maNga 'Antroposen 002' Albümüyle Müzikte Çığır Açıyor!

Abone Ol :

maNga 'Antroposen 002' Albümüyle Müzikte Çığır Açıyor!

Türkiye'de alternatif müziğin öncü gruplarından olan maNga 20'nci yılını kutlamaya hazırlanırken 'Antroposen 002' adlı yeni albümüyle çığır açmaya hazırlanıyor. İçinde yapay zeka kullanılarak yazılan '6000 Years Ago' adlı bir şarkı da bulunan albüm müzikseverlerle buluşuyor.

Üç şarkı ve üç geçişten oluşan albümün en ilgi çeken parçalarından biri olan '6000 Years Ago'nun ikinci kıtası Yapay Zeka ile yazıldı. Grup bu şarkıda Edgar Allen Poe'nun şiirlerinden ilham aldı. Rus besteci ve piyanist Aleksandr Skryabin'in mektupları 'Ben' adlı parçanın ana metnini oluşturdu. maNga'nın gitaristi Yağmur Sarıgül'ün prodüktörlüğünü üstlendiği albümdeki şarkılar grubun pandemi döneminde geliştirdiği progresif tarzın devamı niteliğinde.

'Antroposen 002' dünyasında yer alan 3 şarkının ardı ardına yer aldığı video klip Türkiye'de ilk kez, dünyada da sayılı kez denenmiş olan bir teknikle gerçek zamanlı animasyon kayıtlarından oluşuyor. Dünyanın en önemli oyun motorlarından birisi olan 'Unreal Engine' teknolojisinin de kullanıldığı video klibin hikayesi grubun solisti Ferman Akgül'e ait.

Yönetmenler Ferman Akgül, Doğan Sarıgüzel ve Adem Doğan, maNga'nın Antroposen çağını kusursuz bir şekilde anlatan bir dünya yarattı. Klipteki 3D figürlerin hareketlerini 'motion track' teknolojisi kullanarak dans sanatçısı Demet Ulusoy belirledi.

Etiketler:

Abone Ol :