Mehmet Şimşek, Mehmet'in Gezegeni Seçim Özel'de Gündeme Dair Soruları Yanıtladı!

Abone Ol :

Mehmet Şimşek, Mehmet'in Gezegeni Seçim Özel'de Gündeme Dair Soruları Yanıtladı!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Mehmet'in Gezegeni Seçim Özel'e konuk oldu.

Kral FM’in yanısıra 81 yerel radyoda ortak canlı yayınlanan programda Şimşek, Kral Grubu Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay’ın sorularını yanıtladı.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla milletin büyük resmi göreceğini ifade eden Mehmet Şimşek, “Bu muhalefet ittifakının sorun çözme kabiliyetinin olmadığı görülecek, bunların kanları uyuşmayacak” dedi.

Şimşek, mali disipline dikkat çekerek, AK Parti hükümeti göreve devam ederse, tasarruf yapılacağını söyledi. Şimşek, tasarrufun önce devlette yapılacağını belirtti.

“Piyasa kurallarına uymaya devam edeceğiz” diyen Şimşek, milli menfaatler gereği batıdan kopulmayacağını ifade etti.

Muhalefetin vaatlerini de eleştiren Mehmet Şimşek, 300-400 hatta 450 milyar doları bulan bu vaatlerin ülkeyi zora sokacağı görüşünü aktardı. Şimşek; “AK Parti’den kurtulalım anlamında her türlü şekle giriyorlar. Bunların ekonomide felsefeleri uyuşuyor mu? Bu vaatlerin yüzde ellisini yerine getirirlerse bu ekonomi nereye gider hiç soruyorlar mı?” diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Suriye’de terör koridoru kurulmaya çalışıldı, bir müttefikimiz de onlara açık destek verdi. Bunlar ekonomiye yansıyor. Biz bu terör koridorunu yıktık. ABD hala YPG’yi silahlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler: 0

Abone Ol :