Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gezegen Mehmet'e Konuk Oldu!

Abone Ol :

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gezegen Mehmet'e Konuk Oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kral FM'e konuk oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kral FM'de Mehmet’in Gezegeni Özel'de, Gezegen Mehmet’in sorularını cevapladı. Referanduma 2 gün kala, Kral FM-  Kral Grubu Facebook  hesapları, ortak yayınında, merak edilen tüm sorular yanıt buldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandumla ilgili görüşlerini, 10 Nisan Pazartesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Kral Fm'de kendisi için söylediklerine cevap verdi.

Ayrıca kontrollü darbe sözlerini, 15 Temmuzda nerede olduğunu, Bandırma’da kendisi için yapılan askeri  töreni , CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt'un sözlerini,yeni yapılan köprüleri kullanıp kullanmadığını, PKK ‘nın Evet oyuna destek verdiğini, Suriyeli mültecilerle ilgili politika olmak üzere gündeme dair konuşulan her soruya içtenlikle yanıt verdi.

Gezegen Mehmet: 18 madde içinde hiç mi onayladığınız madde yok mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Askeri Yargıtay’ın kalkmasına karşı değiliz.

Gezegen Mehmet: 18 yaş maddesine neden karşı çıkıyorsunuz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : 18 yaşa karşı değiliz, ama askerlikten ömür boyu muaf olmalarını doğru bulmuyoruz.25 yaşında milletvekili yok.

Gezegen Mehmet: “400 gensoru verildi, meclis iş yapamaz hale getiriliyor” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : 400 gensoru nerde, sordunuz mu? Yok ortada. Yok böyle bir şey. En son 4 bakan hakkında gensoru verdik. Bir bakan yolsuzluk yapacak hesap dahi soramayacaksın. Kul hakkı yiyene siz anayasayla güvence getiriyorsunuz Niçin gensoru veremiyoruz. Onun için benim karşıma çıkamıyorlar, benimle tartışamıyorlar.

Gezegen Mehmet: Yargı bağımsızlığı konusunda endişeleriniz var. Türkiye’de yargı hep bağımsız mıydı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : 15 temmuz sonrası saraya gittik. Ben yargının bağımsız olması gerektiğini söyledim. Anlaştık. İki toplantı yaptık, bir daha toplantıya gelmediler... Neden gelmediler buradan soruyorum?

Gezegen Mehmet: Siz cumhurbaşkanı olsanız bu yetkileri iade mi edeceksiniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Biz bu yetkilerin kimseye verilmesini doğru bulmayız. Cumhurbaşkanı seçilirsem dahi güçlendirilmiş parlamenter sistem için çaba gösteririm.

Gezegen Mehmet: Hayırcılar ile PKK, FETÖ ve Avrupa’nın aynı safta olması eleştiriliyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : PKK evet çıksın istiyor... Hollanda kavgası Evet’e hizmet etti. Evet’in çıkmasına bizi sevmeyen herkes hizmet ediyor.

Gezegen Mehmet: Siz 15 Temmuz gecesi Chp’lilere neden sokağa çıkın çağrısı yapmadınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Sayın cumhurbaşkanının çağrısı milletedir. 80 milyonu temsil eder cumhurbaşkanı. Meclis başkanı ile görüştüm. Böyle bir çağrı uygun olabilir gibi bir cümle kurdu. Sayın cumhurbaşkanı çağrı yaptı zaten...  Sivil halkın güvenliği konusunda endişelerimi dile getirmiş olabilirim.

Gezegen Mehmet: O gece darbecilerle temas kurdunuz mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : 1 saniye benim darbecilerle görüştüğümü ispat etsinler, siyaseti bırakacağım Baktılar böyle bir şey yok. Koruma müdürü gitmiş. Onu ben tayin etmedim. Ben nerde görücem darbecileri.

Gezegen Mehmet: Siz 15 temmuz gecesi tankın önüne neden çıkmadınız? Daha önce böyle bir demeciniz olmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Nerede tank? Cumhurbaşkanı nerede? Başbakan nerede? Benim nerede olduğum belli. Onların yerleri belli mi? Çağırsaydı giderdik. Geliş saati nedir? Birden fazla saat veriyor cumhurbaşkanı.

Gezegen Mehmet: Darbenin siyasi ayağı olduğunu iddia ediyorsunuz. Belge var mı elinizde?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Fetöcü diye çikolatacı var baklavacı var . Hiç mi siyasi yok? Niye açıklamıyorlar? Bu belge devletin elinde. Bensem açıklarsın listeyi, açıklayamıyorlar, kendi içlerinde çok sayıda var da ondan açıklayamıyorlar. Açıklanmaması suçtur.

Gezegen Mehmet: Siz darbe girişimi sonrası girişimde bulundunuz mu bu konuda?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Darbeyi araştırma komisyonu kuralım dedik. Mırın kırın. Niye mırın kırın ediyorsunuz? Kuruldu komisyon. Bunun iki kritik isim var. Genelkurmay başkanı ve mit müsteşarı. Gelmediler. Göndermeyen kim?  Siyasi iktidar. Aydınlanmasını niye istemiyorlar? Bir bürokrat TBMM’ye gel diyecek de gelmeyecek. Ben o 248 şehidin kanının yerde kalmasını istemiyorum.

Gezegen Mehmet: Bazı milletvekilleriniz tepki çeken açıklamalarda bulundu. Bu konuda ne diyeceksiniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Hayır diyenler çukurdur diyene tepki gösterildi mi? Hayır diyenlerin eşleri 17 Nisan’da bize helaldir ne demek? Niye sormuyorsunuz? Çifte standart neden? Yeni bir devlet kuracağız diyorlar. Bunlar sorulmuyor. Sormanızdan çok mutluyum. Tek adam rejimi gelirse bu soruları yüzde birini dahi soramazsınız.

Gezegen Mehmet: Bandırma’da tören mangası sizi karşıladı. Bu farklı algılandı. Seçim yasaklarına aykırı bir durum deniliyor.  Siz böyle bir karşılama bekliyor muydunuz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Hayır. Askeri havaalanına inmiyoruz ki. Bu konu inceleniyor, yorum yapmam şık olmaz.

Gezegen Mehmet: 14 yıldır bu iktidar hiç mi güzel bir şey yapmadı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Aksini söylemedim ki. Her iktidarın yaptığı güzel şeyler vardır. AB Uyum yasaları gibi. Oybirliği ile geçen dünya kadar kanun var. 3. köprüyü kullanmadım henüz. Köprü yapmayan iktidar var mı?

Gezegen Mehmet: Siz koalisyondan yana mısınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İkisi de faydalı. Koalisyon dönemlerinde daha fazla büyüdük. Programa bağlıdır bu.

Gezegen Mehmet: Siz bu ülkede Suriyelileri istemiyor musunuz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Suriyeliler 1. Sınıf vatandaş bizim ülkemizde. Türkiye’nin korumasına karşı değilim. 81 ile dağılmasına karşıyım. Vatandaş olmalarını istemiyorum. Barışı sağladıktan sonra ülkelerine dönsünler.

Gezegen Mehmet: Millet iradesine karşı ne diyeceksiniz sonuçlar açıklandığında?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Evet çıkmayacak. Hayır çıkacak. Bu millet demokrasisine sahip çıkacak. Biz anayasa mahkemesine dahi gitmedik. Millet tercihini yapacak.

Gezegen Mehmet: Hayır çıkarsa kutlama yapmayı düşünüyor musunuz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : Hayır çıkacak yüzde yüz inanıyoruz. Şenlik vs yapmayın diye genelge gönderdik. 

Gezegen Mehmet: Son sözünüz nedir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu : En önemli kararlardan birini vereceğiz. Tek adam rejimi mi parlamenter demokrasi mi? Akıl süzgecinden geçirilmesi lazım.  Evetin vebali çok ağırdır. Kimse çocuklarına hesabını veremez.

 

Etiketler: 0

Abone Ol :