Kuzey Makedonya Alaz Alaz Yandı

Abone Ol :

Kuzey Makedonya Alaz Alaz Yandı

Makedonya Türklerinin milli bayram olarak kutladıkları ''Türkçe Bayramı'' iki yıl aradan sonra binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovacevski'nin katıldığı “Türkçe Eğitim Günü” kutlamalarının finalinde başarılı sanatçı Buray şarkıları ile Boris Traykovski Spor Salonunu saatler öncesinden dolduran soydaşlarımıza unutulmaz anlar yaşattı.

22-12/22/sam_6451.JPG 

Konserine ''Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir. Kültürümüzün aktarıcısı olan dilimiz sonsuza kadar yaşasın. Türkçe Eğitim günü kutlu olsun.'' sözleri ile başlayan Buray, şarkılarını salonu dolduran yaklaşık on beş bin soydaşımızla birlikte koro halinde seslendirdi.

 

EN UZUN GECE, EN ANLAMLI KONSER...

21 Aralık tarihinin en uzun gece olduğunu da dile getiren başarılı sanatçı, ''bu gece hiç bitmeyecek gibi eğleneceğiz. En uzun gecenin en eğlenceli ve anlamlı konserindesiniz. Bence bu muhteşem gecenin tadını çıkarmalıyız.'' diyerek tempoyu yükseltti.

Gece boyunca bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile sahnede adım atmadık yer bırakmayan Buray, yaklaşık iki saat süren konserini binlerce kişinin alkış ve tezahüratları eşliğinde noktaladı.

 22-12/22/sam_6969.JPG

Etiketler: buray

Abone Ol :