Dünya Radyo Günü Kutlu Olsun!

Abone Ol :

Dünya Radyo Günü Kutlu Olsun!

Kitle iletişim araçlarının temel taşlarından biri kabul edilen radyo 1895 yılında icat edilmiştir. Günümüzde hala önemli bir iletişim aracı olan radyo yayınları dünyanın dört bir yanında devam etmektedir. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), radyonun hayatımızdaki önemini anlatmak için 13 Şubat'ı Dünya

Türkiye'de ilk radyo yayını, Eşref Şefik'in yaptığı "Alo alo muhterem samiin! (dinleyiciler) Burası İstanbul telsiz telefonu" anonsuyla 82 yıl önce başladı.

6 Mayıs 1927'de Sirkeci Büyük Postane'de 5 kilovat vericiyle yapılan ilk radyo yayını, henüz kimsede radyo alıcısı bulunmadığı için, her akşam postane binasının kapısının üzerine yerleştirilen hoparlör aracılığıyla duyuruldu.

Küresel düzeyde en çok tercih edilen kitle iletişim aracı olmaya devam eden radyonun, insan çeşitliliğini yansıtma ve demokratik bir ortam sağlama açısından taşıdığı öneme dikkati çekmek amacıyla kutlanan "Dünya Radyo Günü"nde her sene farklı bir tema işleniyor.Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumuna (UNESCO) üye devletler tarafından 2011'de ilan edilen ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 2012'de "uluslararası gün" kabul edilen 13 Şubat Dünya Radyo Günü bu yıl "Radyo ve Güven" temasıyla kutlanıyor. Ana tema altında üç alt tema konusu ise "radyo gazeteciliğine güven", "güven ve erişilebilirlik" ile "güven ve radyo istasyonlarının sürdürülebilirliği" şeklinde belirlendi.

Abone Ol :