Begüm Obiz Yeni Şarkısından, Müzik Dünyasına Serhat Tekin’in Sorularını Yanıtladı!

Abone Ol :

Begüm Obiz Yeni Şarkısından, Müzik Dünyasına Serhat Tekin’in Sorularını Yanıtladı!

Begüm Obiz, yeni şarkısından, müzik dünyasına Serhat Tekin’in sorularını yanıtladı.

 

Begüm, ‘Sevebilirim Ki’ ile güzel tepkiler alıyorsun. Şarkıyla buluşma hikayen nasıl oldu?

Şarkı arayışındaydım. Onurr ile buluştum ve yaptığı şarkıları dinledim. İçlerinden en çok ‘ Sevebilirim Ki’yi beğenmiştim ama şarkıyı Murat Boz’un okuyacağını öğrendim. Başka şarkı arayışına girmişken 1 ay sonra telefon geldi Murat Boz’un şarkıdan vazgeçtiği söylendi. Hemen şarkıyı aldım. ‘Sevebilirim Ki’nin benim olmasını çok istemiştim sonunda döndü dolaştı bana geldi. Çağrı Telkıvıran aranjeyi yaptı. Onurr sağolsun vokallerdeydi. Sonra Amerika’ya sahne almaya gitmişken şarkının video klip çalışmasını gerçekleştirdik. Çok özgür bir şarkı. Tam da beni anlatıyor. Videoda sokaklarda özgürce dolaşan, seven bir Begüm’ü  anlattık.

 Bu şarkı ile aradığını bulmuş gibisin.

Evet aynen öyle. Diğer iki şarkımı da çok seviyorum ama ‘ Sevebilirim Ki’ benim tam da yapmak istediğim tarzda bir şarkı. Ben hep böyle bir şey istiyordum. Yorumuma, duyguma, gırtlağıma uygun, içine girebileceğim bir şarkı arayışındaydım. O yüzden duyar duymaz şarkı benim olmalı dedim.

23-08/09/b1.jpg

Ben yorumunda 90’ların tadını aldım.

Evet ben 90’ların müziğine çok bağımlıyım. Bir Aşkın Nur Yengi delisiyim. Ondan başka bir şey dinlemiyorum nerdeyse. Yorumum hep oralara gidiyor. Günümüz müzikleri ile çok bağ kuramıyorum. Benim için sözün ve müziğin derin ve anlamlı olması önemli. Başka türlü yapamıyorum.

Revaçta olan ve sırf ağıza dolansın diye basite indirgenmiş şarkılar arasında zor gelmiyor mu müziğini kabul ettirmeye çalışmak? Çünkü böyle şarkılarla bağ kuramadığını söyledin az önce.

Çok zor evet. ‘Birşey yapayım da yeter ki tutsun’ diyemiyorum. Belli bir yaşa geldim ve yorumum oturmuş. Şu saatten sonra üzerime başka bir kıyafet giymek sırıtır diye düşünüyorun. Kaygılarım oluyor ama iyi bir şarkı varsa, dokunaklıysa, bir ruhu varsa; o şarkı eninde sonunda dinleyiciye ulaşıyor diye düşünüyorum. ‘Sevebilirim Ki’ ile hiç tanımadığım yüzlerce insan bana mesaj attı mesela.

23-08/09/begum9.jpg

Hırslı mısın?

Açıkcası çok değilim. Şöyle yapıcam, böyle yapıcam diyen bir bir insan olmadım. Karakterim böyle değil. Tüm yarışım kendimle. Yaptığım işin üzerine başka birşey koyma derdindeyim. Ablamla birlikte çalışıyoruz. Hep kendi emeğimle, tırnaklarımla işimi yapıyorum. Hırs bir tek kendimle ve çalışmamla.

Müzik dünyasına girdiğinde seni en çok zorlayan, üzen şey ne oldu?

Yıllardır bu işin içindeyiz. Çok büyük prodüksiyonlarda yer aldık. Önemli insanlarla çalıştık, arkadaş olduk. Bence insanlar yanlarındaki kişilerin kendi isimlerinin önüne geçmesini istemiyorlar. Herkes için demiyorum bunu ama bazılarında bunu fazlasıyla hissediyorum. Destek olanlar yok değil ama kimse sektörde oturmuş bazı taşların yerinden oynamasını istemiyor gibi geliyor bana.

 

Kimlerden destek gördün peki?

İrem Derici sağolsun yıllar önce beni dinlemeye gelmişti. Yeni şarkım çıkınca kendisi hemen paylaştı. Oğuzhan Koç’u çok seviyorum. Şarkı çıkacağı zaman stüdyo aşamasında Oğuzhan da vardı. Ondan çok fikir aldım. Onurr, Çağrı Telkıvıran hep destek oldular. Murat Boz mesela. Kendisiyle uzun yıllar çalıştım. Her şarkım çıktığında destek olur, paylaşır. ‘Bir isteğin olduğunda muhakkak haber ver’ der.

 

Peki Murat Boz ile ‘Sevebilirim Ki’ çıktıktan sonra konuştunuz mu? Yorumu nasıldı?

Şarkının ilk okumasını yaptığımda kendisine zaten yollamıştım. ‘ Valla Begüm’cüm şarkı sahibini bulurmuş. Çok da güzel olmuş.’ dedi. Bu yorumunu duyunca çok sevindim.

Gelecek projelerin neler?

Benden insanlar slow şarkı dinlemeyi seviyor. Sahnede gelip beni izleyen seyirciden bunu çok duyuyorum. Kışa doğru yine bir slow şarkı yapmayı düşünüyorum. Bunun yanında sanat müziği eğitimliyim. 90’lar tutkunuyum. Pop alaturka bir şey olabilir. Günümüz sounduna uygun.

Ben röportaj yaptığım herkese soruyorum. Sana da soracağım. Seni şu anki ortamda en rahatsız eden şey ne?

Müziğe emek harcamamış, yeteneği olmayan, sadece popüler kültürün ekmeğini yiyen insanların listelerde boy göstermesi benim çok zoruma gidiyor. Çok küçük yaşlardan beri bu işi yapıyorum. 10 senedir profesyonel olarak sahnedeyim. Demiyorum ki kimse yapmasın. Bu pasta çok büyük. Herkese bir dilim var ama emek vermemiş, müziğin m’sine dair fikri olmayan insanın gelip, oyunlarla ortada olması beni çok rahatsız ediyor.

Hevesin kırılıyor mu?

Evet. Bazen ‘ Ben ne yapıyorum?’ diyorum. Haftalarca çalışıyoruz. Para biriktiriyoruz. İnsanlarla iletişimimizi sağlam tutmaya çalışıyoruz ama boşuna mı yapıyoruz acaba dediğim oluyor. Bu kafaya geldiğimde beni hemen toparlayan sağolsun sektörden çok dostum var. Hiç pes etmeyeceğim. Herkesin bir dönemi var. Sahte olan her şey silinmeye mahkum.

Hangi özelliğinin dinleyici tarafından fark edilmesini istiyorsun?

Ben çok enerjik bir insanım. İnsanların beni sahnede izlemesini çok istiyorum. Çok şükür gece hayatında beni izleyen oturmuş bir kitlem var ama daha çok kişiye ulaşmak isterim. İyi bir yorumcu olduğuma inanıyorum. Bana verilen şarkıdaki görevim onu en iyi şekilde aktarmak. Sınırlarım çerçevesinde insanların farklı türleri benim nasıl yorumladığımı duymalarını istiyorum.

23-08/09/begum5.jpg

Bu işte magazinel olmanın tanınırlık ve yapılan işin duyulması adına önemli olduğu görüşünde olanlar var. Sen ister misin magazinde olmak?

Benim hiç magazinim yok. Yırtık ve deli değilim. Vokallik kültüründen geldiğimiz için işi usulünce yapmaya alışkınız. Çok var duyuyorum. Bir yerlere gelmek için neler yapıyorlar. Ama ben sırf magazin olsun diye böyle şeyler yapamam. Bana bunlar uymuyor. İleride olursa doğal akışında olur. Birini severim, sevgilim olur. O zaman magazin tabi ki olur. Bunun önüne geçemem. Onun haricinde sırf magazin olmak adına zorlama şeyler yapmam.

Kimlerle düet yapmak istersin?

Murat Boz ile düet yapmak isterim. Onunla yıllarca çok çalıştım. Benim için güzel bir anı olur. Oğuzhan Koç ile isterim. Onun şarkılarını çok seviyorum. Ve tabi ki Onurr ile beraber şarkı söylemek çok isterim.

SERHAT TEKİN

Etiketler:

Abone Ol :