İyi ki Doğdun Ahmet Selçuk İlkan!

Abone Ol :

İyi ki Doğdun Ahmet Selçuk İlkan!

1955 yılında  Adana'da dünyaya gelen Ahmet Selçuk İlkan, ilk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamladı. Lise yıllarında yazdığı ve çeşitli sanat dergilerinde yayımlanan şiirleri ile dikkat çekti. 1973 yılında yükseköğrenimini tamamlamak üzere Almanya’ya gitti.

Berlin Teknik Üniversitesinde başladığı mimarlık öğrenimini 1976 yılında yarım bırakarak Türkiye’ye döndü. Daha sonra  1980 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

Ahmet Selçuk İlkan, profesyonel olarak şarkı sözü yazarlığına 1978 yılında başladı. Bu yıldan itibaren ünlü besteciler tarafından bestelenerek yine ünlü şarkıcılar tarafından seslendirilen 1000’in üzerinde eseri olan Ahmet Selçuk İlkan'ın  "Ya Seninle Ya Sensiz", "Gözler Kalbin Aynasıdır", "Ayrılık Kolyesi", "Neredesin Ey Talih", "Artık Ne Duamsın Ne Bedduam", "Bayramın Olsun", "Islak Mendil", "Sabahçı Kahvesi", "Hatıram Olsun", "Bir Gülü Sevdim", "Ya Seninle Ya Sensiz", "Gözler Kalbin Aynasıdır" gibi bir çok hit eseri bulunmaktadır.

Kral ailesi olarak müzik dünyasına sayısız hit eser kazandıran Ahmet Selçuk İlkan'nın, yeni yaşını kutlar, müzik dolu bir ömür dileriz...

 

Etiketler:

Abone Ol :