Sami Özer, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Sami Özer, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Sami Özer Kral TV - Kral FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Sami Özer içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen şarkı ve ilahilerini de canlı olarak seslendirdi.

Sami Özer’in konuk olduğu Mehmet’in Gezegeni, aynı anda Kral TV - Kral FM Facebook hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…

Gezegen Mehmet :Sami ağabeyim öncelikle hoşgeldin. Öncelikle belirtmek istiyorum. Dün bu saatlerde Şırnak’tan acı haber geldi. 13 askerimiz şehit oldu. Nurlar içinde yatsınlar, mekanları cennet olsun.

Sami Özer :Mekanları cennet olsun hepsinin, İnşaallah bize de şefaat ederler. Kur’an-ı Kerim’de ayet var. Onlara ölü demeyiniz, onlar diridirler. Biz göremiyoruz ama onlar bizi görüyorlar.


Gezegen Mehmet :Böyle anlarda birleşiyoruz. Bizi millet olarak birleştiren iki şey var; acılarımız ve sevinçlerimiz. Dün akşamda böyle oldu. İlla acı mı olması gerekiyor bu milletin birleşmesi için?

Sami Özer :İnşAllah acı olmadan da birleşiriz. Allah’ım bu memlekete böyle acı göstermesin bir daha.


Gezegen Mehmet :Sami ağabey, ben sana zaman zaman sitemde bulunuyorum biliyorsun. Neden sadece Ramazanlarda ortaya çıkıyorsun. Senin senin çok güzel, yorumun çok güzel diye. Bunun bir cevabı var mı?

Sami Özer :Aslında sanatın Ramazanı, kurbanı diye bir şey yoktur. Sanat her zaman sanattır.


BEN MÜZİĞE EZAN OKUYARAK BAŞLADIM

Gezegen Mehmet :Ne zaman başladın tasavvuf müziğine?

Sami Özer :1986 yılında eğitimini almaya başladım. Tasavvuf müziğinde gerekli olan bazı önemli unsurlar var. Eğitimi almak gerekiyor ve bunun yanında hakiki bir Allah dostu insan bulmanız gerekiyor. Ben müziğe Ezan ile başladım aslında. 8 yaşındaydım. İkindi ezanıyla başlamıştım. O zamanlar hoparlör yoktu tabi. Heyecandan dizlerim titremişti. O gün bugündür okuyoruz Elhamdülillah.


Gezegen Mehmet :Peygamber efendimizin (s.a.v)aslında bir sünnetidir bu. Şu mesajı veriyor; “Sesi güzel olana Ezan’ı okutun” bu mesajı neden alamıyoruz biz?

Sami Özer :Mesela ben Ezan’a aşık oldum o zaman. Herhangi bir hırsım olmadı. Ezan okumayı çok seviyordum. Ezanı güzel okumak için aşık olmak lazım.



Gezegen Mehmet :Eğitim nedir, ilim nedir?

Sami Özer :Sadece ilim de yetmiyor, hilm de lazım. İlim yanında hilm olmazsa o ilim bir şeye yaramıyor. Kazanıyorsun bir konservatuara giriyorsun. Eğitim alıyorsun ama bu yetmiyor. Tavır öğrenmek lazım, okuduğunu yaşamak lazım. Mesela adam hüzünlü bir şarkı okuyor ama oynaya oynaya okuyor. Komik oluyor o zaman.


MUHABBET BALDAN TATLIDIR

Gezegen Mehmet : Sami Özer tasavvuf müziği yapıyor ama o hayatı da yaşıyor aynı zamanda.

Sami Özer :Mehmetciğim 67 senem geçti. Ben bu sürede şunu öğrendim. Her şey ama her şey muhabbetten ibaret. Başka her şey yalan. Şöhret, para, mal, mülk. Ama muhabbet yoksa fakirsin demektir.İlahide de diyor ya “Muhabbet baldan tatlıdır.”



Gezegen Mehmet :Tasavvuf müziği söyleyenlere şöyle bir bakış açısı var. Din alimi olarak görüyorlar sizi. Bu konuda neler söylemek istersin?

Sami Özer :Tabi ki her şeyi bilmeye imkan yok. Şöyle bir olay anlatmak istiyorum. Nasreddin hocaya birisi bir yazı getirmiş ve hocam bunu okuyabilir misin demiş. Nasreddin hoca da bakmış ama okuyamadım demiş. Bunun üzerine o kişi başındaki sarıktan utan deyince Nasreddin hoca sarığı çıkarıp o kişiye takmış ve buyur sen oku demiş. Daha sonra o kişi de siz devletten bunun için para alıyorsunuz deyince, hoca da biz bildiklerimiz için para alıyoruz, bilmediklerimiz için değil. Bilmediklerimizi de bilsek devletin bize parası yetmez demiş.



Gezegen Mehmet :Duyduğun bir kaygı var mı?

Sami Özer :Duyduğum en büyük kaygı böbürlenmek. Kendi adıma söylüyorum, böbürlenmeye karşı kaygılıyım. Bu sesi, nefesi Allah verdi. İstediği zaman alacaktır.

 

Gezegen Mehmet :En son neden ağladın?

Sami Özer :Bazen huşu içerisindeyken beni yetiştiren hocalarım aklıma geliyor. O zamanlar diyebilirim.



Gezegen Mehmet :En üzüldüğün anı hatırlıyor musun?

Sami Özer :Hayatta en üzüldüğüm an Zafer efendi hocamı kaybettiğim andır.



Gezegen Mehmet :Sahip olduğun neyi kaybetmek seni çok üzer?

Sami Özer :Eşimi.



Gezegen Mehmet :Hangi özellikleri seni bir insandan soğutur?

Sami Özer :Riya, yalan ve yapamayacağı şeyi vaat etmesi.



Gezegen Mehmet :Kendinde en sevmediğin huy nedir?

Sami Özer :Bazen aniden fevrileşebiliyorum, karşı tarafı kırabiliyorum. Pişman da oluyorum tabi iş işten geçiyor. Hiç sevmiyorum bu huyumu.


Gezegen Mehmet :Bir insanda seni etkileyen en önemli özellik nedir?

Sami Özer :Samimiyet ve güzel duygular diyebilirim.



Gezegen Mehmet :Hayatta en çok neyi kazanmak için mücadele ettin?

Sami Özer :Eşimi kazanmak için çok mücadele ettim.


BAYAN SESİ DİNLEMELERİNİ ÖNERİRİM

Gezegen Mehmet :Kimleri takip ediyorsun, esinlendiğin birileri var mı?

Sami Özer :Benim çocukluğumdan bu yana dinlediğim, esinlendiğim sanatçı Gönül Akkor. Özellikle yeni arkadaşlara tavsiyem bu, bir bayan sesi dinlesinler. Erkek sesi dinleyince taklit olabiliyor. Muazzez Abacı’da dinlediğim, feyz aldığım isimlerden. Fazla da dinleyemiyorum aslında. Dinlediğim de beni ağlatması lazım. Şunu da belirteyim. Akustik gitar çok severim, piyanoyu çok severim. Akdeniz müziğini çok severim.


Gezegen Mehmet :Müzik günahtır, şarkı günahtır diyen bir zihniyette var çok az da olsa. Bu konuda ne söylemek istersin?

Sami Özer :Günah olmayan bir şeye günah demek şirktir, büyük günahtır. İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Bunlar cahildir. İslamı iyi araştırmak gerekir.



Gezegen Mehmet :Sami ağabey, Kralcılar seni çok seviyor, onlara bir mesajın var mı?

Sami Özer :Bende onları çok seviyorum. Muhakkak hepsi Allah katında benden daha yücedir. Onlardan ricam birbirimize dua edelim. Peygamber efendimiz diyor ki, kendi kendinize değil birbirinize dua yapın buyuruyor. Hepsini çok seviyorum.



Sami Özer’in konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı Kral Müzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :