Ali Tekintüre Hayatını Kaybetti!

Abone Ol :

Ali Tekintüre Hayatını Kaybetti!

Bir süredir solunum yetmezliğine bağlı hastanede tedavi gören Ali Tekintüre hayatını kaybetti...

Tanrım Beni Baştan Yarat, Kadehi Şişeyi Kırarım, Dilek Taşı, Baharı Bekleyen Kumrular Gibi, Acı Gerçekler, Gitme  gibi Türk müzik tarihinde önemli eserlerin mimarı Ali Tekintüre hayata gözlerini yumdu.

Ali Tekintüre'nin cenazesi Pazar günü Şakirin Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet mezarlığına defnedilecektir.

Ali Tekintüre Kimdir?
Ali Tekintüre 1953 yılında Besni, Adıyaman`da doğar. Genç yaşta İstanbul`a gelir. Askerdeyken yazdığı "Tanrım Beni Baştan Yarat" şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelenir ve Emel Sayın`ın şarkıyı okumasıyla Ali Tekintüre de tanınmaya başlar. 1978 yılında Dilek Taşı sinema filmi için sözlerini yazdığı 'Dilek Taşı' şarkısı Gülden Karaböcek'e şöhretin kapılarını açar. Hemen ardından sözlerini yazdığı "Sürünüyorum" adlı şarkı stadlarda marş olur. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek, Müslüm Gürses, Bülent Ersoy gibi dönemin ikon isimleriyle çalışan Ali Tekintüre birçok unutulmaz şarkıya imza atar. 'Dilek Taşı'ndan başka 1985 yılında 'Duyar mısın Feryadımı' adlı şarkının aynı adlı sinema filmi çekilir. Yazdığı "Gitme" parçası 1987`nin en meşhur şarkılarından biri olur. Yaklaşık 1500 eseri kaset ve CD`ler de okunarak kırılması güç bir rekora imza atar.

Kral Ailesi olarak Ali Tekintüre’ye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz. Seni özleyeceğiz…

Etiketler: 0

Abone Ol :