'Kalipso Kralı' Metin Ersoy Yaşamını Yitirdi!

Abone Ol :

'Kalipso Kralı' Metin Ersoy Yaşamını Yitirdi!

Türkiye'de kalipso dansının temsilcilerinden Metin Ersoy 83 yaşında yaşamını yitirdi. Ersoy, 70'li yıllarda "Vakit yok gemi kalkıyor" şarkısıyla ünlenmişti.

1960 ve 70'li yıllarda ünlenen ve İlham Gencer'in "kalipso kralı" diye nitelendirdiği Metin Ersoy, 83 yaşında yaşamını yitirdi.

1934 doğumlu sanatçı Metin Ersoy'un hayatını kaybettiğini Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Instagram adresinden duyurdu.

Akay, “Kalipso kralımız Metin Ersoy'u kaybettik. Değerli sanatçımız, ‘O gemide ah ben de olsaydım, açık denizlere yol alsaydım‘ derdi. Mekânı cennet olsun inşallah” notunu düştü.

Bugün 12:00'de CKM'de yapılacak olan tören sonrası Şakirin Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Karacaahmet mezarlığına defnedilecek.

KİMDİR?

Metin Ersoy, 15 Nisan 1934 tarihinde İstanbul‘da doğdu. 1960 yılında İlham Gencer ile tanıştıktan sonra Gencer ve Ayten Alpman ile birlikte çalışmaya başladı. Harry Belafonte‘nin şarkılarından söylemeye başladı. İlham Gencer ona "Kalipso Kralı" unvanını verdi. 1969 yılında Gar ve Çakıl gazinolarında çalıştı. 1970 yılında “Vakit Yok Gemi Kalkıyor” şarkısını yaptı.

FİLMLERİ


1961 – Sonbahar Yaprakları (Sinema Filmi)

1961 – Boş Yuva (Sinema Filmi)

1960 – Gecelerin Ötesi (Yüksel) (Sinema Filmi)

1956 – Papatya (Sinema Filmi)

Etiketler: 0

Abone Ol :