Kubat, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Abone Ol :

Kubat, Mehmet'in Gezegeni'ne Konuk Oldu!

Kubat, Kral FM ve Kral TV ortak canlı yayınında Mehmet’in Gezegeni’ne konuk oldu.

Programda ‘Kubat Türküyüz’ isimli yeni albümünde yer alan ve eski abümlerinden türküleri de canlı yayında seslendiren Kubat, Gezegen Mehmet’in sorularını içtenlikle cevapladı.

Kubat, aynı zamanda "Kubat Türküyüz" yeni albümünün devamının geleceğini ve yeni klibinin "Firari" türksüne çekildiğini de belirtti. 

Gezegen Mehmet: Ben seni gördüğümde aklıma hemen, Unkapanı’nda karşılaştık ve ben çok şaşırmıştım; çünkü o tipik türkücülere benzemiyordun. Belçika’dan gelmiştin, gurbetçi tipi vardı. Saçın yine bağlıydı. Sende hiç bir şey değişmemiş. Sırrı nedir bunun?

Kubat: Sırrı yok! Bizim herhalde pozitif olmak, mutlu olmak, kişisel mutluluğu yakalamak, olumlu bakmak...

Gezegen Mehmet: Geçtiğimiz günlerde yeni albümünü dinledik. Uzun zamandır özlediğimiz albüm sonunda geldi.

Kubat: Çok mutlu oldum gerçekten. Bütün parçaları, bütün türküleri birlikte dinledik ve dedin ki; hiç boş yok. 12 tane türkü var albümde. 2 yıl önce “Al Ömrümü” albümü yapmıştık, o da benim onuncu albümümdü. 20 yıl 10. albüm kutlaması falan yapmıştık.

Gezegen Mehmet: Arada bir kafan karışıyor mu? Bir tarz dışına çıkıyorsun, farklı şeyler yapıyorsun.

Kubat: O ne biliyor musun, ben solistim yani her tarz müziği de seviyorum, ama tabi türkülere aşığım o bambaşka bir şey.

Gezegen Mehmet: Sen Türk Halk Müziği sanatçısı mısın?

Kubat: Yani mesela bu gece söyleyeceğim türkülerle Halk Müziği sanatçısıyım, ama başka bir şeyde de operacı olabilirim. Yani en çok sevdiğim tabi ki Halk Müziği, bambaşka diyarlara götürüyor beni. Genimde o var, ama dünya müziğini dinliyorum, bana hoş gelen şeyleri dinliyorum. Sahnemizde farklı şeyler de yapıyoruz.

Gezegen Mehmet: Senin yaptığın, bizim alışık olduğumuz Türk Halk Müziği değil. Modern Halk Müziği dersek sanırım doğru olur. Kuralların dışına çıkıyorsun yani.

Kubat:  8 yaşında, hiç unutmuyorum “Üç Büyükler” diye bir kaset vardı, o zamanlarda o kasette Cem Karaca, Barış Manço ve Edip Akbayram şarkıları vardı. Bu isimler, o zamanın aslında Halk Müziğini, Anadolu Rock Müziği dediğimiz, daha fazla alternatif yoktu. o zamanlarda 30-35 yıl öncesinden bahsediyorum, farkı tarzda denemeler yapıyorlardı. Onlar bana çok güzel geliyordu, Belçika’da doğa birisi olarak, o zaman bile bu isimleri keşfetmek çok büyük bir olaydı benim için. Bu isimler bana çok şey katmıştı o dönemlerde. O zamanki müzikler, bu isimlerin müzikleri bizim bugüne gelmemize vesile olmuştur. Anlayışımızı çok yönlendirdi o zaman için, ama 95 yıllarında Belçika’dan geldiğimizde, tabi müzikler sürekli gelişiyor. O zaman Anadolu Rock vardı, biz dedik ki bunun içine biraz Flamenko da atalım, bazı parçalarda çok senfonik tınılar gidiyor, hadi bundan biraz atalım diyerek çok özgür davrandık aslında.

Gezegen Mehmet: Yüzlerce şarkı söyledin, top beş yap desem, seni sıçratan şarkılar hangileri?

Kubat:  İlk albümden “Şimdi” vardı. İkinci albümde “Bugün”, herhalde ikinci albüm benim Best Seller’ımdı. Arabalarda, evlerde vardı o albüm. Şimdi 20 yıl sonra, bu artık benim için herhalde ikinci devre. Bir 10 albüm daha ömrümüz yeterse gelirse, bu devreye de tabi türkülerle başlamak istedim ve güzel bir çalışmamız oldu bu son albümde de.

Gezegen Mehmet: “Gönül Dağı” klibinde adeta maratona çıkmışsın.

Kubat: Bu klibe gelmeden önce, klibin kapağından bahsetmek istiyorum. Şimdi, türkü albümü yaptık. Çok heyecanlıyız, hem sade olması lazımdı sound’un, hem de yenilikler olmalıydı tınılarda. Biz onu yakaladık çok şükür, ama isim arıyorum ben bu türkü albümüne, herkese sordum ama bir türlü içime sinen bir sisim bulamadım. sonunda sevgili Hakan Kural ve Merve Kılıç bunların reklam ajansları var, dediler ki; “ya yardımcı olalım ne istiyorsun” dediler, “Bir isim arıyorum ”dedim, 15 dakika sonra döndüler, “Kubat Türküyüz” dediler. İşte aradığım isim bu dedim. Şimdi bu isim böyle olunca, dedim ki yani bu başka bir şey olmalı, belki ben olmamam lazım, yüzlerce, yüz olması lazım. Önce denedik tabi, böyle küçük küçük yüzler koydu bizim grafiker, sonra hoşumuza gidince fotoğraf toplamaya başladık. Finalde hepsi bir yana, bir fotoğrafçıyla tanıştık, Levent Yavuz 45 yıldır dünyayı geziyor fotoğraf çekiyor. Bu fotoğrafları gördüm sosyal medyada karşımıza çıktı. Aradım dedim, “Üstadım böyle böyle senin fotoğraflarını kullanabilir miyiz” dedi ki; “Ben bugüne kadar bir kare bile vermedim, ama sen 95 yılında geldin Türkiye’ye şu albümü yaptın, albümleri saydı yani beni o kadar yakından takip eden biri çıktı. Biz böyle abi kardeş olduk, fotoğrafları kullanabilirsin dedi. Ben yokum o kapakta, Anadolu’nun her türlü yüzünü görüyorsun “Biz Türküyüz” çünkü. Bunun inşallah ikincisi, üçüncüsü gelir.

Gezegen Mehmet: Gelecek mi? yani arşiv gibi bir çalışma olacak mı?

Kubat:  Gelecek; zaten bu kalıcı bir eser oldu, bunun da böyle devamı olur. Arada farklı bir şey yapsam da, ama “Türküyüz 2”yi yaparız. Klibe dönersek “Gönül Dağı “da yıllardır okumak istediğim bir türküydü, bu albüme kısmet oldu, çok da güzel oldu. Daha sonra biz dedik ki; buna klip çekelim, sevgili Onur Sarsıcı ile oturduk ne yapabiliriz düşündük, bu albümü de yansıtmak gerekiyordu. Klip Ürgüp, Trabzon bir de o yollardan sürekli görüntüler var. Bir hafta yola çıktı onur ve arkadaşları, üç tane yönetmen üç kamera var. Bir hafta boyunca görüntüler aldılar, en son Mardin. Antep’te konserim vardı. Antep’ten Mardin’e geçtim ve benim görüntümün olduğu bölgeler Mardin, ama aslında memleketin her yeri var, her yüzü var. O yüzden müthiş bir iş çıkardılar.

Gezegen Mehmet: Albümdeki türküleri nasıl seçtin?

Kubat:  Gerçekten çok zordu seçmek; çünkü TRT arşivinde 7000’e yakın türkü var. hepsini elekten geçiriyoruz, bakıyoruz. Eledik eledik son olarak 300 tane türkü kaldı, sağlığımda okumam lazım dediğim, hepsi birbirinden güzel türküler.

Gezegen Mehmet: “Bugün ”ün hikayesi nedir?

Kubat:  Birinci albüm güzeldi; ama asıl ikinci albüm patlama yapan, Kubat’ı, Kubat yapan albümdür. Stüdyoda Kazım abi bunu bize çaldı ve dedim ki; bu yani buna yapmamız lazım dedim. Duyduğum anda aşık olduğum şarkılardan bir tanesi.

Gezegen Mehmet: Müzeyyen Senar ile bir projede bir araya geldin, “Ormancı” olağanüstü bir proje! Nasıl bir araya geldiniz?

Kubat:  Sevgili Sezen Aksu aradı beni dedi ki; Müzeyyen ablamıza böyle bir albüm yapıyoruz. Tabi ki kabul ettim hemen. O zaman işte birlikte “Ormancı’yı seslendirmiştim o albümde. 

Programın Tekrarı

10 Haziran Pazar saat 21:00'da Kral TV'de

Etiketler: 0

Abone Ol :