Ayhan Günyıl ile Çok Özel

Abone Ol :

Ayhan Günyıl ile Çok Özel

Başarılı müzisyen Ayhan Günyıl ile kralmüzik.com.tr olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Günyıl,müzik çalışmalarından, yeni projelerine kadar bir çok konuda merak edilenleri yanıtladı.

Usta müzisyen kimliğinizin yanı sıra son dönemde sizi prodüktör, yönetmen ve aranjör olarak da izliyoruz sizi... Yılların deneyimi... birikimi diyebilirmiyiz?

Aranjör olarak birçok albümde 2007’den şimdiye besteci ve söz yazarı olarak da adımı görebilirsiniz.Zaten yapmış olduğum albümlerde  genelde düzenlemeleri kendim yapıyorum.Prodüktör ve yapımcı kimliğim 2009 yılında MA PRODUCTION’u kurmam ile başladı.Yapım firması olarak birçok ismi Müzik piyasasına kazandırdık.Daha doğrusu destek veriyoruz.Müzik yönetmeni ve klip yönetmeni olarak da birçok çalışmam oldu halen devam ediyor.Tabi işin mutfağından gelince daha doğru işler yapmaya çalışıyorsunuz.Müzik sektörünün tam göbeğinde olunca,yıllardır biriken deneyimlerinizi doğru bir şekilde karşı tarafa ulaştırmaya çalışıyorsunuz.

Bir projenin  her alanında imzanızın olması size neler hissettiriyor ? Nasıl bir sorumluluk yüklüyor?

Yani şöyle anlatabilirim Size;Aslında çalışmanın illa her alanında ben olmalıyım diye düşünmüyorum.Ben oldukça disiplinli çalışırım.Bir ürün size geldiğinde bu müzik yada klip hiç farketmiyor.Öncelikle çalışmanın içine girmek lazım,hissetmek lazım.Bu dediğim diğer meslekler içinde geçerli.Ve karşınızdaki kişi sizin çalışma sisteminizi gördüğünde ister istemez diğer şeyleride size yüklüyor.İşte ozaman bir bakmışsınız ki çalışmanın en başından sonuna herşey şizin elinizden çıkmış.Artık tüm sorumluluk sizde.Çok heyecan verici ama bazen gerçekten yorucu oluyor.

Müzik sektöründe her işin ayrı bir zorluğu var.. Sizin için en zor olanı hangisi diyebiliriz ? yönetmenlik,aranje kısmı, yapımcı .... ?

Çok güzel soru…Aslında bunları ayırmak olmaz.Çünkü hepsi birbirine bağlı işler.Aranjman yapmak çok keyif veriyor bana.Aranjman benim için,çocuk büyütmek gibi bir şey aslında.Sıfır bir şekilde çalışmaya başlıyorsunuz.Gün geçtikçe elinizdeki ürün artık yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.Tabi canlı enstrümanlarda eklenince gerçekten insan mutlu oluyor ve eseri biran önce dinleyici ile paylaşmak istiyor.Yapımcılık kısmının ayrı bir zorluğu var tabi.Her anlamda bilgi sahibi olmalısınız.Doğru ürünü bulmalısınız.Hedef kitleyi çözmelisiniz.Yani demek istediğim Yapımcılık işin biraz daha zor tarafı diyebiliriz.Yönetmen olarak birçok klip çektim.Gerçekten iyi bir göze sahip olmalısınız.Çünkü dinleyici ile buluşturacağınız çalışma,görsel olarak şarkının elbisesi oluyor.Eğer şarkı ile klip örtüşmediğnde dinleyici bunun hemen farkına varıyor.O nedenle yönetmenlik kısmı da gerçekten bazen zorluyor.

Hepsinin yanı sıra sahne olmanın, enstrüman çalmanın yeri elbette sizin için ayrıdır değil mi ?

Sahnede olmak benim için en keyiflisi.Enstrümanımı elime aldığımda tüm olumsuzluklar gözümün önünden gider ve kendimi işime veririm.En iyisini en güzelini parmaklarıma aktarırım…Onlar da çalar.Bu eşlik ettiğim bir sanatçı dostumun sahnesinde,yada kendi konserlerimde hiç farketmiyor.Sahneye çıktığım an herşey durur ve sadece müzik konuşur.

 Yakın zamanda kendi solo albüm planınız var mı ?

Evet tabiki var.Benim solo çalışmalarım hiç bitmez.Sağlığım olduğu müdetçe de albüm çalışmalarım devam edecek.En son ‘’Sezen Şarkıları’’yapmıştım.Çok sevildi.Ve sürpriz 10 şarkılık yeni bir çalışmam şuanda mix aşamasında…İnanılmaz bir albüm oldu.Gerçekten şarkılar zaten müthiş.E bana da en iyi bir şekilde şarkıların söz kısmına hayat vermek kaldı.Proje’nin ismide belli ama ben sürpriz olsun istiyorum o nedenle şimdilik söylemiyorum…

Bu yoğun tempoda konserlerde devam ediyor tüm hızıyla... Biraz da sahnenizden bahsermisiniz ? nasıl bir reperuvar hazırlıyorsunuz ?

Pandemi ile birlikte sahne ve konserler artık eskisi kadar yoğun değil.Umarım kısa zamanda eskisi gibi daha yoğun bir döneme gireriz.Konserlerimde enstrümental eserlerde yer alıyor sözlü olan şarkılarda.Benimle birlikte sahnede 7 kişi oluyoruz.Bas Gitar-Klavye-Davul-Çello-Eşlik Gitar-Vokal ve tabiki birde ben.Konserlerime gelen izleyici o akşam gerçekten deşarj olmak için geliyor.Ve oldukça keyif alıyorlar.Enstrümental şarkıların sözlü kısımlarını izleyiciye söyletiyorum.Hep bir ağzdan okadar güzel ve doğal bir vokal oluyor ki.Hem konsere gelen izleyicim hemde biz çok keyif alarak çalıyoruz.Eski 90’lardan da şarkılarımız var güncel olan şarkılarda var.Flamenko,arabesk,caz,türkü,sanat müziği,pop her telden var yani…

Gelecek projeleriniz arasında neler var bizimle paylaşırmısınız ?

Yukarıda da bahsettiğim üzere,harika ve çok sürpriz 10 şarkılık yeni enstrümental bir albüm geliyor.Şuanda mix aşamasında.Umarım en yakın zamanda sizlerlede paylaşacağım zaten.Onun haricinde,2020 yılında ilk kez mikrofon karşısına geçip söz ve müziği Turgay Taşkın!a ait ‘’Çıkmaz Sokak’’isimli eseri izleyici ile buluşturmuştum.Düzenlemesi bana ait şarkının klibinide ben çekmiştim.

Şu sıralarda yine yepyeni sözlü bir çalışma geliyor.Sözü ve Müziği bana ait düzenlemesini ise Emirhan Cengiz yaptı.Bu çalışmanın şöyle bir özelliği var Pop müzik camiamızda çok sevilen bir hanımefendi ile düetimiz olacak,gerçekten çok heyecan verici.Şarkı ismini verebilirim tabiki ‘’Kadehine Beni Koy’’fakat dediğim gibi ben sürpriz yapmayı severim.Düet yapacağım hanımefendinin ismi sürpriz olsun.

 Son olarak uzun yıllardır Tarkan ile aynı sahnede yol arkadaşlığı yapıyorsunuz...Uzun yıllar aynı ekiple çalışmayı,  usta bir müzisyen olarak siz neye bağlıyorsunuz?

Tarkan ile 23 yıldır sizin dediğiniz gibi aynı sahnede yol arkadaşıyız.Aynı ekip ile bir arada uzun bir süre çalışmak tabiki çok keyif verici.Ekip de olan tüm müzisyenler zaten Türkiye’de belli bir noktaya gelmiş insanlar.Öncelikle,disiplin,saygı,sevgi bunlar olmadan zaten bu işler olmuyor.Herkes işine sımsıkı sarılıyor.İnanın biz müzisyenler olarak,sahnede ışığın provasını bile yapıyoruz.Çünkü hepimiz çok önemsiyoruz işimizi.En iyisi olmalı.O zamanda ortaya iyi işler çıkıyor.

Etiketler:

Abone Ol :