Deeperise ve Jabbar Serhat Tekin’e "Her Şeyi Değil"i Anlattı!

Abone Ol :

Deeperise ve Jabbar Serhat Tekin’e

Deeperise ve Jabbar’dan "Her Şeyi Değil"

Jabbar ve Deeperise'ın yeni çalışması’ Her Şeyi Değil’ ve İngilizce versiyonu ‘Perfect Storm’ geçtiğimiz hafta dijital platformlardaki yerini aldı. İki yıl sonra tekrar bir araya gelen Jabbar ve Deeperise ile hem yeni şarkıyı hem de merak edilenleri konuştuk.

2 yıl aradan sonra ‘Her Şeyi Değil’ ile tekrar bir araya geldiniz. Bu şarkıda sizi heyecanlandıran ne oldu?

Deeperise: Evet, 2 yıl aradan sonra yayınladığımız ilk şarkı ama onun öncesinde zaten hep iletişim halindeydik, yeni projeler üzerine çalışıyorduk. Şarkının bizi en heyecanladıran tarafı herkesin mutlaka benzer bir durumu, hikayeyi yaşadığını bilmek oldu.

Şarkının aynı zamanda İngilizce versiyonu da servis edildi. Yurtdışı pazarında olmasından heyecan duyuyor musunuz? Daha önceki İngilizce şarkılarınıza geri dönüşler nasıldı?

Jabbar: ‘Raf’ ile başladığımız bu yolculuk ve sonrasında İngilizce versiyonu olan ‘Move On’un yurtdışında gördüğü karşılık bizleri fazlasıyla mutlu etti, daha geniş kitlelere sesimizi duyurmamızı sağladı. Müziğin mesafe tanımadığını görmüş olduk bi’nevi.

Bu projemizde de İngilizce bir versiyon sunmak istedik. Hem devamlılık, hem de şarkının hissiyatını farklı bir anlam bütünlüğüne taşımak açısından bizim için önem arz ediyordu.

İş birlikleri genelde zordur. Siz nasıl dengeyi sağladınız? Motivasyonunuz nedir beraber çalışırken?

Deeperise: Yıllardan beri aynı kimyayı devam ettirdiğimiz için pek zor olmuyor. Bizim yaptığımız tüm projeler bir duo havası yaratıyor.

23-08/15/gorseller1.jpg

İleride bir albüme imza atmayı düşünüyor musunuz?

Jabbar: Neden olmasın.

‘Aldatıldık’ coverınız çok beğenilmişti. O şarkıyı neye göre seçmiştiniz? 90’lar müziğini seviyor musunuz? Başka coverlar gelecek mi sizden?

Deeperise: Evet, ‘Aldatıldık’ çok sevdiğimiz bir şarkı. Bu şarkının seçimi bir konsept dahilinde yapılmıştı. Üretim aşamasında ise bizim sound ve tarzımıza yakışması önemli oldu.Tabi ki yeni coverlar üreteceğiz, sürekli çalışma içerisindeyiz.

Şu anki müzik dünyasına bakışınızı merak ediyorum. Nasıl yorumluyorsunuz yeni çıkan işleri?

Jabbar: Günümüzdeki teknolojik gelişmeler sayesinde stüdyolar artık insanların evlerine sığar oldu. Bu da beraberinde farklı tarzların oluşmasına, farklı seslerin duyulabilmesine yol açtı. Artık herkesin hissiyatına ve moduna göre listeler oluşturabilen algoritmalar mevcut. Bunun sonucunda bir şarkının nasıl popüler olabileceğini kestirmek güç olabiliyor tabii. Üretimin çeşitliliği bence gelişimin en büyük parçası.

23-08/15/gorselller7-1692085505.jpg

Yakındaki planlarınız neler ?

Jabbar: Üzerinde çalışmakta olduğumuz, dinleyiciyle buluşturmayı sabırsızlıkla beklediğimiz projeler var. Pek yakında diyelim.

 

 

 

Serhat Tekin

Etiketler:

Abone Ol :