İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali Aziza Mustafa Zadeh ile Açıldı!

Abone Ol :

İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali Aziza Mustafa Zadeh ile Açıldı!

İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali dün sabah açılış töreninin ardından akşam Aziza Mustafa Zadeh konseri ile başladı.
 

Azerbaycanlı Aziza Mustafa Zadeh’in grubu ile sahneye çıktığı festivalde sanatçı Azeri ezgilerinin yanı sıra Rus halk ezgileri ile Türkçe söyledi. Zadeh, Aşık Veysel’e aşkının sonsuz olduğunu belirterek ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ı seslendirdi. Aziza Mustafa Zadeh 8 yaşındaki oğlunun bestelerini de çaldı. Kendisinin de babası ile 3 yaşında sahneye çıktığını söyleyen Zadeh konserdeki 7 parçasını ilk kez İstanbul’da çaldı. Konser biletleri günlerce önce tükenen Aziza Mustafa Zadeh’e ilgi büyüktü.

İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’nin kurucusu olan Yavuz Bingöl konserden sonra CRR Sanat Yönetmeni Aslan Özdemir ile Aziza Mustafa Zadeh’e çiçek verdi.
Sanatçı Bingöl konser sonrası Zadeh ve ekibine Agora Balat’ta bir teşekkür yemeğinde ağırladı.
Festival İspanyol Paco Pena Dance Company, Homayoun Sharajain  ve HONA grubunun konserleri ile devam edecek. Ayrıca 3-5 Aralık tarihleri arasında YTÜ, İÜ ve İTÜ kampüslerinde aralarında İsmail Altunsaray, Zara, Mustafa Keser gibi isimlerin olduğu pek çok sanatçı festival kapsamında konser verecek.

Etiketler: 0

Abone Ol :