"Bir Türk Masalı" Filmi 29 Temmuz'da Vizyonda!

Abone Ol :

Toprak Sergen’in yönettiği ve Burak Sergen, Cemal Hünal, Amine Gülşe ile İclal Aydın’ın oynadığı "Bir Türk Masalı" filmi Kral Pop Radyo medya sponsorluğunda 29 Temmuz 2022 tarihinde gösterime giriyor. Film; yeniden uyarlama bir masal değil, tamamen sıfırdan yazılan ve yazılırken Anadolu Coğrafyasının öğelerini işin merkezine alan bir masal. Yeşilçam sinemasının en son masalını yaklaşık 50 sene önce çektiği ve dünya sinemasının bile büyük bütçelerle Anadolu hikayelerine yöneldiği düşünüldüğünde filmin önemi bir kat daha artıyor.

22-07/22/btm-master-afis.jpg

Mutluluk ülkesinde geçen fantastik bir masal olarak nitelendirilen film, büyüklerimizin anlattığı, küçüklerimizin kahramanı olduğu bir “Aile Filmi”. Evvel zaman içinde geçen, Yiğit’in Peri Kız’a aşkı için, Aydınlık ve Karanlık’ın oyununa “Varım” dediği, sıcak, içten, fantastik, sürükleyici, trajikomik, eğlenceli, farklı ve evrensel bir masal... Filmde yeni nesil birçok yıldızla birlikte Yeşilçam Sinemasının çok değerli isimleri de var. Ahmet Mekin, Suna Selen, İzzet Günay, Kayhan Yıldızoğlu ve Füsun Erbulak filmin kadrosunda. Bu isimlerle birlikte; Toprak Sergen’in yazdığı, yönettiği ve oynadığı filmin başrollerini; Burak Sergen, Cemal Hünal, Amine Gülşe, İclal Aydın, Doruk Sarıduman, Orçun İynemli, Ege Aydan, Caner Kadayıfçı, Aslı İnandık, Işıl Sergen, Ali Davutoğlu, Hakan Ateş, Rüştü Asyalı, Roz Noori, Bilge Bilge,  Poyraz Demirci, Leya Kırşan, Muhittin Oymakçıer ve Adnan Efe Yavuz paylaşıyor. 

Filmde ayrıca Erkin Koray ve Barış Manço gibi ustaların eserleri yorumlanırken, filmin soundtrack`i başrol oyuncularından Amine Gülşe`nin sesinden bir klip haline de getirildi.Toprak Sergen`in ilk kez yapımcılık ve yönetmenlik deneyimi kazandığı film, Sergen`in hedeflerine bir adım daha yaklaşmasını sağlarken, seneler sonra Türk Sinemasına yeniden bir masal kazandırmanın gururunu da yaşatıyor.

Etiketler:

Abone Ol :