Klarnet Festivali Coşkusu!

Abone Ol :

Klarnet Festivali Coşkusu!

Bu yıl 16- 25 Eylül tarihleri arasında klarnet virtüözü Serkan Çağrı sanat yönetmenliğinde Kral Medya Sponsorluğunda  beşinci kez gerçekleştirilen Uluslararası Klarnet Festivali önceki gün Life Park Nar Bahçe’de eğlence dolu bir etkinliğe imza attı. 

Dopdolu bir programla  300 klarnetçi ve aileleri için Klarnet Şenliği’nin düzenlendiği etkinlikte, hem barbekü partisi yapıldı, hem de enstümanın en bilinen isimlerinden Kirpi Bülent ve Selim Sesler’in oğlu Ramazan Sesler babası adına birer konser verdi.

Festival kapsamında ayrıca 15-25 yaş arasında klarnet çalmaya gönül vermiş olan müzisyenler ‘Genç Yetenekler Yarışması’ kapsamında hünerlerini sergiledi.
Yarışmanın jüri koltuğunda Bülent Altınbaş (Kirpi), Göksun Çavdar, Merve Nuvasil, Şükrü Kabacı gibi ünlü klarnetçiler yer aldı. Suriye, Makedonya ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen yarışmacılar kıyasıya rekabet etti. Yarışma sonucunda Mansiyon ödülünü Ciğer İbrahim, üçüncülüğü Gani Şahinoğlu, ikinciliği Burak Uygun, birincilik ipini ise Makedonyalı Burhan Jaseri  göğüsledi. Jaseri’ye Serkan Çağrı model bir klarnet hediye edildi.

Hakan Bilgin sunumuyla gerçekleşen yarışma sonrasında konuşan Serkan Çağrı, ‘Klarnet Festivali nefes alan bir festival. Biz de nefeslenmek için burayı seçtik.
Her yaştan, her yerden katılım var. Genç nefeslere farklı olanı yakalamaları ama ustalarına da saygılı olmalarını tavsiye ediyorum’ açıklamasında bulundu.

Kirpi Bülent lakaplı Bülent Altınbaş da ‘Serkan güzel bir şey başlattı. Her şeyden önce nefes alıyoruz.  İnsanlarda dört klarnetçi bir araya gelmiyor gibi hissiyat var. Niye yirmi kemancı çalıyor, da klarnette bu yok onu sormak lazim. O yüzden Serkan’ın bu çabası önemli’ dedi. Göksun Çavdar da ‘Ülkemizin durumu müziğe en ihtiyacımız olan zamanlar. Burada olmaktan çok mutluyuz. İnsanları müziğin içine katacağız’ diye konuştu.

Serkan ve Ebru Çağrı’nın çocukları Nefes ve Eser de klarnete merakları ve kendi özel klarnetleriyle sempati topladı. Çocuklarının da klarnet sevdalısı olduğunu söyleyen Çağrı, ‘İkisi de meraklı ve çok hevesliler. Ama Nefes topa klarnetten önce başladı’ sözleriyle herkesi güldürdü.  Etkinliğe kızı Dila ile birlikte gelen Zara’nın kızının ismi yazılı kolyesi dikkat çekti.


 

Etiketler: 0

Abone Ol :