Buray Kehanet'i Kral Mikrofonuna Anlattı!

Abone Ol :

Buray Kehanet'i Kral Mikrofonuna Anlattı!

Buray ile geçtiğimiz gün “Kehanet” isimli yeni albümünü konuşmak üzere bir araya geldik.3. stüdyo albümünü yaklaşık bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından müzikseverlerle buluşturan Buray, albümünün tüm ayrıntılarını mikrofonumuza anlattı.

Dijital platformlarda en çok dinlenen şarkılar arasında bir çok şarkısının yer almasının kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Buray, bu albümün çok içine sinen bir albüm olduğunu ve kendisini tam anlamıyla yansıttığını söyledi. diğer albümlerinde bu denli kendini yansıtamadığını sözlerine ekleyen Buray, “Bu albümde kendime verdiğim puan 10 üzerinden 9 oldu. Ufak tefek kusurlar var. Ama mükemmele yakın bir albüm ortaya çıkarttığımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Bu albümde de diğer albümlerinde olduğu gibi Gözde Ançel ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Buray, çok fazla şarkı ürettiklerini, bu şarkıların 22 tanesini kaydettiklerini ve 22 şarkıdan da içine sinen 12 şarkının albümde yer aldığını söyledi.


Albümün ilk klibini “Aşk Bitsin” isimli şarkısına çeken Buray, çok değişik bir motivasyonla kısa film tadında çektikleri bu klibin ayrıntılarını da anlattı. Buray, klibe nasıl hazırlandığını ve klibin içeriğine şarkının ruhunu aktarmak için neler yaptığını şu şekilde konuştu: “Bu klipte hayatımda tecrübe etmediğim değişik bir şey yaşadım. Normalde pozitif kodlanmış biriyimdir. Bu klipte ,ise agresif, morali bozuk, perişanları oynayan bir adamı oynadım. Bu role girebilmek için evde bir hafta siyah giyindim. Aynaya bakıp ağlamaya çalıştım. Uyanma sahnesinde gerçek bir perişanlık sahnesi çekebilmek için gözüme limn dahi sıktım.”

Bu albümün bir farkının da her şarkının sonuna konan kısa ses ambiansları olduğunu vurgulayan Buray, örneğin Tac Mahal şarkısının başına bu harika mekanın bahçesindeki orjinal bülbül seslerini koyduklarını söyledi.

Şarkıları birlikte yaptığı Gzde Ançel ile ilgili de konuşan Buray, yol arkadaşım dediği söz yazarı arkadaşıyla ilgili şöyle konuştu: “Gözde benim yol arkadaşım. Avusturalya’da tanıştık kendisiyle 10 yıl önce. Bir şekilde şarkılar yazmaya başladık. İlk olarak Ferhat Göçer’e “Unutmuş Çoktan” şarkısını yazdık. Ardından bir çok isme şarkılar verdik. Onun bana verdiği motivasyon ile bu albümler çıktı. Benim albüm yapmak da şöhret olmak gibi bir arzum yoktu. Ama Gözde’nin bana verdiği enerji ile buralara kadar geldi iş...”

YASİN ŞİŞMAN

Etiketler: 0

Abone Ol :