Mevlana Vefatının 750. Yıldönümünde Unutulmayacak Bir Performansla Anılıyor!

Abone Ol :

Mevlana Vefatının 750. Yıldönümünde Unutulmayacak Bir Performansla Anılıyor!

Hoşgörüşüyle din dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeden tüm insanlara kucak açarak dünyaya sevgi yolunu gösteren Mevlânâ Celaleddin-i Rumi, ilahi aşka kavuşmasının 750. yılında yine “Şeb-i Arus” törenleri ile anılıyor. 20 Aralık Çarşamba akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek “Vuslat 750” etkinliği, bu anlamlı günde muhteşem bir müzik ziyafeti ve görsel şölen sunmaya hazırlanıyor.

Hoşgörü ve barışın sembolü olarak ünü dünyaya yayılmış düşünce adamı, tasavvuf ehli, ilim insanı, gönüller sultanı, aşk’ın kalemi Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 750. yılında, kendisinin ve Yunus Emre, Niyazi Mısrî gibi Anadolu erenlerinin sözleriyle yad edilecek.

Yürekleri ısıtan halk şairlerinin sözlerini Şef İhsan Özer yönetimindeki Metropolitan Orkestrası eşliğiyle Ahmet Özhan ve Hakan Aysev’den dinleyecek ve Ayasofya Hafızları Topluluğu’nun performanslarına tanık olacaksınız. İnsanlığın en çok ihtiyaç duyduğu sevgi unsurunu, özellikle Şeb-i Arûs gününün içinde olduğu Aralık ayında, Hz. Mevlânâ’nın dilinden, evrensel müzik anlayışı ile bütün insanların kulaklarına fısıldayacak olan bu gecede 70 kişilik dev kadro; ses ve ışık gösterileriyle konuklarına unutulmaz bir gece yaşatacak.

Etkinlik detayları için: https://www.kralmuzik.com.tr/etkinlikler/vuslat-mevlana-yili

 

 

Etiketler:

Abone Ol :