Avatar Atakan İle Tekmeli Yumruklu Klip Çektik...

Abone Ol :

Avatar Atakan İle Tekmeli Yumruklu Klip Çektik...

Avatar Atakan İle Tekmeli Yumruklu Klip Çektik...

Rap müziğin sevilen ismi Sagopa Kajmer, yeni çalışmalarından şarkı yazma tekniğine bir çok konuda sorularımızı yanıtladı. "366. Gün" isimli şarkısına gelen tepkileri değerlendiren Sagopa, Avatar Atakan ile çektiği klibe dair tüm detayları anlattı. İşte bu özel röportajın detayları.

366. Gün isimli yeni şarkınızı ne zaman yazmıştınız? Çekilen klibin detayları nelerdir?


366’ıncı günü geçtiğimiz yıl yazmıştım. Klip Frankfurt’ta çekildi. Çelebi film tarafından çekildi. Daha sonra ben İstanbul’a döndüm. Hikayeyi daha sonra biz ekleyeceğiz dediler. Hikayeyi ben klibi izleyene kadar bilmiyordum. Klibi izlediğimde gördüm ki hikaye ve sözler uyumlu oldu. İçime çok sindi. Klip insanın bazı hüsranlarını anlatıyor. Hüsran insan hayatında var. Seni peşinden takip eden bazı şeyler var küçüklüğünden olgunluğuna erişen... pişmanlıklarına baktığında onların geride kaldığını öldüğünü görüyorsun. Aradığın şeyleri bulamıyorsun. Zaman geçmiş ve gitmiş. Zaman ve insan ilişkisini anlatıyor 366. Gün. Adı üstünde 1 yıl 365 gün 6 saattir. Senin için 366, 367 diye devam ediyor günler. Başa dönmüyorsun. Burada ufak bir kelime oyunu var diyebiliriz.

Yeni klip yolda sanırım. Ayrıntıları nelerdir klibin?


“Sertlik Kanında Var Hayatın” isimli şarkıma survivor yarışmasının şampiyonu Avatar Atakan ile klip çektik. Yine Frankfurt’ta dondurucu soğukta çektik ama çok eğlendik. Kick boks öğeleri var elbette klipte. Atakan, tekme ve yumruklarını konuşturdu klipte, ben de performansımı gerçekleştirdim. Hikayenin başından sonuna Atakan var. Şarkı tam bir rap şarkısı. İnsanı biraz hırçınlaştıran, harekete geçiren bir şarkı oldu.

Sagopa Kajmer bu güzel sözleri nasıl yazıyor? Çok okur musunuz?

Ben sözlerimi yazarken yaptığım müziğe göre sözlerimi yazıtorum. Çok fazla okuyan biri değilim, hatta hiç okumuyorum. Bir zamanlar okuyordum. Ama artık okumuyorum, artık yazıyorum. Kendi hissimle, yazı karakterimle yazıyorum. Belli bir sıfat olmasını istiyorum. “Sagopa kajmer anıldığı zaman sözlerimin niteliği ne olmalı?” bunu tartarak yazıyorum. Bazı yazım teknikleri var. Şarkılarımı yazarken bunları kullanıyorum. Ben bunların içinden geldim, bunların okulunu okudum. Ama zaman zaman bu teknikleri de yıktığım oluyor.

İlk kez bir Rap şarkıcısı Orhan Gencebay şarkısı yorumladı. "Ne Kaybederdin" nasıl ortaya çıktı?

Orhan Gencebay’ın “Ne Kaybederdin” şarkısını yorumladım. Bir proje şarkısıydı bu aslında. Daha sonra proje el değiştirdi ve biz bu projenin içinde yer almadık. 2012 şarkısı öylece duruyordu stüdyomda. Geçtiğimiz günlerde şarkıyı yeniden buldum. O kaydı bulmak zor oldu ama buldum. İnsanlarla paylaşmak istedim. Çünkü o da bir emekti. Çok mutluyum, insanlar da beğendi şarkıyı. Umarım Orhan Abi de mutlu olur bu şarkıdan. Çünkü biz yokken o vardı. Bu şarkı ona adanmış bir şarkıdır.

Haber: Yasin Şişman

 

 

 

 

Etiketler: 0

Abone Ol :