Işın Karaca’nın Yeni Çıkan Senfoni Albümünü Serhat Tekin Yorumladı!

Abone Ol :

Işın Karaca’nın Yeni Çıkan Senfoni Albümünü Serhat Tekin Yorumladı!

IŞIN KARACA’NIN SENFONİSİ

Işın Karaca’nın merakla beklediğim senfoni albümünü dün gece çıkar çıkmaz dinledim. Üzerinde tam 3 yıl çalışılan albümdeki 14 şarkının aranjmanları dünya standartlarına göre yazılıp çalınmış. Dinlerken müzikal açıdan renkli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Şarkılara klasik müzik, jazz, big band ve pop türlerinde yapılan düzenlemelerde Türkiye’nin önemli müzisyenleri eşlik etmiş.

Işın, bu projede 23 yıl, 11 albümlük kariyerini başka bir seviyeye çıkarmak istemiş ve bence gayet başarılı olmuş. Öncelikle şarkı uzunlukları dikkat çekiyor. Yıllardır yeni müzik standartlarına göre unutup, dinlemeye hasret kaldığımız o şaşaalı introlar bu albümde bizi yeniden selamlıyor. Eski romantik Hollywood filmlerinin havasını veren şarkı girişleri duygulandırırken, bir anda kendinizi başka bir müzikalin içinde buluyorsunuz adeta.

23-10/13/karaca8.jpg

Albümde önemli imzası ve emeği olan Can Yapıcıoğlu, seçilen şarkıların dokusunu bozmadan onları ustalıkla senfoniye uyarlamış. Şarkı okumalarında ise Işın başarılı bir performans sergilemiş. Zaten albüm yapım aşamasında kendisiyle görüştüğümde bana stüdyo günlerinde duygu yoğunluğu yüksek zamanlardan geçtiğini söylemişti. Tek kanal okuma alınmış ve hiç bir vokal desteği kullanılmamış. Albümün tamamı akustik kaydedilmiş. Müziğin en salt haliyle düzenlenen şarkılarda dinleyiciyi avucunun içine alan güçlü bir enerji var. Özellikle kulaklıkla dinlemenizi tavsiye ederim.

Işın’ın “Gerçek müzisyen ve şarkıcıların kariyerinde olması gereken bir çalışma.” dediği albümünde beni en çok etkileyen şarkılar, “Uyanış”, “Tutunamadım”, “Zamansız”, ve “ Aramıza Yollar” oldu. Işın, gururla diskografisinde yer alacak bir albüme imza atmış. Verilen emek, geçmişten günümüze söylediği şarkılara yeniden kattığı lezzet ile derli toplu güzel bir çalışma olmuş “The Best In Symphonic” 

Bu arada Işın bu albüm ile birlikte şimdiden önümüzdeki bir yıl boyunca hem ülkemizde hem de yurt dışında bulunan senfoni orkestraları ile birlikte konser vermek için turne programına başlamış bile. Bu şarkıları konserlerde canlı dinlemek başka bir deneyim olacak.

 

Etiketler:

Abone Ol :