Serhat Tekin Köşesinde Murat Boz’un Derin Mevzular’ını Yazdı!

Abone Ol :

Serhat Tekin Köşesinde Murat Boz’un Derin Mevzular’ını Yazdı!

MURAT BOZ’UN DERİN MEVZULARI

Murat Boz’un içine sinen, gönlünün istediği gibi hareket ettiği yine her halinden belli olan yeni şarkısı ‘Derin Mevzular’, katıksız bir pop çalışması olarak karşımızda.

23-06/26/murat3.jpg

Kariyerinin başından beri seçtiği şarkıların sound olarak yüzünün batıya dönük olmasına özen gösteren Boz, kendi topraklarının gönül telini titretmeyi ihmal etmeyen söz ve melodileri  istediği sound ile harmanlamayı iyi bilen bir isim.

‘3’ albümünün ilk habercisi olarak dijital platformlarda sunulan ‘Derin Mevzular’ın sözlerini Mert Çodur, Ömer Akkaya, Umur Doma, Ozan Bayraşa, Murat Ercan, Ege İpek Tokatlı, Bade Derinöz, Murat Alp Mutlu, Berkay Altunyay, Emir Akbulut, Mela Bedel, Alperen Demir yazarken, müziğini ise Ozan Bayraşa, Mert Çodur, Ege İpek Tokatlı ve Emir Akbulut yapmış. 

‘Derin Mevzular’ ile kendi pop müzik anlayışından taviz vermediğini bir kez daha cümle aleme gösteren Boz, ‘3’ isimli yeni albümünün kapısını bu şarkı ile aralamış bulunmakta. İlerleyen zamanlarda paylaşıma açılacak olan yeni albümdeki diğer şarkılarla daha çok şaşırıp, heyecanlanacakmışız gibi geliyor.

‘Derin Mevzular’ ile adeta Murat Boz’un ilk albümüne tatlı bir selam çakılmış gibi. O albümde yer alan ‘ Seni Bana Bağlayan’ , ‘ Dönmem’ ve ‘ Kalbine Dinle’yi dinlerken aldığım lezzeti, 2023 yılında daha yoğun bir şekilde hissettim.

Hit olur mu olmaz mı diye hiç düşünmeden önce kendi istediği müziği yapmaya odaklanan Boz, bu ince hesapları başkalarına bırakmış gayet rahat bir şekilde müzikal yolculuğuna devam ediyor. Çok da iyi yapıyor. 

Ozan Bayraşa düzenlemesi ile katmanlarını ve geri vokallerini keyifle keşfe çıktığınız ‘Derin Mevzular’ın Ecem Lawton yönetmenliğinde çekilen videosu ise kısa film tadında olmuş. 

23-06/26/muratboz1.jpg

Macera arayan bir kesimin klipteki bazı sahnelere takılıp parodi tadında çıkışlar yapmasına gülünüz geçiniz. Benim videoda dikkatimi çeken ve beğendiğim detay, Türkiye’deki pop müzik camiasında çok az kişide gördüğüm Boz’un diş aksesuarı grillz’leri oldu. 

Şarkısından videosuna özenli bir çalışmanın ürünü olan ‘Derin Mevzular’ ile ‘3’ albümünün ısınma turlarına şimdiden başlayalım. Bu arada umarım albümden çıkacak olan diğer şarkı ‘Sükut-u Bende’ olur. Söz ve müziği Onur Özdemir’e ait olan şarkıya dikkat.

Serhat Tekin

Etiketler:

Abone Ol :