Sanat Dünyası Gazze'de Yaşananlar İçin Tepkilerini Sosyal Medya Hesaplarından Paylaştılar!

Abone Ol :

Sanat Dünyası Gazze'de Yaşananlar İçin Tepkilerini Sosyal Medya Hesaplarından Paylaştılar!

Gazze sınırında ve Batı Şeria'da, ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması protestolarında çok sayıda kişi hayatını yitirdi. Prostestolarda hayatını kaybeden Filistinliler için sanatçılar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla üzüntülerini belirttiler.

Mustafa Ceceli: Instagram hesabından yaptığı paylaşımın altına "Gazze'de silahsız sivilleri gerçek mermilerle katlettiler... Binlerce yaralı var. Öldürmeye gelince siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz... Katliamı Lanetliyoruz." mesajını paylaştı.

gripin: Instagram adresinden "Yıllardır akan kan, yıllardır ölüm, yıkım. Diğer yanda isimlerini hiç bilmediğimiz hayatını kaybeden binlerce insan, ‘yürümeyi öğrenmeden ölmeyi öğrenen’ çocuklar..Bitmedi, bitmiyor."

Fettah Can: Yaptığı paylaşıma "Bu zulme, bu insanlık ayıbına sesszi kalma!" notunu düştü.

Yıldız Tilbe: "Şu an işgal altında olan ortadoğu ve müslüman ülkelerindeki durum, Türkiye'ye yapılmak istenen işgalin provasıdır. Oralar Osmanlının yani bizimdi, kopardılar. Avrupa üzerinden üstümüze gelemeyen korkaklar, arkamızdan dolanıyolar. Allah fırsat vermesin kafirlere, islamiyete yardım etsin." mesajıyla tepkisini dile getirdi.

Gülben Ergen: Instagram hesabından yaptığı paylaşıma "Gazze halkına sabır, yitirilen insanlığa vicdan ve merhamet diliyorum." mesajını paylaşırken, Sinan Akçıl ise "Gazze'de ki kardeşlerimiz dualarımız sizinle!" mesajını paylaştı.

Işın Karaca: Instagram hesabından "Zülüm bir insanlık suçudur! Çocukların ve masum insanların öldüğü hiçbir dava haklı degildir! Mübarek Ramazan Arife’sinde yaşanan bu olayları esefle kınıyorum..." paylaşımında bulundu. 

Suat Ateşdağlı ise "Filistin ve Kudüs Neresidir ? Diye Sorarlarsa; "Ayakları Olmadığı Halde Mücâdele Verenlerin Yeridir" deyin..." notunu düştü

Aylin Coşkun da "Filistin Yalnız Değildir" paylaşımında bulundu.

Bülent Serttaş: Instagram adresinden yaptığı paylaşıma "Zulümün bu dünyada yeri yoktur." notunu düşerken, Uğur Işılak ise "Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil" dünya."

Yeşim Salkım: "O kadar sıkıldık, o kadar yorulduk ki; sağımız solumuz içimiz dışımız hüzün acı ölüm keder savaş... Bence dünyanın sonunu getiriyor insanoğlu elleriyle çünkü her yerde kıyım öfke acı gülmek mutlu olmak sanki günah ilan edildi kötülük haykırıyor dünya allah bizi affetsin..."

Volga Tamöz ise, "Filşistin halkı tüm kalbimle sizin yanınızdayım. Kanunda haklıysan son ana kadar dik duracaksın Filistin halkı gibi." mesajıyla üzünütüsünü dile getirirken Elif Kaya ise, "Tüm olanlara seyirci kalmaktan, kalmak zorunda olmaktan, yaşamaktan utanıyorum. Affet bizi! Yardım et bize! Durdur kötülükleri." notunu düştü.

Etiketler: 0

Abone Ol :