklar.. Bu şarkımda kendi yapım şirketimin sözü ve müziği bana ait olan ilk bebeği ve sizlerle tanıştı şuan o yüzden farklı duyguları var bende uyandırdığı ve farklı bir heyecanı var sizlerle paylaştığım diyebilirim.

Stüdyo aşaması ne kadar sürdü? Bu aşama sizin için stresli mi geçer yoksa rahat mı ?

Bu şarkının stüdyo aşaması yaklaşık 3 ay sürdü.. Fakat tarz olarak asıl özümüzü aradığımız 3 senelik bir süreç geçtiğimiz için bu 3 senenin sonunda 3 parçaya başlayıp sıralama değiştirdiğimiz yani aslında hala kendimizi aradığımız bir dönemde başlangıç için en uygun parça olarak düşündüğüm ‘’Derin Uykum’’ ‘ a başladık ve gitarlarını çaldım akabinde davullarını çaldırdık ve aranjesine oturduk sevgili Ümit Kuzer ile birlikte ve çok iyi bir uyumumuz oldu akabinde sound’umuz çıktı ortaya ve ‘’Derin Uykum’’ doğmuş oldu. Tabi ki bu süreçte inanılmaz stresliydim, çünkü sürekli karar değiştiriyor sürekli şarkı değiştiriyordum ve bu gidişat ve kararsızlıkta beni korkutmuyor değildi fakat tarzımızı bulunca inanılmaz bir rahatlama yaşadım. Tabi ki yol arkadaşım Ümit Kuzer’ in tecrübesi ve inanılmaz öğretici ve pozitif enerjide olması tarzımı bulmamdaki etkenlerden biri..

Şarkılarınızı yazarken nelerden besleniyorsunuz? Sizi en çok neler etkiliyor?

 Şarkılarımı yazarken tabiki hayatımda yaşadığım şeylerden etkileniyorum.. Yoğun duygular yaşadığım zaman alıştığım bir biçimde ilham geliyor ve gitarıma dökülüyorum.. Kayıt cihazlarımı telefonlarımı not defterlerimi elime alıp kalbimin hissedip beynimin kelimelere döktüğü herşeyi kaydetmeye çalışıyorum.. Böylelikle şarkılarımın herbiri de yaşanmış hikayelerden oluşuyor..

Derin Uykum’un klibini Side Antik şehri ve Apollo Tapınağı’nda çektiniz.Bunun özel bir nedeni varmıydı neden mekan olarak burayı tercih ettiniz?

Sideyi gezerken bir anda gözümde klibi izledim bir perde inmiş gibi .. Garip gelecek ama yaşantımda yaptığım ya da karar verdiğim çoğu şeyi hissederim ya da bir enerjinin beni oraya çektiğini düşünürüm.. Burayı gezerkende işte klibi sanki çekmiş gibi izledim.. Ve hemen fotoğraflamaya başladım açılarını hatta eve geçip sahneyi ve dekorları çizip yönetmenime attım.

 Gecelek planlarınız arasında hangi projeler var?

 ’’Derin Uykum’’ single dan sonra 2 ya da 3 adet daha single çalışmamız akabinden 8-9 şarkılık bir albümümüz gelecek inşallah. Şuanda çalışmalarımız sürmekte.. Görüştüğümüz yapımlarda var oyunculuk adına birkaç projeyle görüşmelerimiz de sürmekte, müziği eskide olduğu gibi arka planda bırakmadan yapabileceğimiz projeler olursa anlaşmamızı sağlayacağız.. EMC Yapım olarak da kendim dışında çıkaracağımız yeni isimler olacak çok yakında duyuracağız..

Hem şarkı yazmak ve hem söylemek, bir sanatçı için büyük avantaj. Siz bunu nasıl değerlendirirsiniz?

 Yorumculuğuda severim çünkü şarkıları söylerken önce kendim o duyguyu hissedip sonra insanlara geçirmek benim gayem ve çok güzel ve özel duygularla yazılmış şarkılarımız olduğu için onları yorumlamakta apayrı haz veriyor.. Fakat tabi kendi yazıp söylediğim şarkılar zaten benim yaşadığım duygular gerçekler olduğu için yerleri ayrı..

Etiketler: 4862, özelröportaj

Abone Ol :