Orhan Gencebay MESAM Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan İstifa Etti!

Abone Ol :

Orhan Gencebay MESAM Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan İstifa Etti!

Orhan Gencebay MESAM Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan İstifa Etti...

Orhan Gencebay konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama da yaptı. İşte Orhan Gencebay'ın sözleri;

MESAM Yönetim Kurulu’na 16 Ocak 2018 tarihinde sunduğum dilekçem ile Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum.

Ancak MESAM ile değerli üyelerimizi zor durumda bırakmamak adına istifamı ve istifa gerekçelerimi kamuoyu ile paylaşmayı uygun görmemiştim.

Hal böyle iken 18.Ocak.2018 tarihinde çeşitli basın yayın kuruluşlarında istifam ve gerekçeleri tamamen çarpıtılarak, yaşanmamış, maddi gerçeklere aykırı, doğru olmayan bir takım haberler yer almıştır.

Hayretler içerisinde okuduğum bu haberler karşısında basınımızı ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına, bu açıklamayı yapmak zorunda bırakılmış bulunuyorum.

57 yıllık arkadaşım ve kardeşim Arif Sağ ile herhangi bir yarışın içerisine girecek, başkanlık hesabı yapacak, böylesi bir şeye muhatap olacak insan olmadığım gibi, kişisel duyarlılığım da buna elverişli değildir.

Uzun yıllardır kurumumuzda bitmek bilmeyen birtakım sıkıntıları istifa dilekçemde özet olarak dile getirdim. Öyle tahmin ediyorum ve biliyorum ki arkadaşım Arif Sağ da kurumda olup bitenlerden rahatsızdır. Bu rahatsızlığını da bir yönetim kurulu toplantısında sert bir uslupla dile getirmiştir. Bu nedenle söz konusu haberin Arif Sağ’ın bilgisi dışında yapıldığı kanaatindeyim.

Öncelikle;
1. İstifam tamamen kendi tasarrufumdur.
2. İstifamdan önce herhangi bir oylama yapılmamıştır.
3. Dönüşümlü başkanlık şeklindeki bir sistem ve kabulüm söz konusu değildir.
4. “Bazı kimselerin listesinde yer alacağım” ile ilgili art niyetli, maksatlı ve haddini aşan düşüncelerle yayılmaya çalışılan haberleri kimsenin ciddiye almamasını isterim.

MESAM yönetim kurulu uygun görürse üç sayfadan oluşan istifa dilekçemi ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaşabilir.

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI İLE KAMUOYUNUN BİLGİ VE TAKDİRLERİNE SUNULUR.

Etiketler: 0

Abone Ol :