Metin Şentürk, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Metin Şentürk, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Metin Şentürk Kral TV, Kral FM ve TRT FM ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Metin Şentürk içtenlikle Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladığı programda sevilen şarkılarını da canlı olarak seslendirdi.

Metin Şentürk’ün konuk olduğu Mehmet’in Gezegeni, aynı anda Kral TV - Kral FM Facebook hesaplarından da canlı olarak yayınlandı…


Gezegen Mehmet :Metin öncelikle şunu sormak istiyorum. Genelde insanlar eksik olan yönlerini hep saklamaya çalışırlar. Sen ne zaman bu yönünle dalga geçmeye başladın ?

Metin Şentürk :Aslında ben hiç eksik birşey görmedim hayatımda. Şöyle de açıklayayım. Ben kendimle değil hayatla dalga geçiyorum.


Gezegen Mehmet :Görmemek mi yoksa duymamak mı daha kötü?

Metin Şentürk :Ben her zaman şöyle söylerim. Başıma ne gelirse gelsin, tamamdır benim için. Bana sorsan duymak önemlidir. Başkasına göre görmek önemlidir. Değişken bir durum.


Gezegen Mehmet :Sevgili dostum Korhan Öniz’den bahsedeyim. Sen de tanıyorsun. “Mehmet’in Gezegeni” ismini bulan da kendisidir bu arada. Geçtiğimiz günlerde beni aradı , senin motor ile bir rekor denemesi daha yapmak istediğini söyledi. Neler söyleyeceksin ?

Metin Şentürk :İmkansız değil ama yine de imkanları zorlamamak lazım. Araba konusuna gelince de benim yaptığım hız rekoru değil “hırs” rekoruydu aslında. Şunu söylemek istedim ben. Bu ülkede bu kadar engelli var, önlerindeki engelleri kaldırın. Hepsi başka başka alanlarla rekorlar kıracaktır. Bir mesajdı aslında benimkisi.


Gezegen Mehmet : “Tek Yürek” şarkısının bir hikayesi var mı?

Metin Şentürk :Bütün aşk şarkıların bir aşka dayanması gerekmiyor bence. Birini seveceksin ortaya bir şarkı çıkacak. Benim hayatımda böyle bir realite yok. Ama hayal edebilirsin, isteyebilirsin. Buna kimse engel olamaz.


Gezegen Mehmet :Senin “manzara” kavramın nedir?

Metin Şentürk :Gözlerimi kapadığım zaman kendimi hoş hissedebildiğim durum. Somut olarak ifade etmek gerekirse; bahçeme çıktım, bir yandan çiçek kokusu diğer yandan kuş cıvıltısı. Bu bir manzaradır benim için. Asıl olan akıldır. Akıl görür, göz yansıtır.


AŞK ACISIYLA YAZDIM

Gezegen Mehmet :”Allah Biliyor” şarkısının hikayesini öğrenebilir miyiz?

Metin Şentürk :İlk yaptığım albüm tutmuştu. İkinci albüm için evde kapanmış çalışmalar yapıyordum.  Biraz aşk acısıda vurmuştu diyelim. Bu şekilde ortaya çıktı.


BAŞINDAN BERİ YANINDAYDIK!

Gezegen Mehmet :Sayın Cumhurbaşkanımız cezaevine gitmeden önce bir konser organize etmiştik. Zeytinburnu’nda. Yaklaşık 1 milyon kişi vardı. Sende oradaydın. Nasıl bir konserdi senin için ?

Metin Şentürk :Müthiş bir gündü. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın, Belediye Başkanı olduğu dönemden beri yanındaydık. Sevgi anlamında diyorum. Sonradan değil biz en başından itibaren vardık aslında.



Gezegen Mehmet :Dönemezsin şarkısı da var albümde. Bu şarkıyı neden seçtiğini sorabilir miyim?

Metin Şentürk :Bu şarkıyı birkaç albümdür kafamdan geçiriyordum. Sonra bu kafandan geçirdiğini başkası yaparsa çok üzülürsün dedim kendi kendime.  Çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir şarkıdır bu.


Gezegen Mehmet :Metin 3 yaşında geçirdiğin bu kazayı anlatabilir misin? Çok bilinen bir durum değil çünkü bu.

Metin Şentürk :7 çocuklu bir ailenin üyesiyim. Fatih’te oturuyorduk. O gün bizim evde boya yapıyorlarmış. Bende uyuyorum diye masanın üzerine koymuşlar.  Bir süre sonra bende uyanıyorum. Uyandığımda kafamın arkasını yere çarparak düşüyorum. Küçük beyin diye tabir edilen kısmı çarpıyorum yani. Kader diyelim. Yaşamak için de ölmek içinde bir vesile lazım.


Metin Şentürk, vefat ettikten sonra annesi için yazdığı şiiri de canlı yayında okudu.

Gezegen Mehmet :”Anne” ne ifade ediyor senin için ?

Metin Şentürk :Annem benim hayatımın mimarıdır. Annem benim meleğimdir. Bugün oturduğum evin üstünde adı yazan hanımefendidir. Kalbimde bir Elmas’tır annem.


AHLAKSIZ BİR TEKLİF ALDIM

Gezegen Mehmet :”Bırakma Beni” şarkısının özel bir yeri var mı sende?

Metin Şentürk :Tabi var. Biz bu şarkıyla tanıştık herkesle. Bu şarkının adı da, tadı da başkadır benim için. Şunları da eklemek istiyorum. İlk yaptığım albüm tutmamıştı. 6 albümlük bir anlaşmam vardı yapım firmasıyla ama iptal ettiler anlaşmayı. Hatta o yıl bana çok enteresan bir teklif yapıldı. Şuan kendisi hayatta ismini vermeyeyim. İlk albüm tutmadı, ikincisini yapalım ve bu albüm tutarsa bu çocuğun gözleri açılacak diyelim teklifinde bulundu. Ben böyle bir albüm, böyle bir reklam istemiyorum diyerek reddettim. Ahlaksız bir teklifti benim için. “Bırakma Beni” böyle bir süreçten sonra ortaya çıktı.


Gezegen Mehmet :Ne zaman şarkı söylemeye başladın ?

Metin Şentürk :Çocukluğumdan beri aslında. Yatılı okula giderken bile şarkı söyletirlerdi bana. Teneke çalardım , ritim tutardım ufaklığımdan itibaren. “Tenekeci Metin” derlerdi bana.


8 YIL YATILI OKULDA OKUDUM

Gezegen Mehmet :Hayatta en mutlu olduğun an nedir ?

Metin Şentürk :İlk okula giderken yaşadığım an çok mutluydum. Ama annemin beni orda bırakmasıda hayatımın en mutsuz anı olarak kaldı bende. 8 yıl boyunca yatılı okulda okudum. Okula alışma evresinde çok zorluklar yaşadım. Telefonla konuşmamız bile yasaktı bir dönem.

Gezegen Mehmet :Bizde eşimle beraber dün çok ağladık. Bizim bir köpeğimiz vardı. Henüz 3,5 aylık. İsmi “Şans”. Kalp rahatsızlığı varmış. Çok araştırma yaptık. Bir kardiyolog bulduk hatta. Ama maalesef onu kaybettik.  Gözyaşları içinde onu gömdük, dua ettik. Zaman zaman şöyle şeyler duyuyorum. Hayvana dua edilmez gibi. Ben Allah’ın yarattığı her canlıya dua ederim.

Metin Şentürk :Kesinlikle katılıyorum. Hatta bende şunu ilave edeyim. Bütün hayatını çok rezil bir şekilde yaşamasına rağmen, bir köpeğe su verdiği için cennete davet edilen bir insanın hikayesini bile dinledim. Dua konusunda kimse kimseyi yargılayamaz.

Gezegen Mehmet :Elinde sınırsız bir güç olsaydı, neyi değiştirmek isterdin?

Metin Şentürk :Sınırsız bir gücüm olsun istemezdim ama eğer olsaydı bütün savaş baronlarını yok etmek isterdim.

Gezegen Mehmet :Sahip olduğun neyi kaybetmek seni çok üzer?

Metin Şentürk :Başarımı kaybetmek.

Gezegen Mehmet :Hangi özelliği seni bir insandan soğutur?

Metin Şentürk :Zekasını kullanamayan insandan soğurum.

Gezegen Mehmet :En sevmediğin huyun nedir?

Metin Şentürk :Tırnaklarımı yemek.

Gezegen Mehmet :Ben sana bazı isimler söyleyeceğim. Aklına ilk geleni söyleyebilirsin.
-Müslüm Gürses?

Metin Şentürk :Adı üstünde baba.

Gezegen Mehmet : Orhan Gencebay?

Metin Şentürk :Çok şey kazandık ondan. Ben Orhan Gencebay’ın şarkılarıyla egzersiz yapardım.


Gezegen Mehmet : İbrahim Tatlıses ?

Metin Şentürk :Çok büyük bir ses.


Gezegen Mehmet :Neşet Ertaş?

Metin Şentürk :Türkülerin efendisi. Anadolu’nun büyük ozanı.


Gezegen Mehmet :Zeki Müren?

Metin Şentürk :Büyük bir Türk Sanat Müziği üstadı. Türkçe’ye özendiren biridir.


Metin Şentürk’ün konuk olduğu programın tekrarı Pazar günü saat 21:00'da Kral TV'de yayınlanacaktır.

Programı ayrıca Kral grubunun resmi YouTube kanalı kralmüzik'ten de izleyebilirsiniz...

Etiketler: 0

Abone Ol :