2'inci Uluslararası Balkan Müzik Festivali'nden Muhteşem Kapanış

Abone Ol :

2'inci Uluslararası Balkan Müzik Festivali'nden Muhteşem Kapanış

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi desteğiyle Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı üyelerinden oluşan Trakya Ensemble’ın Balkan Sesleri Konseri ile bugün sona erdi. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer öncülüğünde gerçekleşen konserde Hırvatistan’dan Azerbaycan’a, Macaristan’dan tüm Balkanlara birçok müzik eseri sanatseverlerle buluşturuldu.

 

 

168 yıl sonra kapıları ilk kez bu etkinlik ile açıldı.

 

Edirne’de yıllardır atıl durumda kalan tarihi İtalyan Kilisesi’nde gerçekleşen festivalde ülkemizin dünyaca ünlü sanatçıları sahne aldı. Konserlerin yanı sıra Edirne’de ilk kez Devrim Erbil’in kişisel resim sergisi sanatseverlerle buluşturuldu.

 

4 gün süren 2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali’ne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Özgül Özkan Yavuz, Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu katıldı.

 

20-10/13/1602534144_a____l____.jpg

 

 

 

 

Ünlü klarnet sanatçısı vakıf başkanı olarak bölgesine hizmet ediyor.

 

  1. Uluslararası Balkan Müzik Festivali açılış konuşmasında Serkan Çağrı “Bölgemizin kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerini geliştirilmesi, desteklenmesi ve aynı zamanda tanıtılmasına katkı sağlayabilmek amacıyla 2018 yılında Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nı kurduk. Doğduğum büyüdüğüm bu toprakların sanatçısı olarak tüm ilhamımı bölgeme borçluyum. Trakya’nın birleştirici gücü, halkımızın sevgisi ve sizlerin desteği ile arzu ettiğimiz ortama ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi. Festival kapsamında Balkan Nefesleri Konseri veren Serkan Çağrı, Azerbaycan ve ülkemizde yaşanan yangın felaketlerine dair açıklamalarda bulundu.

 

“Karabağ Azerbaycan’ındır”

 

Serkan Çağrı Balkan Nefesleri Konseri ile festivalin üçüncü gününde sanatseverlere duygu ve coşku dolu anlar yaşattı. Konserinde Azerbaycan ve Hatay’da yaşanan insanlık dışı olaylara da değinen sanatçı, Hatay’daki orman yangını hakkında “İnsanoğlunun ve tüm canlıların yaşamına kasteden hainleri nefretle kınıyoruz. Geleceğimizi karartmaya kimsenin hakkı yok. Yeşile duyarlı herkesin bu konuda tepki koymasını istiyorum, bunu siyasileştirmeden bu dünyamızı kimsenin berbat etmesine izin vermeyelim” dedi. Sözlerine Ermenistan’ın uluslararası hukuku çiğneyerek dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’a saldırmasına değinerek devam eden Serkan Çağrı “Biz tek millet, iki devletiz. Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. Karabağ Azerbaycan’ındır” dedi.

 

Festival boyunca ünlü sanatçılar sahne aldı.

 

Ülkemizin ünlü bestekarlarından ve önemli kanun icracılarından Göksel Baktagir, yurtdışında birçok kez gururla temsil eden ve en hızlı keman sanatçısı olarak adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıran Muhammed Yıldırır ve kendine özgü gitar icrasıyla marka olmuş Bilal Karaman, adına klarnet tasarlanan dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı üyelerinden oluşan Trakya Ensemble 2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali’nde tüm müzikseverlere harika bir müzik şöleni yaşattı.

Abone Ol :