Cappadox Çağdaş Sanat Programı Sanatseverlerden Tam Not Aldı!

Abone Ol :

Cappadox Çağdaş Sanat Programı Sanatseverlerden Tam Not Aldı!

Bu yıl dördüncü edisyonu gerçekleştirilen müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava festivali Cappadox, ulusal ve uluslararası çağdaş sanatçıları ve Kapadokya'dan ilham alan üretimlerini katılımcılarla buluşturdu.

İki yıl öncesine kadar kullanılamayacak durumda olan Balkan Deresi Vadisini ıslah ederek bir açık hava çağdaş sanat mekanına dönüştürülmesini sağlayan programın küratörü Fulya Erdemci, bu yıl sanatçıları “sessizlik” teması etrafında birleştirdi. Pozitif deneyimiyle düzenlenen Cappadox’un çağdaş sanat programı 9 Temmuz 2018 tarihine kadar görülebilecek.

Başlangıcından beri her yıl Kapadokya’nın farklı ilçe ve vadilerine yoğunlaşan Cappadox Çağdaş Sanat Programı, bu yıl Ortahisar’a odaklandı. Bölgenin en büyük peribacasına sahip olan Ortahisar, Balkan Deresi Vadisi’yle iç içe geçen eşsiz konumuyla çağdaş sanat sergisi ve etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu sene Cappadox Çağdaş Sanat Programı’nda 20 uluslararası sanatçı, sanatçı grubu ve katılımcının ses yerleştirmesinden performansa, video ve mekânsal yerleştirmelere uzanan yeni projeleri yer alıyor. Ayrıca, Ortahisar’ın eski fotoğraflarından oluşan bir sergi de Ortahisar meydanında görülebilecek.

Açılış Kalben'den

Cappadox’un açılışı 14 Haziran akşamı Kalben konseri ile yapıldı. Kalben’in kendi bestelerinin yanı sıra, Türkiye’nin sevilen seslerinin bestelerine de yer verdiği konseri, yağmura rağmen yoğun ilgi gördü. Cappadox'un ikinci akşamında ise dünyaca ünlü müzisyen İlhan Erşahin, Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi’nde (KSKM) Kapadokya’nın atmosferiyle bütünleşen büyüleyici bir konser verdi. Çiftlik Evi’ndeki sahnede ise güçlü ve nostaljik sesiyle Ala.ni, folk caz ve bluesu harmanladı. Zaman zaman seyircilerin arasından çıplak sesiyle Kapadokya akustiğinden faydalandı. Aynı akşam verdiği konserle Cappadox’a imzasını atan bir diğer isim ise Etio-Caz janrinin öncüsü, bol ödüllü, bestekar ve müzikolog Mulatu Astatke oldu.

Cappadox’un bu yılki müzik programında Duman, Tsu!, Nicola Cruz, Christian Löffler (Live), ALA.NI, BaBa ZuLa, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Gaye Su Akyol, Islandman, Flamingods, Feathered Sun, Fontän, Ahmet Aslan, Gigi Masin, Dwarfs of East Agouza, Populous, Chihei Hatakeyama, Dijf Sanders, Cero 39, Yazz Ahmed yer alıyor. Müzisyenler, Cappadox’a özel tasarlanan sahnelerde doğayla iç içe özgün konserlerle katılımcılara eşsiz deneyimler sunuyor.

 

 

Etiketler: 0

Abone Ol :