Çamlıca TV- Radyo Kulesi Açılışı Gerçekleşti

Abone Ol :

Çamlıca TV- Radyo Kulesi Açılışı Gerçekleşti

İstanbul'un sembolü olması beklenen ve 100'den fazla yayıncı kuruluşa hizmet veren Çamlıca TV-Radyo Kulesi bugün açıldı. Resmi açılış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 Açılışı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan törende Çamlıca Kulesi hakkında şunları söyledi;  "Televizyon ve radyo, medya kuruluşları ile haberleşme operatörlerine hizmet sağlayacak Çamlıca Kulemizin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk." dedi.

21-05/29/thumbs_b_c_b232c5a4e0c0e75ae6079d9800e68675.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İletişim ve yayıncılık faaliyetlerinde tek verici tesisi modeline geçtiğimiz bu kule, Çamlıca'da görüntü kirliliğine son verdi." ifadesini kullanırken aynı modeli, şartların müsait olduğu yerlerde ülke genelinde yaygınlaştırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. Erdoğan; "Boğaz'a hakim bir manzaranın üzerinde deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip bu kule, aynı zamanda İstanbul'un en yüksek yapısı unvanına da sahiptir.Çamlıca'da faaliyete geçen kulemizi yeni dönemin en önemli yatırımlarından ve sembol eserlerinden biri olarak görüyorum.Kule bünyesindeki sosyal tesislerin de Türk turizmine önemli katkı sağlayacağı açıktır." dedi.

Kulenin yapımına 2016 yılının Mart ayında başlandı.221 metre boyundaki betonarme bölümün tamamlanmasının ardından antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümü yapılan kulenin kıvrımlı kısımlarında yaşam alanları bulunuyor.Elektronik sistemlerinin tamamlanmasıyla önce test yayınları yapılan kule, bir süre önce 100'den fazla yayıncı kuruluşa hizmet vermeye başladı.Kulenin yapımıyla birlikte görüntü kirliliğine neden olan antenler de tek tek söküldü.Görüntülerde kulenin eksik olan giriş bölümünündeki betonarme ve peysaj çalışmalarının tamamlandığı görülüyor.

21-05/29/-_dq31oflksss9amqgvqia.jpg

 İstanbul'un sembolü olması beklenen yeni kulede 39'uncu ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunuyor.3'üncü ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terası da yer alıyor.Kulenin yapımında 30 bin metreküp beton ve 3 bin ton yapı çeliği kullanıldı.Çamlıca Kulesi artık seyir terası, kafe restoran gibi tesisleriyle de hizmet verecek.Kulede yer alan yüksek verimli anten ve verici sistemleri sayesinde sağlanan enerji tasarrufunun maksimum seviyede olduğuna dikkat çekildi.

 

 

Etiketler: radyo

Abone Ol :