Selin Geçit, Serhat Tekin’in Sorularını Yanıtladı!

Abone Ol :

Selin Geçit, Serhat Tekin’in Sorularını Yanıtladı!

Kendi söz ve bestelerinin yanı sıra özellikle ‘Nostalgia Sessions’ serisinde söylediği cover şarkılar ile kitlesini daha da genişleten Selin Geçit ile hem bu başarısını konuştuk hem de müzik hayatı ve hakkında merak edilenleri masaya yatırdık. 

2023 senin için verimli ve başarılı geçiyor. Nasıl hissediyorsun?

Geçen sene ‘Umarım müziğimi daha büyük, yoğun ve global şekilde yapıyor olurum.’ diye bir dilek dilemiştim. Gerçekten öyle oldu. Hayal ettiğim diğer bazı şeyler de yavaş yavaş oluyor. Yürüdüğüm yolda kurguladığım her şeyin çalışınca ve çabalayınca gerçekleştiğini görüyor olmak mutluluk verici.

Arka arkaya şarkılar çıkarıyorsub. Bunları belli bir program dahilinde mi ayarlıyorsun?

Açıkçası ben çok son dakika insanıyım. Şarkı hazır olur ama bir anda fikir değiştirip diğer şarkıyı çıkarırım. Gündem hızlı aktığı için biraz gündeme ayak uydurup, ona göre hareket ediyorum.

Seni daha geniş bir kitle ile buluşturan ‘Nostalgia Sessions’ projesi ve özellikle ‘Yalancı Bahar’ şarkısı oldu. Bu çalışmadaki şarkıları neye göre seçtin?

Pandemi dönemi üniversiteden mezun olduğumda Londra’daydım. O süreçte daha sonra Türkiye’ye geldiğimde nerede konser vereceğim, ne yapacağım, ne ara şarkı çıkaracağım derken kaybolmuş gibiydim. Babam ile tekrar küçüklüğümden beri Youtube kanalımızda yaptığımız gibi cover parçalar söylemeye karar verdik. 70’lerden seçtiğimiz şarkıları bu sefer Türkçe söylerken bazı yerlerini İngilizce söyledim. Yaptıklarımız ilgi görmeye başladı. Bu motivasyonla devamını getirmeye karar verdik. ‘Yalancı Bahar’ı aslında dedemin tavsiyesi üzerine söyledim. Şarkı beklemediğimiz şekilde viral oldu. ‘Son Arzum’ şarkısı da ailemin sürekli evde dinlediği bir parçaydı. O da güzel bir ilgi görünce, ‘Nostalgia Sessions’ oluştu. Eskileri yeni bir tatla sunduk.

Devamı gelecek mi yoksa tadında mı bırakayım diyorsun?

Aslında bir iki tane şarkı var ama bir süre yapmayacağım.

‘Yalancı Bahar’ın çok sevilmesi üzerine Aşkın Nur Yengi ile bir konuşmanız oldu mu?

Hiç olmadı.

Senin farklı grup ve şarkıcılarla işbirliklerin de ilgi görüyor. Neye göre seçiyorsun bu isimleri?

Ben işbirliklerinin doğal bir şekilde olmasını çok seviyorum. Mesela Dolu Kadehi Ters Tut ile buluşmamız aynen bu şekilde oldu. Ben onları Türkiye’ye ilk geldiğim zamanlar gittiğim konserlerinde izledim. Kuliste yaptığımız muhabbet sonrası beraber müzik yapmaya karar verdik. Doğal bir şekilde ilerleyen ve çok hoşuma giden bir süreçti.

İleride farklı isimler var mı kafanda çalışmak istediğin?

Bilmiyorum ama Dolu Kadehi Ters Tut ile ileride acaba bir EP mi yapsak diye düşünmedik değil.  Zaman gösterecek. Şu an yaptığımız ‘Olabilirdik’ şarkısı güzel gidiyor.

Hem Türkiye hem de yurtdışındaki müzik kariyerin paralel bir şekilde ilerliyor. Seni en çok hangisi heyecanlandırıyor?

Hepsi ayrı bir heyecan. Şu an burada olduğum için Türkiye’de daha hızlı ilerliyor. Yurtdışı piyasası ise koca bir okyanus olduğundan orada küçük bir balık oluyorum. Türkiye’de kendimi daha iyi bulabildim diye düşünüyorum. Zor yanları yok değil ama burası bir tık daha kolay geldi bana. İki tarafa da tutunmak istiyorum. Hayalim global olarak güzel işler yapmak.

Ne zorluyor seni Türkiye müzik piyasasında?

Eleştiriler oluyor bazen ki bu çok normal. Özellikle hem İngilizce hem de Türkçe karışık şarkılar yaptığımda gelen yorumlar. İnsanlar kendilerine tanıdık olan şeyleri daha çabuk benimsiyor. ‘ Bu kız niye Türkçe,İngilizce karışık şarkı söylüyor’ eleştirileri oluyordu. İlk başlarda bu beni biraz zorluyordu ama ne yapsan insanlar eleştirecek bir şey bulduğu için bu durum bana normal gelmeye başladı.

“Bir Türkçe hit şarkı çıkarman lazım” baskısı üzerinde hissediyor musun?

Tabi ki ( Gülüyor) Plak şirketi olsun, çevremdeki insanlar olsun, bakış açısı farklıdır ama ben Selin olarak böyle hissetmiyorum. Bir şarkı hoşuma gittiyse çıkartıyorum. Sevilir veya sevilmez. ‘Hit şarkı yapacağım’ mantığı ile kasarsam benim için müziğin zevki gidiyor. Hit olayına çok takılmıyorum çünkü hem dünyada hem ülkemizde o kadar enteresan şeyler tutuyor ki ne diyeceğimi bilmiyorum açıkcası.

Peki bir şarkı geldi önüne. Hit olması muhtemel ama senin tarzının çok dışında bir şarkı. Okur musun?

Bilmiyorum. Bu benim için hassas bir konu. Kendi yorumumu ve tarzımı katabilirsem, prodüksiyon olsun, şarkının sözleri olsun… neden olmasın? Sanat sanattır. Ama dediğim gibi şarkı benim olmasa bile kesin bir yerlerine karışırım. Yaptığım işte birazda olsa katkımın olmasını isterim. Bu benim için önemli.

Kariyelerinle alakalı ileriye dönük kaygıların oluyor mu?

Olmaz mı? Hepimizin var. Kaygılar olmasa çalışmak istemezdim sanırım. Kaygılar daha çok gazlıyor beni.

Peki işin ile alakalı en çok neyi kafaya takıyorsun?

Böyle bir şey olacağını hiç zannetmiyorum ama işimi hep böyle sevecek miyim, yorulacak mıyım ya da bir gün ‘Yeter artık!’ diyecek miyim  diye düşünüyorum. Çok sanmıyorum çünkü bu benim tutunduğum şey. İnsanlık hali, başarabilecek miyim, istediğim nokta çok mu yüksekte diye düşünceler olabiliyor. Ben küçüklüğümden beri abartı kurgulamayı seviyorum hayatı.

Sosyal medyada ismini aratıp, hakkında neler yazılmış okuyor musun?

Tabi ki bakıyorum (Gülüyor) Arada bir düşüyorum oralara. Hele yeni bir şarkı çıktığında direk bakıyorum. Bazen yorumlara babam cevap veriyor. Dedem mesela olumsuz ve nefret içerikli mesajlar görünce hemen cevap veriyor. ‘Dede yazma bunlar olağan şeyler’ diyorum. 

Takılıyor musun negatif yorumlara?

İlk başta bazı konulara takılıyordum. Takılmaktan ziyade üzülüyordum. Anlamsız bir nefret görünce ‘ Neden bazı insanlar böyle?’ diye sorguluyorum. Ama hiç bir yazılan şey beni pes ettirmedi ve ettirmez. Sevmeyenin olmayınca da olmaz biliyorsun ( Gülüyor)

Hakkında yazılan ve hiç unutamadığın bir yorum var mı?

Unutamadağım, beni üzen ya da kafama takılan bir yorum olmadı. Bir ara ‘Ağzı çok yayık’ mesajları geliyordu. (Gülüyor) 

Bir röportajında babanın işin konusunda senden daha  hevesli ve hırslı olduğunu söylemişsin. 

Benden daha hevesli ve hırslı derken; o da gençliğinde müzisyendi ve uzun seneler müzik yaptı ama ailesi turizm ve işletme üzerine yoğunlaşmasını istemiş. Müzik konusunda çok desteklenmemiş. Ben doğduğumda bu yüzden benim hep müzisyen olmamı istemiş. Başka bir meslek seçsem de desteklenecektim. Bunu da biliyorum. Babamın desteği çok önemli. Kendimi bu açıdan şanslı hissediyorum.

Her cuma yeni çıkan şarkıların olduğu müzik platformlarının listesinde kapak olma telaşı var. Sen takılıyor musun böyle şeylere?

Umursamak istemiyordum ama gerçekten umursuyorum. Böyle ‘ Ah be fotoğrafım da iyiydi. Neden konmadı’ diyorum ( Gülüyor )Kapak olunca  serotonin patlaması yaşıyorum ama baktığında bir hafta sonra o liste yenileniyor ve kapak değişiyor. Kısa süreli bir adrenalin yaşıyoruz anlayacağınız.

Şarkılarının listelerdeki durumunu kafayı takar mısın? 

Çok takmamaya çalışıyorum. Takınca gerçekten takıyorum. Bu yüzden o enerjiyi müziğimin yaratım aşamasına harcamayı tercih ediyorum.

Çok yükseldiğin ama istediğin reaksiyonu alamadığın bir şarkın oldu mu?

‘His’ şarkımı çok seviyorum. İleride hak ettiği değeri göreceğine inanıyorum.

Farklı türlerde şarkılar yapar mısın?

Ben zaten kendimi tek bir türde kitlemiyorum. Küçüklüğümden beri farklı müzik türleri dinledim. Paletimde o kadar çok renk var ki kendimi kısıtlamayı sevmiyorum. Duygusal olarak içimden ne geliyorsa o yönde şarkılar yazmayı tercih ediyorum.

Hakkında yanlış bilinen ne var?

Bir kere bir radyo programında ‘ Ben sizi hiç Türkçe bilmiyor sanıyordum’ dediler. Yok artık demiştim ( Gülüyor) Birde beni hala 16 yaşında zannedenler var.

Eskiden beri şarkıcılar arasında bir rekabet, soğuk savaş söz konusudur. Yeni nesil şarkıcılar arasında durum nasıl?

İster istemez her nesilde bu var bence. Hepimiz birbirimizi destekliyor ve seviyoruz ama tabi ki gün sonunda herkes kendisi için yapıyor bu işi. Ben bir arkadaşımın başarılı bir işi olunca hem çok sevinirim hem de ‘Ne güzel olmuş. Ben de yapacağım’ diyerek kendimi gazlarım. Bu yüzden aramızda yarış yok, gazlama var. En azından benim anlayışım bu yönde.

Son çıkardığın ‘Lights Off’ şarkısının bir hikayesi var mı?

Evet bir hikayesi var. Şarkıyı yazdığım kişi de biliyor zaten. Bir ilişkideydim. İnsan bir ilişki içerisindeyken onun yürümeyeceğini iç güdüsel olarak hissedebiliyor. Ben de o zamanlar bunu hissetmiştim. Hem mesafeler hem de iletişimsizlik vardı. O yüzden metaforik olarak bu ilişkinin ışıklarını kapatmak istediğimi anlatan bir şarkı yazdım.

Sırada bekleyen projelerin neler?

Konserler yoğun bir şekilde devam ediyor. Yeni bir albüm üzerinde çalışıyorum. Bu sene bitmeden ya da yeni yılın başında çıkarmak istiyorum. Müzikal dünyasına biraz girmek istiyorum. Hayalim 2024’de o tarafa da bir şeyler yapabilmek. Bir de İngiltere’de daha çok vakit geçirip, oradaki konserlerimin başlamasını hayal ediyorum. 

 

SERHAT TEKİN

Etiketler:

Abone Ol :