50'inci Yıla Özel Konser!

Abone Ol :

50'inci Yıla Özel Konser!

Zülfü Livaneli, sanat hayatının 50'nci yılını Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇABA) tarafından düzenlenen '50. Yıl Bir Kuşaktan Bir kuşağa' konseriyle kutladı. Kral Pop Tv ve Kral Tv ‘den canlı olarak yayınlanan gecede sahne alan 13 sanatçı Zülfü Livaneli'nin unutulmaz eserlerini seslendirdi. Konserde elde edilen gelirin tamamı ÇABA ÇAM’lar (Çok Amaçlı Erken Eğitim Merkezi) açmak amacıyla kullanılmak üzere ÇABA Derneğine bağışlandı.
Gecede sahne alan Feridun Düzağaç, Bekir Ünlüataer , Funda Arar, Göksel, Kardeş Türküler, Kenan Doğulu, Kubat, Linet, Sezen Aksu, Sıla, Yaşar, Yeni Türkü, Yonca Lodi gibi müzik dünyasının önde gelen isimleri, Turhan Yükseler orkestrası eşliğinde Zülfü Livaneli’nin şarkılarıyla, usta müzisyenin 50. yıl heyecanına eşlik etti.
50. Sanat Yılı’nı anlamlı bir gecede kutlamaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Zülfü Livaneli “Bu akşam dostlar gecesi oldu. Sahnedeki yorumcu dostlarımı izlerken öldüm cennetteyim diye düşündüm. Ben Aşık Veysel ve dostum Neşet Ertaş gibi kendi yazdığım şarkıları yorumlarım. Ama bu gece sahnedeki genç yorumcu dostlarımı görünce çok duygulandım. ÇABA Derneği’ne, özellikle Özlem Zehebi ve Özlem Cankurtaran’a çok teşekkür ederim. Bu dernek için olmaz diye bir şey yok inanın, onları tanımanız lazım” diyerek duygularını paylaştı.
Ayrıca Zülfü Livaneli’nin Sevdalım Hayat şarkısını da yaşları 6 ile 19 arasında değişen çocuk korosu seslendirdi. Gecenin finalinde ise Zülfü Livaneli ve diğer sanatçılar sahneye çıkarak ‘Güneş Topla Benim İçin’ ile ‘Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor’ parçalarıyla izleyenlere veda etti. Konserden elde edilen gelir, ÇABA Derneği tarafından yeni ÇABA ÇAM’lar (Çok Amaçlı Erken Eğitim Merkezi) açmak üzere değerlendirilecek.

Konserde Seslendirilen Zülfü Livaneli Şarkıları
Çocuk Korosu-Sevdalım Hayat
Yonca Lodi-Sus Söyleme
Bekir Ünlüataer-Sevdiceğim
Linet-Sevda Değil
Feridun Düzağaç-Kardeşin Duymaz
Kubat-Memikoğlan
Kardeş Türküler-Leylim Ley, Memleket Kokulu Yarim
Yaşar-Gün Olur
Göksel-Karlı Kayın Ormanında
Yeni Türkü-Gözlerin
Funda Arar-Zor Yıllar, Sevdalı Başım
Sıla-Belalım
Kenan Doğulu-Özgürlük
Sezen Aksu-Günlerimiz

Etiketler: 0

Abone Ol :