Mustafa Ceceli Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Mustafa Ceceli Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Mustafa Ceceli Kral Pop TV - Kral Pop Radyo ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Mustafa Ceceli içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen şarkılarını da canlı olarak seslendirdi.

Mustafa Ceceli’nin konuk olduğu Mehmet’in Gezegeni, Kral Pop TV - Kral Pop Radyo ortak canlı yayınında ve aynı anda Kral Pop TV - Kral Pop Radyo Facebook hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…

Gezegen Mehmet: Şimdi insan “hak ettiğine inandığı” ödülü aldığı zaman değerli oluyor, hak ettiğine inanmıyorsa inanmadığın bir ödülü almanında bir değeri yok. Ne yazık ki bazı insanlar hak etse de hak etmese de o ödülü almak için çaba harcıyorlar hatta hak edenin önünü kesmeye çalışıyorlar. Zaman zaman yaşıyoruz. Bütün ödülleri hak ediyorsun, yaptığın işler ortada şuana kadar. Tabi müzik hayatından öncede bir Kral var aslında senin açından, yaşın genç kral 93-94’den beri insanların hayatında. Biraz geriye doğru gittiğimizde ne ifade ediyor senin için?

Mustafa Ceceli: Daha geri gideyim o zaman, 98 olması lazım üniversitedeydim. Ankara’da yurtta kalıyorum yurdun bir tane yemekhanesi var, kaç ekran olduğunu hayal edemeyeceğim ufak bir televizyon var,yukarda asılı duruyor orada ben o zamanaki adıyla Kral TV müzik ödüllerini seyretmişliğim var yurttaki bütün öğrenci arkadaşlarla beraber.

YURTTAYKEN OTURUP KRAL ÖDÜL TÖRENİNİ İZLERDİK
Gezegen Mehmet: Aklına gelir miydi bu ödül törenlerinde seninde olacağın, ödüller alacağın nereden nereye. Herkesin aslında bir Kral anısı var diye düşünüyorum.

Mustafa Ceceli: Hiç hayal bile edemezdim, hiç düşünemezdim. Benim radyoda da bir sürü anılarım var, seni dinlemişliğim ama o televizyon yani o yurttaki televizyon ve o müzik ödül töreni hala dün gibi hafızama kazılıdır yani orda ki bir kaç ciddi anektod da kazılı kafama tabi.



Gezegen Mehmet: Unutamadığın bir an var mı ödül törenlerinden ?

Mustafa Ceceli: Ödül törenlerinde dediğim gibi ilk ödül töreniydi sanırım yılın albümü ödülü beklemiyordum. Zaten bir ödül almıştım diye.


Gezegen Mehmet: Genelde şöyle olur bir tane ona veriyorsak bir tane de buna verelim derler.

Mustafa Ceceli: Adettendir, adet yerini bulsun kimse kırılmasın, kimse gücenmesin. En çok şaşırdığım o’dur yani yılın albümü ödülünü almak hiç beklediğim bir şey değildi. Önümde Sıla oturuyordu, kesin ona veriyorlar diye ben böyle arkama yaslanmıştım hatta orda görüntümde vardır.


Gezegen Mehmet: Unutulmaz bir tablo vardı bir kereside. Sen, Murat Boz ve Emre Aydın yan yana oturuyorsunuz, üçünüzde adaysınız Murat Boz, Emre Aydın ve Sen. Ödülleri genelde sen aldın ama herkes birbirine sarıldı.

Mustafa Ceceli: Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor, gerçek dostluklar gerçek arkadaşlıklar orada. Onun bir yansımasını gördüğümüzü düşünüyorum ve bütün sanat camiasına bir örnek olmasını diliyorum.



Gezegen Mehmet: Peki hangi Mustafa daha rahat, arka tarafta mutfakta olan mı yoksa ön planda şarkı söyleyen mi?

Mustafa Ceceli: Arka taraf daha emniyetli, şimdi Mehmet Akbay radyoda program yaparken mi daha rahat yoksa televizyonda mı?


BENİ İLK KEŞFEDEN SEZEN AKSU’DUR

Gezegen Mehmet: Sesini ilk kim keşfetti?

Mustafa Ceceli: Beni ilk keşfeden Sezen Aksu’dur. Sezen hanım “herkes söylüyor sende bir şeyler söyle demişti, bende Levent Yüksel’den “Kadınım” şarkısını söylemiştim. Sonra ayağa fırlamıştı ‘hadi yeni prodüksiyon’ ‘’ diye.



KEMAN ÇALAMIYORUM
Gezegen Mehmet:Ben seni Orhan Gencebay’a benzetiyorum. Onun da çok geniş bir enstrüman yeteneği vardı. Sen neler çalıyorsun?

Mustafa Ceceli:Çalamadıklarımı söyleyeyim. Keman çalamıyorum ve ney üfleyemiyorum. Benim en iyi enstrümanım piyanodur.



Gezegen Mehmet: Sahnedeyken çok utandığın, kaynar suların döküldüğü bir an yaşadın mı?

Mustafa Ceceli:Yaşadım, Emre Altuğ’un sunduğu bir programda şarkıyı okurken çok yukarı çıkmaya çalışmıştım. Detone oldum ve aklıma direk geldi ertesi gün herkes bunu konuşacak internette diye. Allah’tan öyle olmamıştı.



Gezegen Mehmet :Sezen Aksu’yu yakından tanıyorsun Mustafa, senden onu tek kelime ile anlatmanı istesem ne söylersin?

Mustafa Ceceli :Çok zor, yani onu tek kelime ile anlatmak imkansız nerdeyse. Ama bir kelime seçecek olsam “şevkat” kelimesini seçerdim. Çünkü çok fazla hayatında kırgınlıkları olmuş. En güvendiği kişilerin yanından bir anda gittiği olmuş. O hep derdi “ben kimseden gitmem” diye. Şarkısı da var “ben kimseden gidemem, gitmem” şeklinde.


Gezegen Mehmet :Sanatçı acı çekmediği zaman ihtiyaç duyduğu ilhamı nereden bulacak? Mesela senin motivasyon kaynağı nedir?

Mustafa Ceceli :Ben bunun değişken olduğunu düşünüyorum. Kimisi üzüntüden beslenir. Kimisinin motivasyon kaynağı mutluluktur. Benim için çok fark etmiyor aslında, değişiyor diyebilirim. Şunu da belirteyim, şarkı sözü değil arajman yaptığında o anki modun hiç önemli olmuyor aslında.
İlla her okuduğum şarkıyı yaşadım diye de bir durum yok. Mesela Sezen hanımdan örnek vereyim, ’Kaybolan Yıllar’ şarkısını yazdığımda 17 yaşındaydım ne kaybetmiş olabilirim ki der mesela Sezen hanım.



Program esnasında Samsun Demir ve Ziynet Sali’de telefon bağlantısıyla Mustafa Ceceli’ye sürpriz yaptı.

SON YILLARIN EN BAŞARILI MÜZİSYENLERİNDENDİR SİNAN AKÇIL

Gezegen Mehmet :Mustafa, Sinan Akçıl imzalı bir şarkı okudun “Kıymetlim”. Sinan’a da baktığımız da böyle şeyler çıkmaz gibi duruyor. Uçarı, yaramaz bir çocuk Sinan.

Mustafa Ceceli :Beni de şaşırtmıştır. Kıymetlim şarkısını yolladığın da ona dedim ki “Ruh halin her neyse orada kal Sinan.” Gerçekten kolay değil hem hareketli hem slow şarkılarda belli bir duyguyu yakalamak. Bence son yılların en başarılı müzisyenlerinden Sinan. 



Gezegen Mehmet :İrem Derici geçtiğimiz günlerde çok ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Seni çok sevdiğini biliyoruz, sende onu çok seviyorsun. Kulağını çektin mi?

Mustafa Ceceli :Kulağını çekmedim, gittim elini tuttum. Önemli olan bir rahatsızlık geçirdiğinizde o durumdan ders çıkarmanız. Dostu olarak ona kızmadım ama tavsiyede bulundum. O benim kardeşim, kıymetlim.



Gezegen Mehmet :Arkamda görmüş olduğun, ülkenin duayenleri Zeki Müren, Barış Manço, Neşet Ertaş gibi isimler var. Nereden baktığın çok önemli. Bu insanların elbet kusurunu araştırırsan bulursun kimse kusursuz değildir. Ama nereden baktığın önemli. İnsanların kusurunu mikroskop ile aramamak lazım.

Mustafa Ceceli :Kesinlikle katılıyorum. Mikroskop ile bakmamak lazım. Peygamber efendimizde diyor “birbirinizin kusurunu örtün.” Ama bugün kusur örten pek maalesef kalmadı.



Mustafa Ceceli program esnasında sosyal medyadan gelen soru ve mesajları da içtenlikle cevapladı.

Gezegen Mehmet :Rüyaların seni yönlendirir mi yani gördüğün rüyanın yorumuna bakıp üzüntü veya mutluluk duyar mısın?

Mustafa Ceceli :Hayır ama dikkatimi çeker elbette. Ama örnek vereyim yılan görmüşümdür rüyamda açıp yorumuna bakarım, duruma göre bir düşünürüm değerlendirme yaparım tabi. Şunu da belirteyim hayatımda hiç fal baktırmadım.



Gezegen Mehmet :Bir anımı anlatmak istiyorum. Acemi birliğimi Denizli’de tamamladım. Hava o kadar sıcak ki. Bizi topladılar müzisyen var mı diye sordular. Bateri çalıyorum dedim, sırf sıcaktan kaçmak için. Belli bir süre sonra çalamadığımı anladılar tabi. Sonra geri gönderdiler. Böyle tatlı bir anı olarak kaldı bende. Ama o gün bugündür müzik aletinin başına geçmiyorum.

Mustafa Ceceli :Yok o kadar küsme yine de. İnsanların hevesini kırmamak gerekir. Bazen bir profesyonelde sizin hevesinizi kırabilir. Ben özellikle dikkat ediyorum bu konuya.

AHMET KAYA’NIN ESELERİ MUHTEŞEM
Gezegen Mehmet :Bugün Ahmet Kaya’nın ölüm yıl dönümü. Bugün onu andık. Radyomda da onu anlattım. O söylenmesi gerekenleri ilk başta söyleyen adamdı. Benim de şöyle bir vicdani rahatlığım var, onu ilk andan itibaren anlayanlardan biriyim. Hatta bir konserde şöyle demişti ve çok dikkatimi çekmişti; “Benim annemin, kardeşimin başörtüsüne karışacak olanın, başına çökerim.” Elbette kimse kimsenin tüm söylediklerinin altına imza atmaz. Ama haksızlıklara karşı duruşu beni en çok etkileyen özelliklerinden biridir.

Mustafa Ceceli :O üstlendiği misyonun içinde şarkılarını da düşünürsek muazzam. Bence muhteşem eserleri var Ahmet Kaya’nın. Rahmetle anıyorum.

Mustafa Ceceli programda Ahmet Kaya’nın “Nereden Bileceksiniz” şarkısını da canlı olarak seslendirdi.

Gezegen Mehmet :Mutluluğun formülü bence başını yastığa koyduğunda vicdanını rahat olması, aynaya baktığında utanmayan bir yüz görmek. En büyük mutluluktur bence.

Mustafa Ceceli :Bende katılıyorum. Zaten iyi neye göre iyi kime göre iyi. Kimse kimse yargılamamalı. Daha öncede söyledim, beni Allah’tan başka kimse yargılayamaz.



Gezegen Mehmet :Az önce söylediğin İbrahim Tatlıses şarkısını izninle bir arkadaşıma armağan etmek istiyorum. Sevgili Filiz Öcal’a. Krizleri çözen insan diyelim ona. Onun yanında olması seni güvende hissettiriyordur diye düşünüyorum.

Mustafa Ceceli :Evet, benim sevgili medya iletişim uzmanım. Ben ekibe çok önem veren bir insanım. Ekip ruhunu seviyorum. Bu sektörde çok kıymetli insanlar var. İşini iyi yapan çok insan var. Önemli olan hep doğruları, gerçekleri aktarmak. Güzel üslupla, hitabet biçimiyle aktarmak. Bu nedenle Filiz’e çok teşekkür ediyorum.


İLK DEFA RUSYA’DA KONSER VERECEĞİM
Gezegen Mehmet :Son olarak şunu sormak istiyorum. Çok ciddi krizler yaşadın, alışık olmadığın şeyler yaşadın. Şuan ki ruh halin nasıl ?

Mustafa Ceceli :Ben çok iyiyim, herşeyden öte şükrediyorum Allah’a. Çok mutluyum, huzurluyum. Önümüzdeki hafta Moskova’da konserim var. İlk defa Rusya’da konser vereceğim. Sonra Azerbaycan var. Mutluyum, normal hayatıma devam ediyorum.



Gezegen Mehmet :Yaşadıkların sana bir şey kattı mı yoksa aldı mı?

Mustafa Ceceli :Bana çok şey kattı. Aldığı bir şey olmadı ama çok şey kattı.


Mustafa Ceceli’nin konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral Pop TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı Kral Müzik sayfasından da izleyebilirsiniz...

 

Etiketler: 0

Abone Ol :