Mehmet'in Gezegeni 'ne Bu Hafta Linet Konuk Oldu!

Abone Ol :

Mehmet'in Gezegeni 'ne Bu Hafta Linet Konuk Oldu!

Türkiye’nin güçlü kadın vokallerinden Linet, Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu. Linet’in katıldığı Mehmet’in Gezegeni, Kral Tv  ve Kral Fm  ortak canlı yayınında aynı anda Kral Tv ve Kral Fm facebook hesaplarında canlı olarak yayınlandı.

Program Linet’in biyografisinin gösterimi ardından ‘Aman Aman’ şarkısını seslendirmesiyle başladı.

Linet sevilen şarkılarının yanı sıra Mehmet Akbay’ın sorularını içtenlikle cevapladı.

Gezegen Mehmet :  Albümü çıkardın derinden sarstın. Bir dönem kayboldun sonra tekrar ortaya çıktın. Bu süreç nasıl gelişti? Seni tetikleyen neydi?

Linet:  Bu büyüme süreciydi. Dinlenme süreci. Ben kafamdaki kişiliğimdeki her şeyi oturtup geri döndüm. Çünkü ben bazı şeylerden mutsuzdum. 1999 yılında gittim. Yedi yıl ara verdim. Birçok şey atlattım. Kendimi en hazır hissettiğim dönemde 2006 geri döndüm.

Gezegen Mehmet  : Seninle tanışmamı sağlayan Orhan Gencebaydır. Orhan  Abi senin için ne ifade ediyor?

Linet :  Orhan Gencebay büyük bir dönemin başrolüdür.  Döneme imza atmak zordur. Gerçek bir sanatçıdır.

Gezegen Mehmet  : Yorum Farkı albümleri yaptın. Yeni Yorum Farkı 3 geliyor mu? Yeni albüm var mı?

Linet : Yorum Farkı 3 hazırlıkları başladı.  Bu arada sıfır şarkılardan oluşan albümde hazırlıyorum. İki albümü 6 ay arayla çıkarmayı düşünüyorum.

Gezegen Mehmet : Kimle düet yapmak istersin?

Linet: İbrahim Tatlıses’le düet yapmak isterdim.

Gezegen Mehmet :Dünya’da müzikte kimi takip ediyorsun? Dünya müziği ile aramızda fark nedir?

Linet: Ben birçok sanatçıyı takip ediyorum. Onların konserlerini canlı performanslarını şovlarını izleyip ağlıyorum. Müzik kalitesinde müzisyen olarak çok ilerdeyiz. Amerika’da ve Avrupa’da birçok müzisyen bizi takip ediyor. Onlarla aramızdaki en büyük fark onlar müziği sektör olarak görüyorlar. Avrupa’da müzik para kazanılan büyük bir sanayi olarak görülüyor.

Gezegen Mehmet : Aşk tarifi yapsan nasıl anlatırsın?

Linet: Aşık olduğum insanın problemli olması lazım. Yoksa ben problem çıkarırım. Kıskanç değilim. Bana herkes ilgi gösteriyor. Beni kıskanmaya başlarsa çıkamaz işin içinden. O yüzden biraz daha rahat bırakırım. Bazı şeyleri görmemezlikten gelirim. Gözümle gördüğüm  kulağımla duyduğum hiçbir şeyi affetmem.

Gezegen Mehmet  : Aldatma konusunda neler diyeceksin?   

Linet : Hatasız kul olmaz ama affedilir bir hata değildi. Sevgilimi affetmedim. Aldatma konusunda atıp tutmak istemiyorum. Ben evlilik yapmadım. Çocuğum olmadı. Onlar gibi düşünemem.  Neye göre affedilir bilmiyorum.

Gezegen Mehmet  : Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil etmek ister misin? Yarışmadan çekilmemizi doğru buluyor musun?

Linet : Gururla temsil etmek isterdim. Bence her zaman orada bulunmamız gerekir. Kazansakta kaybetsekte her yarışma da orada olmamız güzel olur. Ben sayın Cumhurbaşkanımızdan bunu rica ettim. Ramazan ayındaki yemekte Cumhurbaşkanımıza ve eşine Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye’yi temsil etmek istediğimi dile getirdim. Ben Türkiye’nin orada dalgalanmasını istiyorum. Ben yada başkasının olması önemli değil önemli olan bizim orada olmamız.

Gezegen Mehmet :  Sıla 15 Temmuz Darbe girişimine ilk günden karşı çıkan sanatçılardan biridir. Sonrada röportajda söyledikleri yanlış anlaşıldı. Sen neler demek istiyorsun?

Linet : Herkes rahatça fikrini söylemeli. Hemen linç edilmemeli. Kimse kimseyi linç etmeye hakkına sahip değildir.  Sıla’yı seviyorum .Takdir ediyorum

Gezegen Mehmet : İsrail doğumlusun.? İsrail’de Türk dizilerine Türk sanatçılarına ilgi var. İsrail halkının Türkiye’ye bakış açısı nedir?

Linet : Osmanlı İmparatorluğundan bugüne bir bağ var. Bunun kimse önüne geçemez. Kültürleri birbirine yakın iki millet. Türk dizilerini izliyorlar. Türk müziğini seviyorlar.

Gezegen Mehmet : Yakın zamanda projen var mı?

Linet : Zülfü Livaneli’nin tribute albümünde yer alacağım. Bir kuşaktan Bir kuşağa albümünde ‘Bir şafaktan Bir Şafağa ‘ şarkısını seslendirdim. Şarkıyı okurken çok heyecanlandım.

 

Programda sevilen şarkılarını seslendiren Linet, Gezegen Mehmet’in sorularını da yanıtlarken projelerini de anlattı. Mehmet’in Gezegeni programını Kral grubunu internet sitesi  youtube kralmuzik sayfasından izleyebilirsiniz.

 

Etiketler: 0

Abone Ol :