Orhan Gencebay, Asrın Felaketi Sonrası Duygularını Notalara Döktü...

Abone Ol :

Orhan Gencebay, Asrın Felaketi Sonrası Duygularını Notalara Döktü...

 

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde binlerce can hayatını kaybetti.Asrın felaketi olarak adlandırılan dehşetin ardından Türkiye tek yürek oldu. Ünlü isimler de verdikleri desteklerle ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Müziğimizin usta ismi Orhan Gencebay yine unutulmayacak bir esere imza attı. Sabah'ın haberine göre, müziğin usta ismi Orhan Gencebay yine unutulmayacak bir esere imza attı. Depremden dolayı son derece üzgün olduğunu belirten Orhan Gencebay şunları söyledi:

"Allah bize bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gereken bir süreçteyiz. Devletimizle, milletimizle hep beraber aynı duyarlılıkta olmalıyız. Gün ayrışma günü değil, gün birlik ve beraberlik günüdür. Bunu da hep korumalıyız. Sanatçılar böyle dönemlerde eserler üretir. Benim de hem vicdanlarımıza hem de gönüllerimize hitap edecek olan 'Canım Türkiye'm' şarkımı, çok yakında yayınlayacağım. Ülkem için ağıt niteliğinde bir şarkıdır."

Gencebay, "Canım Türkiye'm vatanımızı, devletimizi, milletimizi anlatan bir şarkı. Bu beraberlik bitmesin diye yaptım bu şarkıyı. Unutmayalım, Türkiye'miz çok güçlü bir ülke, geçmişte böyleydi, gelecekte de böyle olacak.... Türkiye'mizin zayıf düşmesini bekleyenlere inat, birlik içinde olalım. Vatan, millet, devlet ve ecdadımız konusunda olağanüstü duyarlı bir insanım. Bu duyarlılığa içinden geçtiğimiz dönemde de çok ihtiyacımız var. Türkiye Cumhuriyeti her zorluğun üstesinden gelebilecek kuvvettedir. Güçlü ülkemiz ilelebet ayakta kalacaktır. Rica ediyorum, bu süreçte kimse kimseyi siyasi görüşleriyle değerlendirmesin, bu cennet ülke hepimizin." ifadelerini kullandı.

 İşte o eser;

CANIM TÜRKİYEM

Sen benim cennetim hür vatanımsın

Sen benim ecdadımın yadigarısın

Varlığım uğruna armağan olsun

Vatanım toprağım Canım Türkiyem

Uğrunda can veren canlarımızla

Çıktık sonsuza bayrağımızla

Allah'ın yolunda imanımızla

Biz bize yeteriz canım Türkiyem

Hem ekmeğim hem suyumsun

Vazgeçilmez namusumsun

Aşığınım dünya duysun

Canım Türkiyem

Biz bir ölürüz bin diriliriz

Biz senin ebedi askerleriniz

Biz şehadeti de gurur biliriz

Gururum onurum Canım Türkiyem

Uğrunda can veren canlarımızla

Çıktık sonsuza bayrağımızla

Allah'ın yolunda imanımızla

Biz bize yeteriz canım Türkiye'm

Hem ekmeğim hem suyumsun

Vazgeçilmez namusumsun

Aşığınım dünya duysun

Canım Türkiyem

Etiketler:

Abone Ol :