Serkan Kaya "Mehmet'in Gezegeni Gökkuşağı" Pogramına Konuk Oldu!

Abone Ol :

Serkan Kaya

 

Serkan Kaya,Mehmet'in Gezegeni Gökkuşağı programına konuk oldu. Serkan Kaya, programda Gezegen Mehmet'in sorularını içtenlikle yanıtladı.

 

En Zayıf Dersim Müzik Dersiydi!

 Serkan Kaya,sesinin güzel olduğunu nasıl keyfettiğini şu sözleriyle anlattı; " 7-8 yaşlarında ilkokula başladığım dönemlerde en zayıf olan dersim müzik dersiydi. Çünkü çok çekingendim. Herkes flüt çalarken ben çalamazdım. Sesi güzel olan var mı diyorlardı ben sesimin güzel olduğunu bildiğim halde ben diyemiyordum. Daha sonra ortaokul yıllarımda  okul arkadaşlarımla şarkılar türküler söylerken arkadşlarımınm, "Vayy sesin çok güzelmiş" demeleri üzerine benim de kendime olan güvenim oluştu. O yıllarda da arabesk söylüyordum.

 Ben Hayatımda Bir Kez Aşık Oldum, Aşık Olduğum Kadınla da Evlendim!

 

Programda Gezegen Mehmet'in eşinin buralara gelmende nasl katkısı olsu sorusunu sorması üzerine Serkan Kaya, "Bu bir savaş, bende savaşın içine çıkmış bir savaşçıyım. Bu savaş  kılıçla silahla değil, yetenekle, azminle, çalışamanla ilgili bir şey... Bütün bunları fazlasıyla yaşadık. Belli bir dönemden sonra, işler yoluna girince aşkta yoluna girdi. Ben hayatımda bir kez aşık oldum. Aşık olduğum insanla da evlendim.Onun her zaman başımın üzerinde yerinde vardır.Allah ondan razı olsun.İki tane de aslan gibi erkek evlat verdi bana.mutlu bir aile düzenimiz var. Ben işinede  sadık bir insanım. Yıllarca büyük mücadele verdim. Müzik için. Bazen eşimi kızdıyıorum benim iki aşkım var biri müzik biri sensin diye... Sen beni müzikten kısmanma müzikte seni benden kıskanmasın diyorum.

 Başarının yolu kendine İnanmktan Geçiyor!

 Serkan Kaya, programda genç müzisyenlere bir çok tavsiyede bulundu. Serkan Kaya; "Sosyal medyadan genç arkadaşlar çok soru soruyor. Abi nasıl başardın? diye. Çok büyük zorluklar yaşadık. Yaklaşık 25 yıl   büyük tecrübeler yaşadık sahin özer müzik benim için bir okul oldu.  Ondan öncesinde prestij müzikten aldığım dersler var. En sonunda Polat ile birlikte yıldızımız parladı. Onunla da çok büyük mücadeleler verdik. Ben genç arkadaşlara şunu söylüyorum sabretmeden, inanmadan, mücadele etmeden, yeteneğini sınamadan olmuyor diyorum. Hayatta kaybedilcek en büyük şeylerden biri zaman kaybıdır. Körü körüne bir şeyin üzerine gidilmez, yeteneğine inanıyorsan üzerine gideceksin"

 

Merter’de Bir Bodrum Katında Kendimi Şarkı Yazmaya Adadım!

 Serkan Kaya, başarına en büyük katkının şarkı yazmaya başlaması olduğunu da anlattı. "Ben şarkı yazmayı bilmezdim. 10 yıllık bir sürede hiç albüm çıkarmadım. Merter’de bir bodrum katında kendimi şarkı yazmaya adadım. Daha önce hiç şarkı yazmamıştım.   “Aşk Ne Demek Bilen  Var Mı ?,” Zor Bela”,” Sevemiyorum”, “ Mesele”... gibi bir çok şarkım çıktı ortaya.. Bu şarkılar olmasaydı yine şuanda Kral FM de çalmıyordum, yine bu kadar dinlenmiyordum, iyi ki  bu şarkıları yazabilmişiz."

 Arabesk Geceleri İçin Amerika’dan Özel Uçakla Geliyorlardı!

 Serkan Kaya Etiler'de "Arabeks Geceleri" isimli program yapmaya nasıl başladığını da anlattı."Yıl 2012 “Aşk Ne Demek Bilen Var Mı? “albümünü çıkardığımda tğrkiye de arabas müzik son demindeydi.. bu albümü tanıtmaya  çalışırken tanıtacak yer bulamadık... Daha sonrasında Etiler'de pop müzik yapan bir mekana gittik orda kendimi sahnede gördüm. O zamanlarda da şarkılarımız radyolarda çalmıyor. Bende pop şarkıları arabesk tarzında yorumldım. Ters koşe yaptık... O mekanda "Arabaesk Geceleri" diye program yapmaya başladım. İlk gece 5 masa vardı, ikinci hafta 10 masa vardı. 2 ay sonra mekan ful oldu. Sezen Aksu'dann, Kayahan'a... 80'lerin 90'larn pop şarkılarını arabesk tarzında yorumladık. Burda şunu anladım. İnsanlar biraz da şarkıların sözleriyle alakadar. 3 yıl biz her Çarşamba  bu programı yaptık. Amerika'dan özel uçakla gelip dinleyip gidyolarladı. Gaziantep'e gittik, Konya'ya gittik. Türkiye'nin bir çok yerinde yaptık bu programı... En son gözümüzü Harbiye Açıkhava'da açtık..."

 Türkiye’de Şuanda Oturmamış Bir Müzik Sistemi Var!

 Serkan Kaya, programda müzik sektörü olarak bir jenarasyon değişiminin içine girildiğini belirtti. Serkan Kaya; "Yine bir jenerasyon değişimin içindeyiz. Kendi tarzımda tekim diyemem. Çünkü çok emek vermiş arkadaşlarım var. Ama maalesef bulunduğum noktada kendimi yalnız hissediyorum. Biraz daha rakebet ortamı olsun istiyorum. Şuan dinlediğim bir çok müzik tarzının kendi müzik tarzımıza ait olmadığını düşünüyorum..Lütfen kimse bana kızmasın ama... Oturmamış bir müzik sistemi var türkiyede şuanda.."

Çocuklarımı Öpüp Sarılamamak Beni Çok Üzdü!

Serkan Kaya, bir düğün programından sonra orkestadan bir müzisyenin Codvid-19 testinin pozitif çıkması üzerine ekipçe karantinaya girmişti.Serkan Kaya o süreç hakkında da konuştu;"Bir düğüne çıkmıştık.O düğünün ertesi günü  orkstra elamanlarımızdan birinin testi pozitif çıkıyor. Sağlık bakanlığından beni aradılar bütün ekibi karantinaya almak zorudatız. Dediler 14 gün karantinada kaldık. Evlatlarımı öpemedim. Aileme sarılamadım. Zor günler yaşayan insanların halini anladım. Sıkıntılı bir süreçti son testimizde negatif çıktı."

Abone Ol :