Serdar Ortaç, Sayesinde Şarkıcı Oldum

Abone Ol :

Serdar Ortaç, Sayesinde Şarkıcı Oldum

Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan 'Fatih Altaylı ile Bire Bir' isimli programa konuk olan Cahit Berkay samimi açıklamalarda bulundu. Berkay, müzikten uzakta kaldığı dönemlerde Amsterdam'da barmenlik, Fransa'da da lokanta işletmeciliği yaptığını söylerken, "12 yıl 2 bavulla yaşadım. Hayatımda başa dönsem yaşadıklarımı yeniden yaşamak isterdim." dedi.

Müzik yıllarındaki ilk dönemleri anlatan Cahit Berkay, "Bizim dönem, 60'lı yıllar... Yoğun emeğin olduğu analog günler... Bir gurubun içindeysen, Şerif Yüzbaşıoğlu orkestrasındaysan dayak yeme ihtimalin çok yüksekti. Eski tarz eğitim. Ama işte o yoğun emekle ortaya çıkan şarkılar... Daha önemlisi şarkıların sözleri Türkçe'yi doğru ve güzel kullanmak vardı." ifadelerini kullanırken, Fatih Altaylı araya girerek, "Serdar Ortaç sözleri yoktu o zaman" dedi.

Berkay ise, gülerek "Onun sayesinde şarkıcı oldum zaten!" yanıtını verdi. Berkay, "76'da dağıldık. 93'te bir araya geldik. Moğollar'ı yeniden kurduk. Şarkıcı olarak da ismini vermeyeyim genç bir çocuk aldık. Prova yapıyoruz... Cem Karaca kadar şarkı söyleyemesek de kendimizce yorumluyoruz. Taner Öngün dedi ki; 'Serdar Ortaç söylüyorsa biz de söylüyoruz hatta...' (Gülüyor) Serdar alınmasın ama... 76'dan sonraki şarkılarımızın hepsi hayatın içinden. 93'te 'Dinleyiverin gari' diye bir şarkı yaptım. Ispartalıyım, biraz Isparta ağzıyla yaptım. O zaman çok kızmıştı sosyal demokratlar, İSKİ skandalı patlamıştı. Ben de solcuyum, ama onlara hicvetmek yaptık şarkıyı geldik 2021'e en hit parçamız o..." diye konuştu.

Etiketler: cahit berkay

Abone Ol :