Kurtalan Ekspres’ten Yeni Single: "Hayrola"

Abone Ol :

Kurtalan Ekspres’ten Yeni Single:

Türk Rock müziğinin yapı taşlarından, 50 yıldan beri hayatımıza dokunan Kurtalan Ekspres’ten yeni bir single: Hayrola.  

Toplumsal çöküşe dikkat çeken ve adeta bir çağrı niteliği taşıyan şarkının sözleri ve bestesi  aynı zamanda grubun solisti olan Tolga Akyurt’a, düzenlemesi ise 50 yıllık çınarı, bas gitaristi ve şefi olan Ahmet Güvenç’e ait. Hayrola; yaşanan haksızlıkların görmezden gelindiği günümüz bakış açısına eleştiride bulunurken biraz da didaktik bir dille ahlaki değerleri canlandırmak istiyor. 

Yıllarca Barış Manço ile birlikte yol alan, bir dönem de Cem Karaca ile çalışan gruba 1976’da giren, halen bas gitaristi ve şefi olan Ahmet Güvenç;  grubu devam ettiriyor.  Gülpembe, Dönence gibi kült şarkılara hayat vermiş olan grup; 50 yıldır sayısız parçaya ve birçok albüme imza attı. Dünyanın birçok ülkesinde konser veren grubun kalan son neferi Ahmet Güvenç 72 yaşında hâlâ grubun başında ve sahnede. Bunu kaybettiği dostlarına borç olarak gören Güvenç, her konser onlara, göğe selam yolluyor. 

Grup; Bahadır Akkuzu hayattayken 3552, Akkuzu’nun vefatından sonra da konuk sanatçıların katılımıyla  Göğe Selam 1 ve Göğe Selam 2 ve toplumsal mesajlar içeren Sessiz Çığlık albümlerini çıkardı. Kurtalan Ekspres, yine toplumsal mesajlar içeren bir single’la dinleyiciyle buluşuyor. 

Etiketler:

Abone Ol :